Gehele Tissot PRS516-lijn vernieuwd. Wat vinden we ervan?

Tissot heeft de PRS516-serie inmiddels compleet vernieuwd.
De PRS516 automatic chrono is hier al eerder langsgekomen. Hoewel tot nu toe alleen plaatjes. Voor zover ik weet heeft nog niemand 'm hier ook echt gekocht(?). Ik vind de nieuwe er beter uitzien dan de oude. Dit komt wat mij betreft vooral door de indeling van de subdials. De kast van de oude vind ik echter net wat meer geslaagd, omdat deze meer lijkt op de originele/vintage modellen die duidelijk als voorbeeld hebben gediend.

En dit is het ‘oude’ model.

Wat wel opvallend is en wat mij betreft een groot nadeel, is dat de nieuwe auto chrono héél veel duurder is geworden. De oude kost(te) zo’n € 1.100. De nieuwe bijna € 2.000.:scream:

Ook de quartz chrono werd vernieuwd. Wat ik aan de ‘oude’ versie altijd storend heb gevonden zijn de nogal dominante drie subdials. Bij de nieuwe vind ik deze een stuk fraaier. Een duidelijk beter gebalanceerde wijzerplaat zo, wat mij betreft. Maar ook voor dit model een flinke prijsverhoging. Was (vanaf) € 410; nu vanaf € 695.

De nieuwe, met imo veel strakkere en sportiever ogende wijzerplaat.

En de oude, met de imo nogal drukke wijzerplaat.

Tot slot de driewijzer automaat. Ik heb zelf de ‘oude’, met een blauwe sunburst wijzerplaat, die ik erg fraai vind. In de nieuwe serie lijkt geen blauwe meer voor te komen.

De nieuwe versie.

Het oude model (eigen foto).

Ook deze versie is overigens flink in prijs gestegen. De ‘oude’ kostte € 495 op leer en € 550 op staal. Voor het nieuwe model vraagt Tissot € 875 (op leer en 900 met stalen band).

Oh ja, er komt ook nog een small second PRS516.


Op de Nederlandse Tissot-site nog niet te vinden. Maar wel op een Duitse site (prijs € 1.100). Moet zeggen dat ik niet helemaal begrijp hoe e.e.a. werkt, met die drie subdials. En verder vind ik de schuine typevermelding erg storend.

O.k., serieuze prijsverhogingen voor de nieuwe PRS516-serie, dus. Maar in het ‘premium’-segment zijn dit soort verhogingen ook zeker niet ongebruikelijk en nog steeds zijn deze Tissots imo niet extreem geprijsd, voor wat je krijgt en ook niet als je kijkt naar het aanbod van concurrenten.

Wat vinden jullie? Zijn de nieuwe modellen een verbetering t.o.v de oude en zijn ze (veel) te duur of nog steeds aantrekkelijk?

De prijzen zijn belachelijk ongeloofwaardig veel verhoogd

Ik vind 'm vooral gigantisch groot, en dat op zich vind ik de grootste turnoff ever…

1 like

Ja, die had ik dus niet gezien. Ik heb weldegelijk eerst een zoekactie gedaan, voordat ik dit topic maakte. Maar deze zag ik niet bij de eerste rij resultaten (die teruggingen tot 2012)… Dus dat is wel vreemd. Anyway, dubbel topic, entschuldigung.:blush:

Prima hoor, ik ben ook niet boos haha. Het topic kwam me alleen zo bekend voor.

1 like

Tissot slaat in mijn ogen al 10 jaar de plank mis.De modellen worden steeds lelijker.

De eerste vind ik erg geslaagd! De prijzen schieten inderdaad door het plafon heen, De prijzen voor een Tissot zijn bijzonder hoog, dan eerder een Hamilton voor dit geld

Jammer.

Ik vind de eerste (automaat) eigenlijk erg mooi. Het werkje op de wijzerplaat, de subdials op 3 en 9 uur, kleine datum op 6…sportief maar niet te druk. Voor mij een verbetering across the board, misschien met uitzondering van de lugs, daar moet ik nog even aan wennen. Ik snap de prijs alleen niet goed. Zou het een soort catalogusprijs zijn waar binnen de kortste keren 40% vanaf gaat bij de online dealers?

