Zakhorloge Vacheron Constantin

Ik ben geïnteresseerd in het kopen van onderstaande zakhorloge, en wilde even jullie mening, niet over de waarde, dat bepaal ik voor mezelf of ik het dat waard vind, maar over de wijzerplaat en de staat.
Er staan op de achterkant emaille letters, toevallig de initialen van mijn vrouw, dus leuk, maar het emaille is op een paar plekjes los, zou zoiets te repareren zijn? en is het heel erg als dat niet zou kunnen?
Vacheron Constantin pocket watch - Rare fine regulator -… voor € 3.250 te koop van een Particuliere verkoper op Chrono24

Daarnaast zie ik op de wijzerplaat nergens Vacheron Constantin staan, is dat vreemd of verdacht? Op andere zakhorloges van dit merk zie ik het namelijk wel staan.
Ik hoor graag wat jullie er van vinden.
Alvast bedankt!

Zou op zijn minst wel een extract of the archives willen zien van zoiets

1 like

Geen naam op de wijzerplaat is niet vreemd of verdacht. Dit gebeurde wel vaker in die tijd. Mooi horloge!

Dit 31mm grote zakhorlogeuurwerk van V&C heeft ook niets op de wijzerplaat staan.
Wel staat het merk aan de wijzerplaatkant op het uurwerk.

Bedankt! Daar staat het bij het horloge wat ik op het oog heb ook.

1 like

Emaille repareren is niet eenvoudig. Er bestaat wel een product genaamd Ceramite waarmee dit op lage temperatuur kan. Heb zelf wel eens een klein beetje nagellak gebruikt…

In dit geval… zou ik er vooral niet zelf aan beginnen. Misschien dat gespecialiseerde wijzerplaat reparateurs er iets mee kunnen.

Ik vraag me overigens wel af of deze wijzers, Louis XVI stijl, wel op dit horloge horen te zitten. :smirk:

Vind het uurwerk niet heel erg indrukwekkend. En ik heb beneden net twee zakhorloges geopend, een Junghans en een 15-steens no-name ding dat qua uurwerk-looks en afwerking aardig in de buurt van deze komt.

Ik zou drie keer nadenken over het uitgeven van veel geld hieraan. Je krijgt het vrijwel zeker nooit meer helemaal terug.

Hoe weet je dat het merk aan de wijzerplaatkant staat, foto is van de werkzijde?

1 like


Deze foto zit erbij.
Of bedoel je dat je aan deze foto niet kunt zien aan welke zijde dit is?
Bedankt voor je reactie.
Ik begin toch te twijfelen of ik het wel moet doen.

Wie zegt dat het emaille niet is gechipt bij de recente wijzerafname? Ik ga zelf met groot respect te werk voor ik mijn Presto-wijzerafnemer er op zet. Is typich bij zo’n situatie gebeurd.

Dit is wel de wijzerplaatzijde in elk geval.

Het is een hoop geld en dit horloge heeft maar weinig bijzonders. Ik zou even contact zoeken met @koen , hij is hier de zakhorloge specialist. Ik zou in ieder geval iets met een complicatie willen hebben in deze prijs range.

Ik denk dat het gaat om de emaille inleg op de buitenkant van de kast…

ok, bedankt voor de tip, ik ga Koen een berichtje sturen.
Wat bedoel je met een complicatie? een bewijs van echtheid of iets dergelijks?

Dat zegt niemand, maar het gaat zoals Jenneke aangeeft om het emaille aan de achterkant, dus de letters LS.

Een complicatie is extra functionaliteit op je horloge anders dan gewoon de tijd dus dan moet je denken aan datum maanfase stopwatch en talloze andere functies. Zakhorloges zijn op dit moment niet meer echt gewild dus je kunt relatief veel bijzonders krijgen voor een bescheiden budget.

1 like