Ik rouleer de boel sowieso wel een beetje op de pols, maar ik merk dat ik de laatste tijd veel meer naar dressers op leer grijp dan in de zomerperiode. De duikers blijven daarentegen juist achter in de kluis liggen.
In de zomer draag ik niks op leer, alleen met stalen of gouden band. De rest van het jaar draag ik wel leer, en juist bijna geen staal omdat ik dan leer ‘warmer’ vind staan.
?
O.k., dit is toch wel echt mijn ultieme, dedicated zomer(vakantie)horloge. Maar, als Hollander, zijn er natuurlijk nog meer momenten in het jaar dat je dit wil dragen. Denk aan bepaalde sportevenementen.
In de zomer meer witte/ lichte platen.
Als het kouder is meer zwart/ donker.
In de zomer zoveel mogelijk op rubber.
Als het kouder is vooral op staal .
Ik wissel mijn horloges op basis van wat ik qua kleding draag en waar ik zin in heb, maar niet op basis van het weer of de weersverwachting. Wie weet ga ik dat ook nog leren dankzij het forum
Wellicht niet helemaal wat je bedoelt, maar bij mij zit het verschil tussen zomer en winter hem vooral in het veiligheidsaspect. Met korte mouwen toch vaker horloges uit een lager segment dan met lange mouwen.
Heb voor een erg fijne, zelf wat gemodde, Seiko 5 net gisteren een leren band besteld; de stalen band draagt perfect in de zomer maar flopt rond mijn pols in de winter. De fijnafstelling is onvoldoende - en draag sowieso liever geen staal in de winter. Dan ga ik die 5 weer eens wat vaker dragen. Had er een korte 22 mm. band voor nodig, en Molequin gaf (iets) korting de laatste dagen… …en is de enige die korte 22 mm. banden maakt, buiten maatwerk natuurlijk.
Bij mij gaat de keuze en daardoor de selectie tussen zomer- en winterhorloge vrijwel automatisch. In de zomer eerder horloges met RVS kasten (veel duikers) op rubber (ik hou niet van stalen banden), in de winter dressier horloges met gouden kast en bruine leren banden. Ik droeg de hele zomer mijn gele en lichtblauwe Moonswatches, maar nu vind ik dat geen kijk, want het past gewoon niet bij ‘winterkleren’.