Wristler

Hallo.

Is er iemand bekend met wristler of heeft iemand er weleens een aankoop gedaan en wat zijn je eventuele ervaringen.

Mvg Stephan

2 likes
3 likes

Ja via dit artikel kwam ik achter deze site… Had er zelf nog nooit van gehoord.

Maar staat toevallig een horloge op te koop waar ik interesse in heb.

Ik ken Leon toevallig via via. Dit is zeker geen scam.

1 like

Ongelukkige naam, het zoveelste horlogeplatform, ik wens ze veel succes.

3 likes

Ja ze hebben ook al een aardig aanbod en er zitten ook zeker bekende juweliers bij aangesloten dus het zal absoluut wel betrouwbaar zijn

Klein beetje kippenvel wel dat het ook hier wordt gedeeld! Heel leuk.

Als je vragen hebt, kun je me altijd een berichtje sturen, of zo openbaar. Transparantie is key bij ons.

4 likes

Mooi initiatief Timo. Succes gewenst. Het verschil in marges met Chrono24 is me duidelijk, maar wat is het voordeel van jullie platform t.a.v. bijvoorbeeld Montro en anderen?

2 likes

Dankjewel!

Eigenlijk simpel: we zijn de enige onafhankelijke partij. C24 heeft hoge fee’s, eigen voorraad (vaak de topadvertenties, zijn goedkoper want geen fee) en daar kun je als particulier verkopen. Dan zit je met echtheid.

Montro ziet er mega vet uit, diepe buiging. Alleen Schaap&Gassan zitten daarachter. En das de AD. Je kunt daar ook niet chatten met juweliers, alles gaat eerst langs Schaap en Gassan. Wat gebeurt er dan met die data? En wie is de ‘eigenaar’ van de lead?

Daarom zijn we dit begonnen. Meer transparantie. Duidelijkheid, eerlijkheid. Naar iedereen. Natuurlijk zullen er veel sales langs ons platform lopen, maar de taart is groot genoeg voor iedereen. Samen komen we wel ergens, gok ik zo :).

5 likes

Dank voor je toelichting.

1 like

Schaap en Gassan? Gassan zit daar toch niet in?

Mr. Kadouch is een van de founders van Montro, maar staat ook op de loonlijst bij Gassan Pre-Owned. Misschien zit Gassan er niet in met aandelen, maar wel met personeel.

2 likes

Top, weer wat geleerd. Wat een wereldje…

Komen die lagere fee`s dan ook ten goede aan de kopers, dus lagere prijzen ? Stel je die eis aan de verkopers, anders wordt het simpel meer marge voor de verkoper.

De functie ; sorteren laag naar hoog werkt niet goed, zie dan maar 1 resultaat van de 9 speedmasters 145 die hij in eerste instantie laat zien. Daarna werkt functie : selectie wissen ook niet. in Edge

Goede vraag! In basis staat het onze verkopers vrij om te vragen wat ze willen, bij C24 worden de verkopers verplicht een bepaalde prijs te hanteren. Zo vorm je dus oneerlijke concurrentie.

Wat we merken is dat de prijzen iets onder die van C24 liggen. Scheelt nog geen 6% zoals de fee wel scheelt, maar dat komt vanzelf.

Thanks voor de feedback! Mega waardevol, gaan we mee aan de slag wat betreft sortering en filters.

3 likes

Dank !

Ha Timo,

Dank voor je compliment, zeer gewaardeerd. En inderdaad, de taart is groot genoeg, hoogste tijd dat er een stuk van de taart aan de Nederlandse kant van de grens komt te staan :wink:
Kennelijk ben ik nu een trust-level gestegen in de hiërarchie, dus ik kan nu ook reageren.

Ja, Montro werkt met Schaap & Citroen en met GASSAN, maar ook met een stuk of 80 sellers, meestal pre-owned specialisten, in binnen- en steeds meer ook buitenland. Transparantie is voor ons ook een groot goed, wij verstoppen de aanbieders niet achter Montro-logo’s en als klanten een vraag direct aan een specifieke aanbieder wil stellen, staat niets in de weg. Momenteel beantwoorden wij de vragen in eerste instantie die bij ons binnenkomen, ten eerste omdat we zeker willen zijn dat klanten onder de vlag van Montro een goede ervaring hebben en een snel en duidelijk antwoord hoort daarbij; ten tweede omdat de meeste vragen ook te beantwoorden zijn zonder de seller hiermee lastig te vallen en tenslotte omdat veel vragen betrekking hebben op alle sellers, als iemand bijvoorbeeld advies wil over aankoop of verkoop van een bepaald horloge.
Voor meer Montro-info, zie https://monochrome-watches.com/interview-jasper-hauser-ceo-of-pre-owned-watch-platform-montro-on-what-sets-them-apart-from-the-rest/ en/of vraag gerust.

Groet,
Hessel, Montro

Hey Hessel,

Leuk je ook hier tegen te komen. Absoluut met je eens dat er een groot deel van de taart richting NL mag komen! Houdt ons beiden scherp, zo. Alleen maar leuk als je het mij vraagt.

Tot snel!

1 like

Deal met @TimoKlinge Timo gemaakt voor een vintage chrono.
Snelle en vriendelijke communicatie, alles dik in orde.