Deep Blue Watches - wel het geld waard?

Wellicht een wat vreemde titel, maar ik zal mezelf nader verklaren:

In een ander topic - over mijn Vostok Europe - werd ik door enkelen “afgeschoten” dat ik een 400 euro voor de Vostok Europe Anchar had betaald. Waarom is mij nog niet geheel duidelijk.Behuizing is zeer goed, het uurwerk is alleen wat minder: de beruchte Myjota met stutter secondewijzer. Voordat ik een nieuw klokje aanschaf wilde ik hier even peilen.

De zinnen zijn gezet op een Deep Blue Daynight 65 T-100 Tritium Automatic Swiss Chronograph, waarom? Omdat het voor 95% voldoet aan het horloge wat ik ooit nog wilde hebben:

  • automatische chronograaf
  • tritium
  • dag- en datumaanduiding
  • dikke duiker (letterlijke zijn van het woord)
  • geen prijzen van duizenden euro’s

+/- - niet Swiss-made

  • geen zichtbodem

Waarom ik dan twijfel? Omdat Deep Blue wel eens voorbij komt bij een aanbieding van de plakmerkspecialist. Dat geeft toch een wat vreemd gevoel. Al komen er ook Seiko 5-jes voorbij en daar is ook niets mis mee. Tevens is er van het betreffende model weinig tot niets op internet te vinden. Ik mag graag een YouTube-filmpje kijken en reviews lezen voordat ik een horloge koop. Al heb ik dat gevoel ook bij Alpina Avalanche Extreme Regulator, een ander horloge dat ik nog graag zou willen hebben, maar waar zeer weinig over te vinden is.

Lange post kort:
Is een Deel Blue Daynight 65 T-100 Tritium Automatic Swiss Chronograph wel het geld waard of word ik dan weer semi afgeschoten? :stuck_out_tongue_winking_eye:

2 likes

Even kijken. 47mm kast, 55mm lug-to-lug, 26mm bandaanzet, 18,5mm dik. Dat is echt een enorme, enorme klatser. Heb je wel eens een horloge van dat formaat om de pols gehad? Dat zou ik echt even proberen voor je deze gaat bestellen.

http://www.deepbluewatches.com/da65ttrauswc.html

Wat kost ie nieuw? Hij staat alleen in de archieven van de Deep Blue website (het is een verouderd model dat niet meer in de huidige collectie zit). Tweedehands kom ik hem in nieuwstaat tegen voor 900 en 1000 dollar. Dat is in principe voor een duiker van deze specs (Valjoux chronograaf, tritium, etc.) niet raar duur of zo.

On topic; Deep Blue levert (zeker aan de ‘onderkant’ van hun gamma) prima value for money ,met de Sea Ram 500 en Sun Diver modellen. Bij de duurdere modellen kom je wellicht al snel in het vaarwater van wat meer gerespecteerde horlogemerken. Maar als jij hem te gek vindt zou ik hem gewoon kopen als ik jou was en je niet te veel aantrekken van wat anderen er van vinden. Het uurwerk is goed, dus daar kan niemand - zoals bij je Vostok - wat van zeggen haha!

Maar die afmeting is echt het goed uitzoeken waard, zeker omdat (het is al genoemd) wanneer je deze nieuw zou kopen de afschrijving enorm zal zijn…

3 likes

Je vergeet de prijs te noemen?

Overigens is het maar net wat een gek er voor wil geven… Is een Rolex bijvoorbeeld 6k waard? Ja als je een liefhebber bent en graag een Rolex wilt die aan jouw specifieke eisen voldoet. Nee als je graag wilt weten hoe laat het is maar eigenlijk weinig geeft om horloges…

We mogen aannemen dat jij een liefhebber bent, dan zou ik kijken naar wat je wilt aan specs. Als de Deep Blue daaraan voldoet zou ik hem vergelijken met andere horloges met dezelfde specs/in hetzelfde segment en dan bepalen of je dat geld wilt uitgeven (daarbij is afschrijving ook een afweging).

