Wie kent het merk Palerma

Op mijn 8e kreeg ik van mijn grootouders een horloge van het merk palerma. Het werd verkocht door een juwelier in mijn woonplaats. Die is er intussen niet meer. Online kan ik ook niets meer ove Palerma vinden. Kent iemand het merk? Bestaat het nog? Waar komt/kwam het vandaan?

hmm, toch iets beter zoeken denk ik, ‘Palerma horloge’ geeft in google 9.300 hits…
‘Palerma watches’ zelfs 363.000 hits…

Dit is de website

http://www.sabrenl.com/

Hits genoeg. Maar geen informatie. Is dat sabre de fabrikant of de importeur? Welke uurwerken gebruiken ze? etc.
Maar ik google nog wel ff verder.

Gezien de plaatjes die ik gezien heb zijn het gewone chinese plakmerk horloges ala kijkshop merken. Hoeft kwalitatief niks mis mee te zijn, en mischien waren ze in het verleden wel iets meer trouw voor wat betreft hun leverancier maar nu lijkt het me het gewone standaard modemerk plakwerk…
Ik denk dat Sabre de opdrachtgever is die ze laat maken, aangezien Palerma niet veel buitenlandse linkjes oplevert in Google in combinatie met ‘watch’.
Wel opvallend dat Sabre ook de Nederlandse vertegenwoordiging heeft van Roamer.

– moved topic –

Ik was ook op zoek naar Palerma horloges. Ik heb er 12 jaar plezier van gehad, goede kwaliteit en niet duur. Ik ben erachter gekomen dat deze horloges ook onder de naam Claudio Calli worden verkocht.

Inderdaad Chinees. Ik heb 14 jaar geleden van mijn vrouw een zakhorloge gekregen van het merk Palerma. Er zit een zelfde uurwerkje in als bijv. in de Atlas pilotwatch. Deze uurwerkjes kom je erg veel tegen in allerlei Chinese horloges. Ze lopen over het algemeen niet slecht.

En dan staat er ook nog Swiss op :sunglasses:

http://nl.picturepush.com/public/11970318][img]http://www5.picturepush.com/photo/a/11970318/1024/Horloges/palerma.jpg[/img

Hallo, een oud topic zie ik maar ik wil graag reageren. Ik heb 10 jaar geleden twee horloges geerfd, zowel die van mijn oma als die van mijn opa. Die van mijn oma is in de jaren 30 gekocht. Het is inderdaad een Palerma maar er staat ook nog een andere naam bij die ik niet meer kan lezen. Het begint met de letters INCA… heeft iemand enig idee wat deze naam kan zijn?

Daar zal incabloc gestaan hebben. Dat is een (destijds gepatenteerd) syteem dat voorkomt dat de tappen van de balans breken bij harde schokken :sunglasses:

Top! Dankje!

1 like

Maar ik denk dat ie dan later is dan de jaren 30

Klopt, ik weet inmiddels dat het ene horloge uit ca. 1955 id en de andere uit ca. 1960. Dacht dat ze ouder waren. Momenteel liggen ze beide bij Jan Ubels in Bredevoort voor restauratie. Ben heel benieuwd hoe ik ze terugkrijg.