ZentRa - ? dameshorloge

Op mijn zoektocht naar een nieuw horloge kwam ik op dit forum terecht, na het lezen van heel veel discussies en het zien van heel veel horloges hier op het forum bedacht ik mij dat ik een horloge in bezit heb waar ik niets van weet, en toch wel benieuwd naar ben.

Daarom heb ik mij aangemeld en plaats ik hier mijn eerste bericht, in de hoop iets te leren.

Na het overlijden van mijn vader kwam ik, bij het opruimen van zijn spullen, een kistje tegen met daarin wat oude munten, wat papieren en een dameshorloge.
Ik vroeg mijn moeder of het horloge van haar is maar zij vertelde mij dat mijn vader het ooit heeft gevonden “voordat jij geboren was” (meer dan 30 jaar geleden dus) en dat hij de vondst bij de politie heeft aangegeven, maar er nooit meer iets van heeft gehoord.

Ik vind het zelf niet echt een mooi horloge en nadat de plaatselijke juwelier mij had verteld dat hij niet wist wat het waard is maar het horloge graag zou willen schoonmaken en het bandje restaureren, ben ik het al gauw vergeten. Totdat ik hier terechtkwam, en las dat meer mensen zich afvragen:"Wat is dit?"
Daarom heb ik een foto gemaakt van het horloge (helaas geen goede camera aanwezig), en geprobeerd te lezen wat er op de wijzerplaat staat: “ZentRa”. Onderaan staat nog iets maar dat kan ik echt niet lezen.
Het horloge weegt (met bandje) 20 gram.
Op de achterkant staat iets ingedrukt maar ook dat is slecht leesbaar.

Dan nu de grote vragen: weet iemand welk type ZentRa dit is? Wanneer het is gemaakt en of het de moeite is het te laten restaureren (zit een knik in het ‘binnenwerk’ van het bandje)/wat krasjes her en der.

Hier de foto:

Ik hoop dat iemand wat weet en mij wat gesprekstof geeft voor een komend familie-diner :slight_smile:

Bij voorbaat dank voor elke reactie.

-Frits

Hallo Frits,

Welkom op het horloge forum. Het merk ZentRa zegt mij ook niets, maar dat zegt op zich weer niets:D
Wat wel erg helpt zijn duidelijke foto’s van het uurwerk en liefst ook van de voorkant van het horloge.
De waarde van oude dames horloges valt doorgaans tegen omdat er weinig verzamelaars voor zijn. Zeker bij onbekende merken is dit het geval.
Maar probeer wat goede foto’s te maken en te posten, dan kunnen de specialisten op dit forum er wat meer over zeggen.
Hier staat hoe dat moet: http://www.horlogeforum.nl/read.php?4,8340

ik heb een Zentra herenmodel automatic, dus als je een mannetje zoekt voor het vrouwtje, hij is te koop hoor

Bedankt voor de reacties.

Ik kan in de familie niemand vinden die deze ZentRa mooi vindt en het wil dragen, dus ik denk dat ik hem weg doe voor de prijs van het goud dat er in verwerkt is, en van de opbrengst een mooi horloge aanschaf (ik houd de ‘verkoopafdeling’ van dit forum in de gaten :-))

Nogmaals bedankt voor de reacties.

Mvg,

-Frits