1 like

Vind je dat?
Ik ken eigenlijk geen enkel merk waarvan ik alle modellen mooi vind en dat geldt (dus) ook voor Tissot. Maar wat mij betreft zitten er toch wel een paar heel geslaagde modellen in de huidige lijn (alle foto’s, op één na, ‘geleend’ van diverse bronnen op internet).

Vind dit mooier dan die grijze muis van een Speedmaster waar sommige mensen hier zo opgewonden van worden.:wink:

Dit vind ik toch wel een heel fraaie dress watch.

Ja en dit ga ik toch ook nooit lelijk vinden.:slight_smile:

Deze quartz chrono heb ik ook altijd leuk gevonden.

En vind m’n eigen PRS516 ook nog steeds een bijzonder geslaagd model.

Waarschijnlijk vergeet ik er nog wel 'n paar. O.k., allemaal wel modellen met een (flinke) portie retro. Maar ik vind ook de huidge T Touch-lijn en Seastar best leuk.

Nou ja, smaken verschillen, dus en da’s prima natuurlijk.
Maar aan de andere kant, kijkend naar bovenstaand rijtje, kom ik toch weer terug bij een conclusie die ik al eerder trok: De beste horloge-ontwerpen stammen uit de jaren '60 en '70. Daarvoor en daarna is het nooit meer mooier geworden, imo.

En wat betreft die prijsstijgingen. Ja, als je ziet wat veel andere merken en zeker ‘premium’-merken, zoals bijvoorbeeld zustermerk Omega al jaren doen, dan komt een (flinke) prijsverhoging voor Tissot natuurlijk ook niet helemaal uit de lucht vallen. Ze waren ook altijd wel erg lekker betaalbaar.:slight_smile: Toch zou ik, als ik de marketing voor Tissot zou doen, het iets gelijkmatiger hebben uitgesmeerd over meerdere jaren. Maar goed, gek genoeg is het in de horlogewereld in praktijk ook vaak weer zo dat wanneer een aanbieder z’n prijzen flink opschroeft, veel mensen deze horoges aantrekkelijker gaan vinden. 't blijft een bijzonder wereldje…:wink:

2 likes

Jammer dat ze de kastvorm verandert hebben. Vind hem nu niet meer op een prs516 lijken.
Hadden ze beter een nieuwe lijn met bv nummer 517 (als die er nog niet is) kunnen maken . Horloge zelf is wel mooi.

Heb er niks mee, geef mij de oude (vintage) modellen maar.

val ook omver van de prijsverhoging. Vind ze verder wel erg geslaagd.

Ja, ik vind vintage er vaak geweldig uitzien, op een plaatje. In praktijk vind ik vintage te onpraktisch en bijna altijd te klein. Dus dan maar de vintage inspired/retro modellen en dat doen ze, vind ik, bij Tissot dan wel weer leuk.:slight_smile:

Kan het volledig met je eens zijn, @TagEd. De modellijn van Tissot vind ook ik praktisch altijd spot-on.

Best leuk modellen, maar dit soort merken moeten oppassen dat ze zichZelf niet uit de mArkt prijzen…

Ik denk niet dat het zo’n vaart gaat lopen. Kom ik toch weer even terug bij zustermerk Omega. Dat was enkele decennia geleden ook maar een ‘mid-range’-merk. Maar op een bepaald moment heeft Swatch Group besloten om Omega te profileren als ‘high-end’-merk. En sinds enkele jaren bewegen de prijzen in hoog tempo richting Rolex-niveau. Ondertussen is het merk populairder dan ooit.
Bottom-line: (was het niet Bill Gates die dit zei?) ‘Mensen overschatten meestal wat er kan veranderen in vijf jaar en onderschatten wat er kan veranderen in tien jaar’. En tot slot nog een uitspraak van ondergetekende (met Omega als goed voorbeeld): ‘Never underestimate the power of marketing!’:wink:

Edit: Eigenlijk is bijvoorbeeld een merk als TW Steel ook een heel goed voorbeeld van de kracht van marketing. Een gemiddelde TWS kost meer dan een gemiddelde Tissot. Go figure!:confused:

2 likes

Ik vind de gewone, niet-chrono’s, best mooi. Alleen ben ik allergisch voor een vierkantje om de datum.

De man die alleen maar troep heeft gemaakt, heeft ie toch wel slim gedaan :wink:

1 like