Zenith nachtmerrie

Geacht forum
.Ik ontdekte Uw forum na zoeken naar een oplossing voor mijn probleem op internet.Ik kocht mijn uurwerk in 1977 om te duiken.Twee jaar geleden,computer vergeten, gebruikte ik dit nog eens. Nadien ontdekte ik dat mijn uurwerk defect was,insijpeling zeewater; Nu zou ik dat graag laten herstellen maar had graag eerst wat deskundig advies.Heb zelf eerst wat rondgeneusd op internet want ik ben een leek in deze branche.Werd even onwel wat dergelijk uurwerk nu kost.
Het betreft een Zenith El Primero diver, refnr.01-0150-415, 400 movement, 31 jewels (zie foto’s).
Zou dit hersteld kunnen worden,zo niet een ander movement,nieuw of 2°hands ? Iemand idee wat dit kost. Kan een ander movement dan de 400-3019PHC gebruikt worden?Officiële Zenithdealers in Anwerpen konden mij niet helpen(koop beter een nieuw€€) .Iemand een adres van een degelijke en prijsgunstige hersteller aldaar ? Email verstuurd naar Zenith,tot heden geen antwoord.
Mijn dank voor alle info.

http://www.pix-hoster.com/img.php?id=zenithw52][img]http://www.pix-hoster.com/upload/zenithw52.jpg[/img

http://www.pix-hoster.com/img.php?id=zenithr75][img]http://www.pix-hoster.com/upload/zenithr75.jpg[/img

http://www.pix-hoster.com/img.php?id=zenithv49][img]http://www.pix-hoster.com/upload/zenithv49.jpg[/img

Oei oei oei… :frowning: Het doet al pijn om naar de foto’s te kijken, laat staan dat je de eigenaar bent! Wat zonde Freddy!

Nu is er nog een Freddy in Belgie, dat is de enige persoon die ik ken die dit misschien zou kunnen oplossen. Maar die Freddy heeft waarschijnlijk geen tijd… Maar wie weet? Dit is wel een gave uitdaging :smiley:

Ik denk alleen dat deze total-loss is. Mijn navigator was ook voor 70% verroest, maar niet zo door en door als deze…
De wijzerplaat is ook niet meer te redden vrees ik, of hij moet helemaal opnieuw opgemaakt worden.
Enkel schoonmaken gaan niet lukken vrees ik

Erg jammer iig.

Bedankt voor Uw medeleven. Hoe meer ik rondkijk op Uw site en ebay , hoe meer ik er van wakker lig.
Groeten

De beste oplossing lijkt me een nieuw uurwerk. Door het hoge tikgetal is normaal onderhoud en de smering namelijk al erg kritisch. Ook zullen de wijzerplaat en de afdichtingen van kroon, drukkers en van het achterdeksel vernieuw moeten worden.
Je kunt het horloge opsturen naar de servicedienst van Zenith in Zwitserland. Misschien dat ze coulant zijn en een prijs voorstellen die toch een stuk lager ligt dan de (huidige) nieuwprijs. Omdat je, naar ik begrijp, de eerste eigenaar bent en het horloge zelf nieuw gekocht hebt lijkt me dit niet onmogelijk.

Dit lijkt me een “total loss”. Je kan evt.de foto’s opsturen naar Zenith (kans dat je geen of een ontwijkend antwoord krijgt is nogal hoog bij deze “up-market” merken, maar toch het proberen waard) . Vraag op basis van de foto’s en wat uitleg een offerte voor reparatie of vervanging.
Ik heb zelf met een oude Omega zoiets meegemaakt. Werk liep niet meer (balans-as gebogen en wijzerplaat aangetast) Ze hebben me gevraagd om het uurwerk op te sturen en dat heb ik ook gedaan. Een maand later kreeg ik een brief met factuur: 700 Euro. Horloge was wel terug perfect in orde.
Jouw uurwerk is meer waard, dus de rekening kan oplopen. M’n advies: eerst mailen met foto’s, antwoord afwachten en dan pas beslissen om het te sturen. Weet ook dat Zwitserland geen deel uitmaakt van de EU, dus extra BTW en invoerrechten zijn van toepassing op de verzendingen.

Groetjes

Je schreef: dus extra BTW en invoerrechten zijn van toepassing op de verzendingen
Geldt dat ook voor reparaties?

hans

Inderdaad, op de reparatiekosten. Er is immers sprake een “toegevoegde waarde” (het repareren).
De kans is dat de Zwitsers het als gewoon verzekerd postpakket opsturen en het door de douane glipt, maar in principe moet er een vrachtbriefje bijzitten met het factuur en dit word dan gebruikt om de BTW en evt. invoerrechten te heffen (zo is het bij mij ook gegaan).

Groetjes.

Bedankt voor alle info. Reeds bericht gekregen van Zenith-Zwitserland via Zenith atelier VRJ in Waterloo(B).
Hun advies: uurwerk aanbieden bij offiiële Zenith verdeler in Antwerpen voor opmaak van een bestek.
Wat gaat dat kosten , afwachten maar.
Groeten

Ik ben benieuwd wat voor prijsopgave hiervoor wordt gegeven.

Ik vind het trouwens echt een hele mooie klok, de band vind ik alleen wat minder, maar de plaat indeling is prachtig!

 Niet meer de moeite waard om zoiets nog op te knappen. Mocht je dit toch van plan zijn, ga er dan niet meer
 het water mee in. De kast heeft inwendig ook roestschade is niet meer w.d  te krijgen. Sterkte ermee.