Zijn er al forummers terug van de Rikketik?!

Omdat ik vandaag verhinderd ben, ben ik wel benieuwd naar de ervaringen van de bezoekers van de Rikketik. Was het aanbod oké? Alleen maar echte horloges of ook nog wel neppers etc.?

Ik wil erg graag de komende Rikketik ook op bezoek gaan. Ben benieuwd hoe deze was. Alvast bedankt.

Gerwin

Ja, van 10 tot 2 rondgeschuifeld.
Het was wel druk, zeker in de ochtend, en ik moet zeggen dat het aanbod redelijk was. Veel bekende koppen ook wel.
Fake´s viel mij redelijk mee, slechts 1 tafel met uitsluitend fake´s, die snel gewisseld worden voor normale troep als er iemand van de organisatie bij komt volgens mij. Had wel de indruk dat er meer klokken en klokkenhandel was dan de vorige keer, en dat ook de prijzen weer allemaal wat hoger lagen. Goed teken voor de economie zullen we maar zeggen…
Heb zelf wel weer wat leuke dingen gescoord, foto´s volgen in de loop van de week, evenals de vragen over enkele ´rare´ klokkies… Nog meer forummers geweest?

Yaffle

Ben er ook geweest.
Was al daar om 8u45 en de hal stond al vol wachtenden.
Zoals Yaffle zegt veel gezien ook mooie horloges voor mij bizonder vintages, maar de prijzen waren mij te hoog.
Ik heb ook twee schitterende klokken gezien van ong. 1980 met een planetarium voor de wijzerplaat, dus rechstaand model, daaronder een kleine wijzerplaat voor de tijd, prachtig maar was quarts en 1500 euro.

Ook de gereedschappen en oude onderdelen waren goed vertegenwoordigt, maar hetgeen ik zocht heb ik niet gevonden. Er zijn werkelijk koopjes te doen.

Ik ben juist aan het denken dat wie gereedschap nodig heeft om zelf te herstellen maar niet weet of voor die of dat werk of handeling een gereedschap bestaat, bv. simpelweg genomen, een wijzerafnemer, dat het hier gevraagd wordt, wij hier ervan een afbeelding plaatsen en jullie het volgende maal zoeken op de beurs tweedehands. Is maar een voorstel.

Ook had ik een afspraak met Gerard en Peter1, enige mooie exemplaren van klokjes gezien van mekaar.
Het was echt super en leuk deze mensen eens echt ontmoet te hebben.

Freddy

Dan was je al vroeg opgestaan Freddy ;). Maar op zich wel een aardig idee, helemaal als het om wat meer ‘specialistisch’ gereedschap gaat. Ik heb hier wel en catalogus van Bergeon liggen, maar als je ziet hoe ze sommige gereedschappen noemen kun je je daar soms inderdaad niets bij voorstellen zonder een plaatje.

Fijn dat je een leuke dag hebt gehad en de sociale contacten even hebt kunnen aanhalen.

Gerwin