Geprobeerd...bezel opnieuw inkleuren

Heb n tag indy 500 gekocht, enige minpuntje is de bazel die nogal wat “kleur” kwijt… Iemand een tip hoe dit op te lossen zonder de bezel te vervangen ?

Met zwarte nagellak.

http://www.hema.nl/winkel/mooi-gezond/make-up/nagellak/long-lasting-nagellak/longlasting-nagellak-(11240349)?color=%20mysterious%20midnight

en

http://www.hema.nl/winkel/mooi-gezond/persoonlijke-verzorging/hand-en-voetverzorging/nagellak-remover-(11243060)?color=roze

Deze gevonden op youtube, lijkt te doen…

Mooi resultaat en lijkt goed te doen.

Geprobeerd… Helaas halen de make-up padjes ook de nagellak uit de cijfertjes…

dan druk je te hard… :slight_smile:

Nee zonder gekheid… ik haal dit foefje al jaren uit in modelbouw werk, en gegraveerde naamplaatjes…

zelf gebruik ik modelbouwverf (Humbrol Enamel), 'k laat het “even” indrogen en dan afpoetsen met slechts een vleugje wasbenzine

2 likes

De volgende poging anders doen.
Niet de hele bezel vol kalken met lak maar gericht met een naald de cijfers vullen en daarna met een creditcard de restanten naar de kant vegen en met een doekje weghalen (een creditcard kan immers niet in de verdiepingen komen)

4 likes

Probeer eens zónder nagellak remover het overtollige lak te verwijderen. Zo is het mij ook gelukt op een kunstof bezel. Dus op een stalen gladdere bezel zou het nog beter moeten kunnen.

Met wat heb je de lak dan weggehaald ?

Met een papieren keukendoekje. Je moet het wel gelijk na aanbrengen weghalen. Ik heb dat in 5 keer gedaan overigens… steeds dunne laagjes.

Is dit bij iemand ooit goed gelukt? Het opnieuw ‘vullen’ van een bezel?

Jazeker wel.
Zwart op staal in elk geval.

1 like

Als de cijfers diep genoeg zijn wel. Een Citizen met heel ondiepe stedennamen in de lunette is nooit gelukt.

Bij deze wel en modelbouwverf en een vlak glad schrijfpapiertje met wat wasbenzine over de lunette vegen. (bij de eerste alleen de rode accenten)

2 likes