Wie kan mij hier meer over vertellen kriegsmarine van iwc met de bekende kruis en adelaar achterop

2 likes

Valt heel veel over te vinden, ook veel op fora:
https://www.google.nl/search?q=iwc+km+pocket+watch&rlz=1CDGOYI_enNL631NL631&hl=nl&prmd=simvn&source=lnms&sa=X&ved=0ahUKEwjE47270ufZAhWjJcAKHftkANMQ_AUIDigA&biw=375&bih=591&dpr=2

Ok top ga ik even op studeren weet u toevallig ook of er nog aan orginele onderdelen te komen zijn hij mist de sec wijzer en kan denk ik wel een service beurt gebruiken licht al erg lang in de la

Zo’n secondewijzer is super standaard, wees blij dat je die mist. Neem even contact op met forumlid @koen onze in-house zakhorloge specialist, hij kan het horloge voor je servicen en ik verwacht dat hij ook wel een wijzer voor je heeft.

Ok helemaal geweldig dat ga ik doen zou het wel leuk vinden als hij weer helemaal goed loopt hij ligt zins 1963 in een la als k hem open heb en opwind lijkt alles het te doen maar even na laten kijken lijkt me het beste. Weet iemand ook of en hoe je de geschiedenis van wie hij is geweest kan achterhalen?

Bij IWC kun je een archief extract opvragen tegen betaling maar dat zegt niet veel meer dan een datum wanneer deze is geleverd aan de Kriegsmarine. Ik geloof niet dat er een archief is waar je op basis van een serienummer kunt achterhalen aan welke persoon het horloge is uitgeleverd.

2 likes

Aha ja ik dacht welicht aan het nr achterop m8749

Jammer dat de plaat beschadigd is

O ik vind dat juist wat hebben hij komt tenslotte uit ww2 en is er gebruikt zichtbaar

Nou, dat zijn geen normale gebruikssporen, het horloge is een keer gevallen waardoor het emaille is gebroken. Het leuke van emaille is juist dat het eigenlijk niet verouderd.

Dat gebeurt wel eens tijdens een oorlog ja

…of gewoon in de decennia daarna

1 like

Helaas betekend gebroken emaille ook een flinke daling in de waarde van zakhorloges. Dat is vrijwel niet meer te repareren.

Dat hoeft natuurlijk geen probleem te zijn als het gaat om een stuk met emotionele waarde. Helaas hebben we geen intro over hoe Martijn aan dit zakhorloge is gekomen (gevonden/gekregen) of wat hij er mee gaat doen. Als het voor de verkoop is, is de staat van het emaille natuurlijk belangrijker als dat het een erfstuk betreft dat in de familie moet blijven (wat dan weer andere vragen opwerpt). Ben dus benieuwd naar het verhaal achter het horloge.

Helaas nog niet tekoop heb nog erg veel waar ik eerst vanaf wil al heb ik al wel enkele hele interesante biedingen binnen