Zodiac

Zijn er mensen die ervaring hebben met vintage-horloges van het merk Zodiac? Is het een gerenommeerd merk?Is het aan te raden een vintage te kopen van dat merk? Of moet ik me (ik ga voor de eerste keer op zoek naar een vintage-horloge) richten op andere merken?

Alvast dank voor jullie input.

Groet,

Richard

Zodiac is een gerenomeerd merk; en enkele vintage modelllen hebben een hoge verzamelaarsstatus. Zo is er de ‘astrographic’, die geen wijzers gebruikt, maar glazen schijfjes waarop de wijzers zijn aangebracht. Vanf het octrooi eidnjaren '60 zij er verschillende versies van uitgebracht. Door de schijfjes lijkt het of de wijzers zweven.

Het merk is in verschillende handen geweest; thans maakt het onderdeel uit van naar ik meen Fossil. In 2000 is nog een ‘astrographic 2000’ uitgebracht in 4 modellen en beperkte oplage (500 per model). Het was tegen zeer redelijke prijs te koop. Een nog wel, als je even zoekt op ebay. Een hoogwaardig uitgevoerd horloge (200 m waterdicht, saffierglas, bijzonder nauwkeurig). De retailprijs lag op USD 1300; ik heb er zelf een voor Euro 200 gekocht.

@ j.haringsma,

Dank voor Uw bijdrage!

Ik vind vintage Zodiacs over het algemeen erg fraai, ik heb er zelf twee. De nieuwe modellen ben ik wat minder over te spreken maar dat heeft meer met het niet vintage zijn te maken denk ik: D.

Hierbij mijn twee Zodiacs:

Een Astrograpic of Orbiter, ik weet het nog steeds niet zeker. Met originele band en helaas krassen op het glas. Ik zoek nog een vervangend glaasje. Zie http://www.horlogeforum.nl/read.php?2,28676,28676#msg-28676

Een Autograpic, één van mijn mooiste horloges. Zeer mooi door Freddy herstelt. Zie http://www.horlogeforum.nl/read.php?2,19523,19523#msg-19523

Bijgaande foto betreft de ‘astrographic 2000’. Uniek ontwerp, bijzondere techniek. Schroefkroon met logo; uitstekende band met logo. Nog wel te koop, hier en daar. De modellen van de laatste jaren (onder Fossil-regime), zijn meestal quartz. Deze heeft een ETA 2824.

Hier een fotootje van een wat modernere Zodiac, echter nog van voor de Fossil periode

Het glaasje is inmiddels vervangen, deze moet zo van de late jaren 80, begin 90 zijn. Kastvorm kom je bij diverse andere merken tegen.

Hier is nog een site met info over Zodiac.

http://www.vintagezodiacs.com/Index.htm