Wie weet meer van het merk Poseidon?

Beste forummers,

Mijn collega heeft dit horloge 20 jaar geleden in Israël aangeschaft tijdens een duikcursus. Inmiddels is het horloge weer opgedoken (leuke woordspeling trouwens:)) en is enige restauratie gewenst. Wie kan wat meer info geven over de achtergrond van het merk Poseidon en tips waar, liefst in de omgeving Haaglanden, een goed(koop)adres is te vinden die het glas en batterij kan vervangen, waterdicht maken.

Ik vraag misschien wat veel, maar inmiddels weet ik dat er vast wel een liefhebber is, die mij en mijn collega verder kunnen helpen. In ieder geval danken wij jullie bij voorbaat voor d emoeite om dit bericht te lezen.

Groeten,
René:)-D

Poseidon is een merk van duikmateriaal : http://www.poseidon.com/
Dus ik vermoed dat dit een ‘plak-horloge’ is, een horloge besteld bij een horlogefabrikant ‘beplakt’ met de eigen merknaam…
Het horloge ziet er wel wat seiko uit, misschien als je hem openmaakt dat er op het movement wel een merk/type aanduiding staat.
Plakmerk hoeft niet altijd goedkoop en ongewild zeggen : de seikos met de scubapro naam zijn veel meer gewild als Limited edition dan de gewone seikos (pas op ze worden tegenwoordig veel nagemaakt) of denk maar aan de Rolex Comex (maar dat is denk ik al iets verder gezocht als vergelijking…)
In ieder geval dit kan waarschijnlijk bij iedere bekwame seiko ad geserviced worden

edit : ik zie nu pas de movement aanduiding op de dial : VX42, is inderdaad een seiko quartz movement (van 10 usd : http://www.monstermarketplace.com/esslinger-watch-and-jewelry-supplies/hattori-japan-watch-movement-vx42-quartz-movements)
Zit ook in de tauchmeister/apeks/aqualung horloges