2 deukies in een gouden kast

Ergens in januari van dit jaar ben ik aan een zoektocht begonnen naar een mooi klassiek horloge uit de jaren 60/70. Ik was erg gecharmeerd van de Omega’s Genève, de Longines Flagship, maar ook van de wat minimalistischere op Bauhaus geïnspireerde horloges uit die tijdgeest.

Die zoektocht heeft geleid tot de aanschaf van een 14kt gouden Baume & Mercier Genève uit 1975. Referentienummer: 276305110.
Dit horloge heeft duidelijk dezelfde lijnen en kast als de Omega Genève, maar in zijn verschijningsvorm lijkt hij net wat strakker, net wat meer Bauhaus. Vergezeld van een prachtige zilveren sunburst wijzerplaat en het mystieke van het feit dat ik dit type niet eerder gezien had maakte het dat ik dit horloge moest hebben.

Op de foto’s van de advertentie zag het horloge er oh zo fantastisch uit, maar eenmaal binnen bleken de prijs en de foto’s toch misschien te mooi om waar te zijn. Alles aan het klokje zag er smetteloos uit, op de kast na. Hierin ontdekte ik gelijk een tweetal minuscuul kleine deukjes of beschadigingen, die uiteraard niet vermeld waren in de advertentie. Tuurlijk baal je dan, maar heb hier uiteindelijk mijn lering hier uit gehaald nooit meer zonder fysieke inspectie tot kopen over te gaan en daarna mezelf maar wijs gemaakt dat die deukjes de kast wat extra karakter meegeven.

Bij het dragen van het horloge vallen de butsjes haast niet op, maar goed… nu bijna een half jaar later begint mijn OCD het toch minder te trekken en vraag ik mij af of die deukjes niet toch verwijderd kunnen worden.

Als je op onderstaande foto kijkt zie je zowel op 1 uur als 2 uur een deukje zitten. De eerste op 1 is wat lelijker, maar valt niet op achter de bandaanzet. Die is waarschijnlijk ook ooit bij het verwisselen van een bandje gemaakt. De ander op 2 is een stuk kleiner, maar valt wel meer op bij het dragen van het horloge.

De kast lijkt van dun goud gevouwen of gerold te zijn. Ik vraag mij dan ook af of die deukjes er niet net zoals bij de carrosserie van een auto uit te deuken zijn? Of kan dit worden opgevuld en worden gepolijst? Dan is gelijk mijn tweede vraag of hier op het forum goede mensen zitten die dit kunnen doen en of jullie anders goede partijen kennen die dit kunnen. Regio Den Haag zou het mooiste zijn.

Daarnaast heb ik ook niet heel veel informatie over het desbetreffende model kunnen vinden, dus als hier specialisten zitten die mij hier een mooi verhaal over kunnen vertellen hoor ik het graag.

Volgens mij kan ik maar 1 foto plaatsen maar om een indruk te krijgen van het model hier een link naar hetzelfde horloge wat ooit op Catawiki heeft gestaan:

Alvast dank voor het lezen en voor de tips!

1 like

Verwachtingen even bijstellen zal rust geven.

1 like

Technisch gezien is dit waarschijnlijk goed te repareren, recentelijk een dikke buts in mijn horloge laten fixen.
Dit heb ik bij Schaap en Citroen laten doen (kunnen ze op het centrale atelier) op mijn factuur stond opgevuld dmv pucken.
Kosten vielen mij reuze mee, 200 euro.

Hoop dat dit wat rust brengt.

1 like

Hoe was het resultaat?

Was dit staal of goud?
Ik dacht namelijk dat ze goud niet konden pucken.

1 like

Die had ik gelijk terug gestuurd op kosten van de verkoper, want het stond niet vermeld van die deukjes, dus had je het betaalde bedrag volgens de catawiki regels terug gekregen. Zijn die deukjes er niet ingekomen met het recht zetten van de lug. En die deukjes laten herstellen, wil het wel eens zien die dat kan zonder dat je het niet meer zie, Ervaring genoeg hier, met het laten herstellen van deukjes en afgebroken gouden lugs. En ik vind dat je teveel betaald hebt ook.

Begrijp me niet verkeerd… Die klok op catawiki is niet hetzelfde horloge. Zelf heb ik hem via MP gekocht en er veel minder voor betaald dan er uiteindelijk op Catawiki voor betaald is. Maar aangezien ik ook niet veel te weten ben gekomen van dit horloge heb ik die link er bij gezet voor een algemene indruk in de hoop hier ook wat meer over te weten te kunnen komen.

Check even het topic en check de foto’s :slight_smile:
Fotos in start en bericht van na de reparatie is 212.

Staal, maar kan prima ook met goud aldus S&C dus geen idee waarom u dit dacht, ben nu ook nieuwsgierig.

2 likes

Had ik gemist. Keurig.

1 like