Audemars Piguet Offshore bandje rubber --> leer

Afgelopen week ben ik me aan het oriënteren voor een tweede band. Niet omdat ik de huidige rubberen versie zat ben, maar het lijkt me leuk om een tweede band te hebben die het horloge weer een hele andere look geeft dan het sportieve van de dit rubbere exemplaar. En stiekem ben ik eigenlijk al jaren enorm gek ben van de prachtige Hornback (alligator) band van AP.

De mooiste leek mij de versie met het rode stiksel, dus ik dacht er goed aan te doen om afgelopen weekend eens een eerste poging te doen bij Gassan. Het (on)geluk was met mij, want wat denk je… Hebben ze deze versie gewoon nog achter liggen ook.
Eén en één is twee zou je denken, maar wat was het een ontzettende deceptie zeg. De combinatie (rode stiksel) was vreselijk en helemaal niet wat ik erbij in gedachte had. Enigszins teleurgesteld ben ik de winkel weer uitgelopen en nog wel even gevraagd of ze eventueel een volledig zwarte of een versie met wit contrasterend stiksel kunnen leveren.

Vandaag ben ik gebeld met het goede nieuws dat beide versies leverbaar zijn en ook nog eens vrijwel gelijk zijn in (absurde) kosten.

Het probleem is nu eigenlijk, dat ik nog steeds erg neig naar de versie met het contrasterende witte stiksel en denk dat het goed staat met de witte chrono’s. Maar nu durf ik niet zomaar even de gok te nemen en straks met een vergelijkbaar teleurgesteld gezicht het bandje af te moeten rekenen. Zodoende ben ik afgelopen al dagen druk op zoek gegaan naar goede foto’s van eenzelfde combinatie, maar ik kom geen eens 1 foto tegen online.

Ja ja, ik heb vast een hele bijzondere of zelfs geen smaak :wink: :alien:

Wat vinden jullie? Heeft iemand bij toeval een idee of er online een foto is van deze combinaties?

Hieronder een paar foto’s van de Hornback met en zonder contrasterende stiksels.
01

En hier nog even mijn horloge

3 likes

Zou zeker voor de contrasterende stiksels gaan!

1 like

ik vind leer totaal niet bij dit horloge passen, maar wie ben ik…

2 likes

Dat zou dan best eens de reden kunnen zijn van het feit dat er geen foto online te vinden is :smile:

Ergens begrijp ik je standpunt wel. Nu bent ik even benieuwd. Bedoel je met dit horloge, de mijne, of überhaupt bij de offshore niet?

Ik vind beide mooi staan. Kan me wel voorstellen dat de rode stiksel het net niet is. Ik zou voor wit contrast gaan.

1 like

De horlogebandenspecialist heeft Hornbacl banden voor Panerai standaard op voorraad en maken ook banden bestelling, supermooie kwaliteit en stukken goedkoper dan AP.

1 like

Erg mooi, witte stiksels matchen met je subdials imho. Kunnen ze beiden niet op proef bestellen en dat je de mooiste meeneemt (mits dit staat natuurlijk).

1 like

Dank voor de tip! Heb al wel even rond gekeken, maar denk dat ik het toch bij origineel hou. Beetje persoonlijk, maar ik ben geen voorstander van imitatie producten en voel me nooit erg comfortabel bij het dragen ervan.

1 like

Leer op een Rubberclad, niet de beste combo m.i.

Mocht je er toch voor gaan dan sowieso met contrasterend stiksel.

1 like

Eerlijkheidshalve heb ik het niet zo direct gevraagd en wellicht nog de moeite waard. Maar ik geloof niet dat dit tot de opties behoord. Althans, je zou verwachten dat ze dit dan zelf zouden voorstellen.

Moet zeggen dat de reacties ook wel wat meer vertrouwen geeft om toch de contrasterende stiksels te verkiezen. Kortom dank!

1 like

Voor een aanzienlijke aankoopsom, voor een bandje dan toch, vind ik dat ze wel wat opties mogen neerzetten. Hoe graag ze willen verkopen zal daarvan afhangen. Succes met de zoektocht ben benieuwd naar het resultaat.

1 like

Dat was juist het hele euvel meen ik begrepen te hebben van de verkoper vandaag. Hij scheen afgelopen maand een cursus in de AP fabriek te hebben gehad waarbij ze ook werkinstructies kregen en het allemaal vies tegen was gevallen wat de accessoires aangaat.

Volgens hem was dit precies de reden dat ze zoveel verschillende accessoires in de kluis hebben liggen. Allemaal verkeerd besteld aangezien er zoveel diversen mogelijkheden zijn en elk model weer een afwijkende aanzet en sluiting zou hebben. Dit model is bijvoorbeeld 42mm en de meest gangbare zijn 43 en 44mm. Deze heeft een ronde pin met vouwsluiting terwijl de rode een vlakke pin heeft met een naaldsluiting. Lekker ingewikkeld allemaal :upside_down_face:

Tone in tone heeft de langste houdbaarheidsdatum :wink:

dat

Daar is ook wel iets voor te zeggen inderdaad. En des temeer met een wit stiksel vermoed ik :thinking:

Contrasterend met witte stiksels lijkt me een super combinatie.

Daar ga ik niet over twisten, maar voor mij is AP sowieso wat drukkig. De Offshore chrono die jij laat zien is daar de overtreffende trap van.

Hou het bandje zo simpel mogelijk, is het devies. Geen contrasterende stiksels, geen tierelantijnen en wat mij betreft ook graag een platte band zonder vulling en eventueel liever juchtenleder dan croco.

Hij moet niet te dun zijn, maar gewoon niet gebold, als het ware.

1 like

Leer staat hem prachtig. Ik heb nog twee leren banden over mijn oude Offshore Chrono. Een zwarte en een lichtbruine. Mogen wel weg.

En anders moet je maar eens op apbands.com kijken. Genoeg opties voor de Offshore.

1 like

Dank voor je reactie!

Het drukke van de AP is precies waar ik op ben gevallen en snap goed dat er ook mensen zijn die helemaal niets met dit design hebben. Ik ben helemaal geen voetbal of media type, maar ik ben simpelweg erg gecharmeerd van het design. En dat al jaren. Het helpt ook mee dat ik mijzelf 80 procent van de tijd casual vertegenwoordig, 32 ben, en stevig gebouwd. :slight_smile:

Je advies is juist precies het gevoel wat je bij het huidige bandje krijgt, en daar ben ik heel blij mee. Maar elke keer als ik een Hornback band zie, dan vind ik het weer prachtig. Mij lijkt het leuk om als tweede band iets aan te schaffen wat juist even wat meer sierlijk is. Het hoeft ook geen kermis te worden, maar ook niet hetzelfde als de rubbere band en dan in leer.

1 like

Leuk, heb je een PM gestuurd.