Even voorstellen en direct een vraag voor de experts!

Hallo liefhebbers en kenners,

Mijn naam is Peter en ik heb een bescheiden aantal klokjes die ik mooi vind. Op dit moment heb ik nog geen mooie foto’s voorhanden, ik zal ze later plaatsen! Mijn liefde gaat vooral uit naar Tissot, buiten mijn Omega Seamaster 300m Chronometer, die kreeg ik voor mijn 50ste verjaardag en die zal voor altijd de mijne zijn:star_struck:

Wat betreft mijn vraag: op bijgaande foto zie je de Tissot T sport racing, T018617b. Nu zie ik deze op een aantal websites die ‘gewoon’ met replica’s adverteren. Maar uiteraard worden ook de echte aangeboden. Je voelt m al aankomen: hoe zie ik wat wat is? Weet iemand bv welk typeaanduiding het originele quartz uurwerk heeft? Zijn er hier Tissot experts aanwezig? Help!

8 likes

kan je helaas niet verder helpen,maar welkom en het is in ieder geval een heel mooi horloge om te zien.

Nooit eerder gezien, maakt Tissot dit model überhaupt wel :interrobang:
Heb je een link naar een echte, ik kan hem namelijk niet vinden :sunglasses:

Welkom en veel plezier op dit forum!

PS: ik ben geen Tissot Expert, heb er 2 en dat is genoeg. Neem aan dat er vast iemand is die je meer kan vertellen. Dus met je vraag kan ik je helaas niet helpen.

1 like

Het is een ouder model, dus wordt sowieso nu niet meer verkocht. Dan kom je terecht bij allerhande aanbieders, zoals deze (oude) link:

Dank je wel!

Welkom hier, zullen vast wel genoeg mensen zijn hier die je kunnen helpen.

Zie hier!

welkom-home

Hoi Peter,

Dat hij op EBay staat, wil nog niet zeggen dat het een echte is. Zoals je zelf al aangeeft, staan er veel op sites die replica’s verkopen. Voor mij zou dat een rode vlag zijn :red_circle:
De meest betrouwbare die ik gevonden heb is misschien deze, maar ook daarvoor durf ik mijn hand niet in het vuur te steken :sunglasses:
Laatst heeft hier iemand een Tissot via Amazon gekocht, die ook niet echt bleek te zijn.

Hopelijk kan een Tissot specialist je hier verder mee helpen. :pray:

1 like

Ik heb hier onlangs in een prc 200 een ETA G10 vervangen.

Hoi Limbo70, heb je het youtube filmpje gezien? Lijkt toch aardig origineel, inclusief nummer en prijs…

@wbcoupe, kom er maar in :v:

1 like

@Drebin kom er maar in

1 like

Dank je wel!

Heb er 2 gehad

  • perpetual calender
  • prs516

Allebei “wel oke”.

Tot zo ver mijn kennis

2 likes

Ehh, ja daar sta je dan. :thinking::blush::grin:

Weet wel dat Tissot’s van de laatste 10-15 jaar een waar mijnenveld zijn om (gebruikt) te kopen Er lijken haast meer replica’s dan echte. Vooral populaire modellen als de PRS, PRC, Couturier en Le Locle zijn een ramp.

Van dit specifieke model weet ik niet waar je precies op moet letten maar de replica’s zijn vaak bedrieglijk echt en alleen op basis van echt scherpe foto’s te onderscheiden.

Mijn advies is dus: zoek veel scherpe foto’s van dit model online en ga vergelijken. Let vooral op scherpte van de letters op de wijzerplaat maar ook de posities en diameters van de subdials.

Die op ebay waar TS een link van plaatst vertrouw ik bijvoorbeeld al niet, Het GO onder de rechter subdial is scheef gedrukt en de gaatjes in de “driepuntige” wijzer zitten uit het midden gestanst. Verder lijkt de vorm van de lume in de wijzers af te wijken van die in de eerste post van dit topic.

Oh ja, welkom op dit forum en veel plezier hier. :sunglasses:

1 like

Dank voor de tips en het scherpe oog! Ik laat zeker weten hoe dit afloopt:wink:

1 like

Ik moest denken aan dit topic

Dus goed opletten @PeterGP :v:

1 like

Ik weet wat je bedoelt, open de link van hierboven maar eens. Je zult zien dat alles nagemaakt wordt, de doos, de nummers en het kaartje dat aan het horloge hangt, inclusief alle normale info.

Kijk goed uit, maar laat het de hobby niet verpesten :sunglasses:

1 like

Welkom hier Peter ! Wist zelf niet dat er van Tissot ook al replica’s zijn… :sob: Bij twijfel niet doen en beter dan iets meer geld uitgeven bij een betrouwbaar adres … Replica’s worden steeds beter en mooier helaas…