Qua merk kan ik er weinig van zeggen. Heb, zoals zovelen hier, de Deep Blue Sea Ram gehad… Als hij 42mm was geweest had ik hem nu waarschijnlijk nog gehad. Afwerking was gewoon heel goed, had dan de perfecte beater geweest…

Ik heb de hierboven genoemde Sea Ram, en ben er zeer tevreden over. Alleen vanwege de afmetingen krijgt hij maar beperkt polstijd (vooral in de zomer als ik een polo draag, met hemd is ie gewoon te dik). Prijs/kwaliteit is gewoon prima bij Deep Blue. Dus sluit ik mij aan bij de twee bovenstaande posts.

Lekker belangrijk wat anderen ervan vinden. Als het horloge nu precies iets is wat jij zoekt dan is het toch prima! Dat het misschien niet de smaak van iedereen is en dat hij misschien wat minder waard is bij verkoop is toch niet belangrijk! Of ga je nu horloges kopen om te verkopen en je iedereen een plezier wilt doen?

Gewoon dragen waar je hart naar uitgaat. Ik heb ook een Deep Blue en hij bevalt me prima.

2 likes

Objectief gezien vind ik het ook een goede keuze als je naar je wensenlijstje kijkt. Afmetingen kan een puntje zijn (met name de dikte van de kast) , ik heb mijn Deep Blue Chrono daarom weer geflipperd. Even testen/passen maar je hebt hier wel een degelijke klatser aan!

Ik vind m gaaf! Heb 2 deep blue klokken gehad (sea ram en een ana/digi), verkocht oa vanwege t formaat en dat zou mij bij deze tegenhouden… 0,047 meter!

Ik heb een Sea Ram van de plakmerkspecialist en voor die acht tientjes die die gekost heeft vind ik het zeker het geld waard. Goede afwerking, keramische bezel en saffierglas. Als jij de Deep Blue mooi vind en je hebt het geld er voor over, lekker doen toch?

De Deep Blue zelf heb ik nog nooit om gehad, wel een Oris Chrono (type dat hier ook te koop staat), maar daar miste ik de dag-aanduiding op (die wel standaard op een Valjoux 7750 zit?). Wel weer Swiss-made maar geen tritium, geen zichtbodem en fikse slag duurder. Enfin, dat horloge is volgens mij nog een slag groter en misstond zeker niet. Ik ben zelf ook een grote jongen :smile: Het is zeker wel een punt waar ik niet te licht over mag denken. Grootte in diameter kan ik snel hebben, dikte is wel behoorlijk. Ik heb shirts waar mijn Seiko met 13mm dikte niet eens onder past.

Het wordt tweedehands, staat er nu toevallig eentje op Marktplaats en die vind ik wel interessant. Daar wordt €850,- gevraagd. Is al gezakt vanaf €995,-. Voor dat budget heb ik ook de Alpina die op de wishlist staat, maar dat is toch “midner” horloge voor het geld. Minder in de vorm van fysieke grootte. Ik heb er verder ook geen haast mee, als deze wordt verkocht wacht ik wel op een andere.

Daar heb je zeker een punt en in het verleden trok ik me daar ook niets van aan. Tissot T-Touch wat door velen te duur wordt bevonden voor wat je krijgt heb ik ook thuis, maar van de reacties op de Vostok Europe “schrok” ik wel even. Vandaar dat ik het na wilde vragen.

De meeste Oris duikers tonen en dragen - door de ‘ton’ kastvorm - vaak iets kleiner dan ze op papier aan mm zijn, normaal gesproken zou ik nooit aan een 43mm horloge beginnen, maar een Aquis is voor mij prima in die maat.

Even er vanuit gaande dat je deze bedoelt:

http://www.horlogeforum.nl/t/tk-tr-oris-prodiver-chronograph-full-set/63194?source_topic_id=64940

De Oris heeft 22mm bandaanzet, dat is echt een enorm verschil met 26mm. Om je een idee te geven, mijn Halios Tropik en Delfin met een 22mm bracelet waren voor mij prima maar een 24mm zou ik al nooit nemen, zo’n (optisch) groot verschil is dat. Dus ga maar na wat 26mm doet. Dat wordt een soort Heras hekwerk :wink:

De lug to lug maat van de Oris is 51mm (tegen 55mm van de Deep Blue), ook dit is een behoorlijk verschil, zeker wanneer je bedenkt dat door de kastvorm ook de lug to lug van veel Oris divers kleiner toont/voelt dan de specs op papier.

