Goedkope horlogebandjes go or no go?

Hallo allemaal,

Mijn Omega Seamaster 300m GMT heb ik opgestuurd voor een servicebeurt en ik ben toe aan verandering. Ik wil graag een bruin lederen Nato strap dragen bij dit horloge. Ik vind dit een mooie combinatie met de blauwe wijzerplaat. Daarnaast heb ik al veel andere horloges met een stalen band of een zwart lederen band.

Nu ben ik op zoek gegaan naar verschillende horlogebandjes en de prijzen variëren van €15-€180. Ik wil zelf voor een echt lederen band gaan, maar dan wel tot €30-€50. Wat vinden jullie ervan om een “goedkoop” bandje op een exclusief/duur horloge te zetten? Of zou ik voor een officieel Omega bandje gaan (deze vind ik overpriced).!

Onderstaande is de look waar ik voor wil gaan.

1 like

Komende vrijdag bij bandrbands gaan shoppen. Hebben ze mooie banden waaronder leuke leren nato’s. Doe jezelf meteen een plezier en neem er een bond NATO bij👍🏻.
Persoonlijk ben ik voor een vintage band van hen gegaan.

Niks mis met bandjes die geen € 200 kosten. Goedkoper dan €10 ga ik me vragen stellen maar de rest gewoon lekker doen en veel wisselen.

3 likes

Zou zelf afgaan op de kwaliteit van leer en de afwerking. Denk niet dat ik een duur horloge op een goedkope band zou zetten … dat doet weer afbreuk aan het geheel…

1 like

Ik wil inderdaad ook voor een bond NATO gaan. Mag ik vragen wat het leren bandje wat je nu draagt heeft gekost? (mmoie combi) Onder de €10 vertrouw ik ook niet…

Hoeveel mm hoe jij aan voor de Omega? 21mm?

Klopt wat je zegt. Ik ben op zoek naar de ideale middenweg!

1 like

Ligt aan de kwaliteit die je krijgt.

Ik heb eens een zwart lederen bandje van Russische buffel of bizon met off white stitching gehad.

Kostte 15 of 17,50 eu. En is ongeveer 10 jaar gedragen onder alle omstandigheden, warme zomers en water waren geen probleem, bleef op en top.

Aan de andere kant zijn sommige goedkope bandjes gewoon puinzooi en zien er uit als veredeld karton.

Groeten,

Noel.

2 likes

Originele horloge merk banden vind ik idd ook veel te duur… de gulden middenweg. Een Hirsch bijvoorbeeld oid…

3 likes

Of een vd bandenbazen vh forum 50/60 euro en erg goede kwaliteit.

2 likes

Colareb ook erg fraai en goede kwaliteit en rond uw prijs.

Ik heb er zelf niet zo’n probleem mee om goedkopere banden op een duurder horloge te zetten. Maar ik zie banden daarentegen als een apart hobby of modeartikel op zich, net als dat je nieuwe kleren haalt voor komend seizoen :grin:

Persoonlijk gebruik ik ook goedkopere banden om een gevoel te krijgen of die style bij het horloge past. Wellicht een goede feeler voordat je overga op een (overpriced) oem Omega strap?

Voor 60 a 80 euro heb je hartstikke mooie bandjes die dikwijls niet onder doen voor die overpriced 200 euro OEM straps. Bandrbands is inderdaad erg mooi en heeft traditioneel 20% of 25% korting op zwarte vrijdag.

Heb een leren Zuludiver nato van WatchGecko en bevalt mij prima. Was iets van €35- :grin:

Gewoon eentje op maat laten maken.

Ik heb goede ervaringen met deze Spanjool: https://www.ebay.co.uk/str/designstrap
Leer, stiksel en hardware naar keuze. Bijzonder prijsvriendelijk.

Enkele van de Zulu’s/Nato’s komen dicht in de buurt van jouw voorbeeld:

Het grote voordeel vind ik dat hij Nato hardware aanbiedt. Dat vind ik veel strakker en mooier dan de ronde ringen van Zulu’s, zoals op dit plaatje.

Ligt volledig aan de kwaliteit. Goedkoop betekent niet per se lage kwaliteit en duur betekent ook niet per definitie dat het top is.

Voor 20 tot 60 euro kun je veel moois kopen. Zelfs custom made bij een van de bandenmakers op het forum.

Hodinkee en bulang & sons en leveren op zich ook mooi spul maar zwaar overpriced. Hetzelfde geldt voor de meeste OEM banden. De prijs kwaliteit is volledig zoek en dat ga je beseffen als je wat mooie bandjes van een paar tientjes hebt gekocht.

Net een suede strap binnen van @ruudvv van straps.nl. Prima band. Soepel, mooi leer en mooi gestikt voor 20 euro.

6 likes

Inderdaad niet erg duur en mooie hardware! Bedankt man! :+1:t2:

1 like

Prima.

Leren banden van 30-50 Euro zijn prima. Daar zit veel Colareb tussen, daar zit Rios bij, daar kun je zelfs een knappe Cordovan voor scoren.

Ik heb ooit voor de gein eens een duurder Chinees bandje besteld, en die bevalt zo goed dat ie nog op m’n Alpinist zit. De kwaliteit voor 14 Euro in China is OK, al zal het waarschijnlijk sneller weg zijn dan van een fatsoenlijke bandenboer.

Voor 2-5 Euro krijg je uit China kartonnen bandjes waar het leer in een boog omheen is gelopen, dat is vergelijkbaar met 10-15 Euro op Amazon, ook al zitten daar nog wel eens verbazingwekkend goed gemaakte banden tussen.

Mijn conclusie? Er zijn veel mensen die veel te veel betalen voor stukjes leer. Mensen die er op staan om vul hier uw merknaam in-banden te gebruiken staan vooraan in die rij.

3 likes

Graag gedaan. :wink:

Ietsje duurder en wederom eentje uit Spanje: https://www.facebook.com/cb.straps.3
En weer ietsje duurder zijn deze Italianen: https://www.2dstraps.com

2 likes

Dit is de classic vintage van bandrbands $ 70. Maar morgen met korting te koop. Ik ga voor 20mm.

1 like

De prijzen van de ‘merkeigen’ banden zijn beslist overpriced, dat ben ik met je eens (Net als voor sommige dure horloges die zich nu eenmaal met een mooie marketingstrategie een begeerlijke reputatie hebben verworven)
Aan de andere kant, als je € 5.000,- uitgeeft aan een horloge mag een bandje in stijl natuurlijk wel iets kosten…

Als je het er dus over eens bent dat een bandje belangrijk is voor de uitstraling en het plezier van een mooie combinatie is een (te) goedkoop bandje geen optie.
Ga naar een goed gesorteerde winkel (horlogebandenspecialist bijv te Utrecht) en je zult al iets heel moois kunnen uitzoeken vanaf € 80,-. Voor minder zou ik voor je Seamaster niet gaan…

1 like

Ik zet op een 10 000 euro uurwerk een bandje van 18 euro en een vlindersluiting van 2 euro…

Kan perfect.

Nu met 30% korting… :wink:

https://www.cheapestnatostraps.com

2 likes