Wijzerplaat laten herstellen

Voor een vintage projectje waar ik al een tijdje mee bezig ben (ligt eigenlijk al maanden stil…) wil ik een wijzerplaat laten opmaken. Ik weet dat veel mensen hier tegen zijn, maar deze wijzerplaat is zo ver heen; dat is niets meer. (groene oxidatie bij de 10, glimmende vlek (gepolijst) bij de 4, 2/3 van de minutenring mist, enz…)

Nu was ik op zoek naar een bedrijf wat een wijzerplaat mooi kan herstellen, alleen zie ik door de bomen het bos niet meer.

De volgende bedrijven heb ik gevonden:

Fausto Perelli (Italie)
Danafi (Spanje)
International Dial Co. (VS)
Gran Esteferas (Spanje)
Lynton Dials (Engeland)

Tsja, welke wordt het dan…

Wie heeft er ervaringen met het laten restaureren van wijzerplaten en wie weet waar ik het beste naartoe kan met mijn wijzerplaat?

De beste nu toe wel duur maar zeer goed
Prijs ongeveer 160-200 euro

http://www.causemann-zifferblaetter.de/

Quinny,

Ik weet dat www.horlogeglas.nl een samenwerking heeft met een Duits wijzerplatenbedrijf. Ik weet niet of dat hetzelfde bedrijf is wat antonsv aangaf.

Het voordeel: gewoon brengen en halen (of sturen) en afrekenen in Nederland.
Ik heb er geen ervaring mee trouwens, zag het alleen op hun website.

Succes met je project.

Jack

Dit staat er inderdaad:
Wijzerplaten:
Aangezien een wijzerplaat voor een groot deel het hele aangezicht van een horloge bepaald, is een opmaakbeurt een bijzondere verfraaiing van een horloge en zeker de kosten waard.
Sinds vele jaren beschikken wij over apparatuur om wijzerplaten waar de pootjes van zijn afgebroken van nieuwe pootjes te voorzien of te verplaatsen, dmv een soldeer methode met tin of zilver.
Door deze mogelijkheid is een samenwerking ontstaan met een groot Duits bedrijf, gespecialiseerd in het opmaken van wijzerplaten, welk zelf niet de mogelijkheid heeft om wijzerplaatpootjes aan te solderen. Daar vrijwel wekelijks de wijzerplaten heen en weer worden gestuurd, kunnen wij ook onze cliënten van deze vrij voordelige en snelle service gebruik laten maken.

Ja klopt, dat staat er.
Jack

Ikzelf heb denk ik al zo 8 keer gebruik gemaakt van de diensten van causemann en moet zeggen dat ik er zeer tevreden erover bent.
Afhankelijk is het zo dat je er goed aandoet om er een foto ervan met de maat ervan te mailen naar hen en zo ook de prijs ervoor vragen dit gezien als er geen stempel van zo wijzerplaat is en deze exact nagemaakt moet worden de kosten voor de eerste gebruiker zo 800 euro is, ook kan causemann aangeven als het een oude wijzerplaat is of ze een stempel hebben die er bijna op lijkt of een mogelijkheid hebben om een wijzerplaat te maken die in die tijd van het horloge ook werdt gebruikt.
Ikzelf heb laast een wijzerplaat op laten maken van een omega tonneu uit 1915 die ook in het muzeum van omega staat en alleen causeman had zo stempel ervoor liggen
deze namelijk
http://images.google.nl/imgres?imgurl=http://www.timezone.com/img/articles/news631848207503593750/OmegaMuseumLimitedEdition.jpg&imgrefurl=http://www.timezone.com/library/news/news631848207503593750&h=943&w=553&sz=81&hl=nl&start=4&um=1&tbnid=FymCvf2tBHttQM:&tbnh=148&tbnw=87&prev=/images%3Fq%3Domega%2Btonneu%2B1915%26um%3D1%26hl%3Dnl%26sa%3DN

800 euro zou een beetje teveel van het goede zijn. Het is een leuk horloge, maar zo leuk…

Denk dat de waarde van het horloge de helft zal zijn van dat bedrag. Ik zal ze binnenkort even een mail sturen en om info vragen.

1 like