Echt of nep?

Ik ben in het proces een omega 2551.80 te kopen, de eigenaar zegt dat het horloge geen loge heeft op het helium ventiel (fabrieksfout).

Nu ben ik niet echt een expert in het horloge domein en leek me dit wel een gepaste plek on de vraag te stellen. Gaat het om een origineel horloge? Ik heb wat foto’s toegevoegd en hoor het graag.

Ps met name de wijzerplaat lijkt me niet origineel daar hoor ik graag wat advies over. En wat zouden jullie maximaal voor dit horloge betalen?imageimageimageimage

Ziet er goed uit. Wel raar verhaal van dat helium ventiel. Patina wijzers en dial ÉN lumepip mooi egaal. Zelfs tm de van rood naar oranje verkleurde secondewijzer toe. En die lumepip is vaak moeilijk voor fakers (het metalen ringetje er omheen en de diepte van de pip).
Achterdeksel is een beetje vage foto, maar ik zie niets geks. Band ziet er goed uit.
De ‘puntjes’ van de schoepjesbezel staan uitgelijnd met de getallen op de inlay. Ik geloof hier wel in. Denk wel dat het een echte is.
Fakers maken meestal fullsize na.
Waarde vind ik moeilijk, ben ik minder in thuis. Ik schat zonder BP iets van 1000 euro? Met 1100? De écht gewilde exemplaren zijn 41mm. Deze 36mm loopt niet zo hard. Dat plus die HEV plus die datumuitlijning zou ik zeggen 850-900?
Ohja, datum lijkt niet helemaal lekker in het venster te verschijnen… dat is een van de makkelijkste rode vlaggen (indocator voor fake) maar mijn gevoel zegt toch, op basis van voorgaande, dat het klopt (de foto kan bijv onder bepaalde hoek genomen zijn of de eigenaar heeft een beetje zitten klooien met die datumverstelling). Toch zou dit voor mij een punt zijn om niet op afstand te kopen. Zou het even willen testen, of ie mooi flipt op 24:00 en uitlijnt midden in kader.
Beste is even uurwerkje bekijken. Zo gepiept.
Foto van de clasp zou ook fijn zijn. Vroege graveringen zijn ook echt overduidelijk nep.
Die n00b exemplaren zijn spot-on, maar die gaan echt niet zo’n 36mm oud ding namaken.
Dus, al met al, goed gevoel over authenticiteit, maar wegens dat datumraam toch even checken of echt uurwerk in zit en of het goed functioneert.

Ps. Waarom ga je niet voor fullsize 41mm? Als je echt een kleine pols hebt, go for 36, maar die valt echt klein uit. Dus als je een beetje pols hebt: 41mm. Er staat volgens mij op HF hier een oud gepatineerd exemplaar te koop. Een van de eersten. Voor iets van 1250 oid dacht ik

3 likes

Tenzij de foto onvoldoende scherp wordt als ik hem uit vergroot maar ik had verwacht iets van 824 te zien op de binnenkant van de endlinks. Ik zie echter niets staan. Wellicht iemand met betere ogen of staat er echt niets gegraveerd? De gegraveerde golfjes komen ook niet overeen maar dat kan zo maar horen, geen idee of die altijd gelijk zijn of zelfs altijd verschillend.

Zoals bij deze 2551

2 likes

Bij jouw plaatje staan 2 markeringen (op elke endlink 1) op de band
Maar in de verkoopsectie staat dus dat oude exemplaar waarbij geen gravering aanwezig is. Dus wat je zegt: alles is mogelijk.

1 like

Goedemorgen, ik denk dat hij fake is. Ik ben geen specialist in redelijk nieuwe modellen maar ga wel vaak naar Azië. Deze komt er volgens mij ook vandaan. Er staat geen nummers gegraveerd op de link zelf. Op chrono24 hebben ze die wel allemaal, behalve die particuliere uit India. Maar ja, waar zal die vandaan komen. Als het om zoveel geld gaat wil ik altijd de binnen kant zien. Zeker particulier. Ook het uiteinde van de band is iets grover dan die ik online kan zien. En 1 fabrieksfoutje bij Omega :face_with_raised_eyebrow:.
Helaas is de namaak rotzooi zo goed geworden dat het steeds vaker gebeurd dat er mensen thuis gekomen van vakantie ze hier willen verkopen als echt. Gratis vakantie dus.

1 like

Volgens mij altijd het beste advies: bij twijfel niet doorgaan…

Waarom denk je zelf dat de wijzerplaat niet origineel is? Op basis ven het verhaal (geen logo = fabrieksfout??) en de foto’s zou ik niet heel stellig durven zijn. Zag toevallig gisteren dit filmpje over fake Omega’s versus echte:

Ergens op 2/3 in het filmpje wordt er ingezoomd en pas dan zie je verschil tussen fake en echt. Ik zie het voor die tijd eigenlijk niet. Zelfs het serienummer matched met een echte seamaster…

1 like

Heel erg bedankt voor de uitgebreide response!!! Was heel nuttig, ik vertrouw de deal niet helemaal (komt hit Azië) en daarom laat ik m’ liggen. Wel zou ik graag een linkje krijgen naar de 41mm variant op dit forum als je die hebt (ik ga natuurlijk oof zelf even zoeken…) nomaals bedankt!
Groet,
User1

2 likes

Hi, ik weet niet goed hoe ik zo’n advertentie dan weer hierin kan slepen, maar hij werd gepost door @paulfrank94 dus misschien kun je hem een berichtje sturen. Staat wel al lang op gereserveerd dus grote kans dat ie al weg is. Maar dit model komt ieder jaar wel een aantal keer op het forum te koop hoor. Mensen krijgen hem via een inruildeal en willen er vanaf enz. Dus even geduld en je hebt hem!

1 like

Staat al sinds maart 2019 gereserveerd.

1 like

Dat zei ik ook toch :grin::+1:t3:

Oh bedankt, ik wacht geduldig af👍🏻

1 like


De Echte met logo op helium ventiel.
kan geen fabriek fout zijn in Zwitserland dan gaat hij de deur daar niet uit.
Maar kan wel een fabriek fout is China zijn natuurlijk! :wink::joy:

3 likes

Hahaha dat dacht ik ook


Even snel met de IPhone !

Achterdeksel klopt niet…zeepaardje heeft weinig diepte en ziet er flets uit.

Dit is een 41mm…

In ieder geval een vies horloge!

Foto is wat mij betreft te onduidelijk om dit goed te kunnen beoordelen

De band is bijvoorbeeld vrijwel zeker wel echt. Die 9 schakels per link zijn bij neppers vaak even vlak, en bij echter liggen de polished delen een fractie lager. Dat zie je door lichtinval op voorbeeld TS ook goed

Voor mij niet…