Wijzerplaat opnieuw laten opmaken

Ik heb een aantal horloges waarvan ik overweeg om de wijzerplaat opnieuw op te laten maken. Ik heb onlangs twee bedrijfjes die ik zelf had gevonden aangeschreven maar geen reactie gekregen.

Ik ben benieuwd naar ervaringen die je hebt gehad met een partij (graag inclusief website), en foto’s mag natuurlijk ook altijd!

http://www.watchdialrestoration.com

http://causemann-zifferblaetter.de

Probeer deze eens ?

Dank je wel René, ik heb beide bedrijven een mail gestuurd.

Waren dat de 2 die je al had gemailed ?

Ik,heb voorbeelden gezien van beide en was wel onder de indruk , ze zullen niet de goedkoopste zijn maar wat ik gezien heb leveren ze knap werk

In verreweg de meeste gevallen is een goede wijzerplaatrestauratie niet echt rendabel, het is dan enkel het overwegen waard als je het horloge zelf wilt houden.
Een relatief simpele plaat (in tampondruk) komt toch al gauw op minimaal 250 euro, het kan wel goedkoper (meestal zeefdruk), maar het resultaat is dan meestal bedroevend slecht.
Een horloge met een originele gepatineerde wijzerplaat wordt trouwens door verzamelaars meestal hoger gewaardeerd als eentje met een redial (ook al is de originele plaat een beetje beschadigd)

Maar goed, mijn ervaringen:

De firma Bethge in Duitsland doet mooi werk, deze plaat die ze gemaakt hebben voor een Angelus 8-dagen wekker knutselprojekt was prachtig:

was 240 of 270 euro in 2008 (??)

Deze plaat voor een AS1130 triple date opknap-projekt hadden ze eerder voor me gemaakt:

Hele strakke plaat, kostte toen iets van 140 euro (maar dat is wel een paar jaartjes geleden…)

In de loop der jaren wereldwijd veel aanvragen gedaan bij diverse aanbieders, maar prijzen waren eigenlijk altijd wel hoog; er was een bedrijf in Italie (waar een Nederlander werkte) die wel redelijke kwaliteit voor lage prijzen leverde, maar dan moest je wel de mazzel hebben dat ze de cliché (de “mal”) voor jouw plaat of logo al hadden; je zou de zoekfunktie even moeten gebruiken, de naam is me ontschoten…

Slechte ervaringen heb ik ook wel gehad, als je wilt zoek ik een keertje nog wat fotootjes op van de platen die ik ontvangen heb uit Belgie en Urugay :frowning:

Oh ja: Ik weet niet wat voor horloges het betreft, maar als je wat geduld hebt is de kans best wel groot dat een NOS wijzerplaat langs komt op Ebay, is meestal nog goedkoper als een restauratie ook…

Groet,
Paul

Ik heb nu in totaal 5 bedrijven aangeschreven, en eentje van jou heeft zojuist gereageerd.

Bedankt voor de informatie, het gaat in eerste instantie om een Omega Genevé plaat, die ik zelfs nog nieuw kan kopen voor 225 euro maar dat is economisch niet verantwoord. De Neder-Italiaan had ik inderdaad ook gevonden die blijkbaar voor 50 euro plaatjes opmaakt maar die heeft vooralsnog niet gereageerd, het adres van ReneJK vraagt 150 euro, dus dat is het overwegen waard. Overigens is het een horloge voor mezelf.

hmm, als het origineel nog te krijgen is voor 75 euro meer zou ik daar absoluut voor gaan

Van deze mensen kreeg ik NOOIT antwoord
http://www.clock-dials.co.uk/index.html

Bij Meeus in Antwerpen kan het ook.

http://www.ateliermeeus.be/

Zelf heb ik daar gouden kasten laten repareren en was daar zéér tevreden mee.