Fragment uit YouTube review onderschrift: Although hulking in profile, the ProDiver wears far smaller than its nominal size thanks to very short lugs, lightweight titanium construction, and smoothly finished edges on all metal elements that touch skin. While the nominal 51mm is huge, the actual lug-to-lug span is no larger than most 44-45mm sports watches.

En dat brengt me op het laatste punt, het gewicht. De Oris is van titanium, de Deep Blue van staal. Dus die is een stuk zwaarder. Door de dikte van de horloges (beroemde wobble op de pols) wordt dit verschil in gewicht nog extra belangrijk vermoed ik.

Succes met je keuze in ieder geval, kwestie van even passen die Marktplaats aanbieder lijkt me. Dan is bovenstaande redenatie compleet overbodig haha!

2 likes

Dit horloge is ook IMHO mega-groot. Dus zeker eerst passen!
Voorts zie je dat het 7750 uurwerk compleet overweldigd wordt door de kast.
De subdials zitten bijna midden in de plaat. Een Valgranges zou in ieder geval een beter keus zijn geweest dan een Valjoux.

Ik heb er zelf twee, moet zeggen dat ik de kwaliteit erg goed vind voor dat geld.
Dus als je hem en mooi vind en de prijs zeg ik doen.
Zag hem ook op mp staan.
En deze is wel erg mooi.
Succes met je keuze.

Meet je polsmaat even op en post het hier in deze draad. Omtrek met meetlint (of touwtje/draad/schoenveter), breedte (met schuifmaat of grof met potlood op papier aftekenen)

Vooropgesteld dat:

  1. Deep Blue Watches goed in elkaar zitten,
  2. Iedereen zelf moet weten waar hij mee loopt
  3. Hieronderstaande luchtig opgevat moet worden

Denk ik zelf dat:
55mm lug to lug immens groot is. Ik lees dat dat ding ook 20mm hoog is!
en daarnaast resale waarde niet zo hoog is

Als je geen enormge polsen hebt staat het in mijn bescheiden mening al gauw belachelijk. Letterlijk om te lachen. Wat wel weer heel vrolijk is, lachen.

hieronder een iemand met 46mm IWC op 7.25inch pols, dat is 18,56cm. Dat is een beste pols.
http://i209.photobucket.com/albums/bb217/andrewtzuk/5c5b04be.jpg

Hier iemand met zeer forse polsen:

Tenslotte de volgende afbeeldingen ter overpeinzing:

(bedenk de analogie forse pols/forse carosseriemaat)

(bedenk zelf een analogie)

2 likes

Edit:

4 likes

Wat bedoel je nou, 55mm is als een kleine vrouw? :smile:

Haha nee zijn pols is de kleine vrouw…

Aanbiedingen van Deep Blue via de website die hier om vage redenen niet genoemd mag worden hebben een absoluut aankoopadvies. Meer waar voor je geld ga je niet snel vinden. Zelf erg tevreden met mijn Sundiver3, ook geen kleine jongen. In een prijsklasse richting 1000 euro is echter veel meer interessants te vinden, ook met zichtbodem. Ik zou dan misschien andere keuzes maken, hoewel bang/buck bij Deep Blue altijd in orde is.

De lugs van mijn Oris ProDiver lopen vrijwel direct naar beneden waardoor deze inderdaad (relatief) kleiner draagt.

Zo’n Deep Blue is gewoon value for money, ik kan er niets geks over zeggen.

De vorige web software censureerde dat. Nu kan je gewoon watch2day.nl schrijven. QED.

Ik heb een deep blue master explorer en die klok is het geld dubbel en dwars waard.
Houd er rekening mee dat deze klokken behoorlijk zwaar zijn…dus eerst passen zeg ik…