Wie durft zoiets aan?

Ik ben zojuist een Orient king diver misgelopen op een paar euro. Klokje was bijna niet van nieuw te onderscheiden en is voor 76 euro verkocht.

Nu staat deze ook nog te koop

http://m.ebay.de/itm/VINTAGE-1947-Omega-Automatic-BUMPER-subsecond-C332-Oversize-80-microns-case-/271980939781?nav=SEARCH

Het is niet mijn smaak maar weet ook niet, als het om zulke bedragen gaat, of ik het dan ook zou doen.

Hoe denken jullie hierover?

Deze is wel echt om te kwijlen maar ook hier weer hetzelfde verhaal

http://m.ebay.de/itm/OMEGA-FLIGHTMASTER-MANUAL-CHRONOGRAPH-Pilot-Mens-CAL-911-IN-PRISTINE-CONDITION-/221874832397?nav=WATCHING_ACTIVE

Die oversize bumper is overduidelijk mee geknoeid. Het logo en de belettering zien er erg slordig uit. Daarnaast is er flink lumen uit de wijzers en staat de subsecond raar omhoog.

Dan heeft iemand nu 240 betaald voor een nepper :slight_smile:

Nepper zal het niet zijn, eerder een redial. Meerderen zijn tot die conclusie gekomen want een Seamaster en zeker een bumper moet toch wel tussen de 400 en 500 euro opleveren. Het model is uit '49 en niet uit '47. Dat komt goed uit want anders was de kroon waarschijnlijk ook niet origineel. Ik heb er nu aardig wat onderzoek naar gedaan en ik heb een overzicht bekeken van een high end horlogemaker (inmiddels met pensioen) die vanaf het begin een gedetailleerd overzicht heeft bijgehouden van horloges waaraan hij heeft gewerkt. Gesigneerde kronen kwamen ongeveer vanaf 1948 in omloop bij Omega en waarschijnlijk ook andere merken.

Zelf blijf ik het toch lastig vinden om er zeker van te zijn wat ik nu precies zou kopen :frowning: