Grootste pechvogel, waar plexi te polijsten?

Heb ik weer, eindelijk genoeg gespaard en een mooie vintage Omega Speedmaster gevonden, word ik na een weekje ziek en van ik na college flauw.

Drama genoeg gehad, hoofd open gehaald, 8 hechtingen, maar dat gaat allemaal goed.
Nu ben ik daarbij ook op mijn horloge terecht gekomen, ik zag de bui al hangen maar de schade valt mee! Enkel wat lichte krasjes op de plexi.

Mijn vraag nu, plexi laten polijsten, is dit aan te raden bij een zeer gerenommeerde juwelier te laten doen tegen misschien wat meer kosten dan een standaard familiebedrijfje dat ook veel reparaties uitvoert, of maakt dit niet veel uit?

Alvast bedankt voor iedereens hulp en kennis!

Mvg Robert

Bah… Gelukkig valt de schade aan je lichaam nog mee. De rest is maar materiaal en wel te vervangen! Het glas kun je zelf weer mooi krijgen met een beetje polywatch. Laten vervangen is trouwens ook geen vreselijk kostbare zaak.

1 like

Wat een ellende zeg. Sterkte toegewenst ;).
In principe zijn krassen uit een plexi glas makkelijk te verwijderen.
Je kunt het ook zelf doen maar als je niet weet hoe zou ik het overlaten aan een horlogemaker en
niet aan een juwelier. Kosten zijn hoger en vaak laten die het ook weer doen aan een horlogemaker.
Iig succes toegewenst en nogmaals sterkte :smiley:

Bedankt voor de reacties! Ik heb dit nog nooit zelf gedaan en zou er dus ook enigszins huiverig over zijn haha! Maar als het makkelijk is? Wie weet.

Plexiglas polijsten gaat ook heel goed met zilverpoets. Eerst een keer oefenen op een goedkoop klokje om de vrees weg te nemen / ervaring op te doen.

Schade valt gelukkig mee. Gewoon zelf met Polywatch of Displex (kost zo’n 7 euro) opboenen. Tandpasta wekt ook (wordt ie wel een beetje minty van). Mochten ze toch te diep zijn, dan is een nieuwe plexi niet zo duur.

Ik begreep dat een plexi van Omega toch al zo’n 150 euro kostte, of vergis ik mij dan?

Ik heb niet lang geleden nog het plexiglas van een oude Seamaster chronograaf met hetzelfde 861 uurwerk laten vervangen bij een Omega service center.
Ik was geloof ik iets van 65-75,- kwijt inclusief montage.

Gewoon zelf doen. Vervangen kan altijd nog

Als je in de buurt van Amsterdam kan langskomen kan ik het voor je proberen op te lossen.
Meestal is het glaasje wel weer mooi te krijgen, als de krassen niet extreem diep zijn. Dan kan je meekijken, kan je het volgende keer zelf.

1 like

Koop een tube Peek bij de bouwmarkt en een zachte doek en ga gewoon een tijdje poetsen, dat kan echt geen kwaad. Als de krassen echt diep zijn dan moet je gaan schuren, daar heb ik meerdere guides van onder de noemer “poetsbeurt” hier op het forum.

1 like

Mocht je er niet uitkomen ik woon in Groningen en wil het wel voor je doen. Stuur maar een PB voor het maken van een afspraak

Tip van de week,

Klik even je bezel van het horloge voor je het acryltje gaat polijsten.

1 like

Ik pak de niet te polijsten delen (bezel etc.) netjes in met schilderstape.

Ik krijg gewoon de kriebels van de polywatch die zo tussen de bezel en glas in inkruipen. En waar je een jaar later dat witte puntje nog niet vanaf bent :stuck_out_tongue:

1 like

Ik heb zelf voor mij een goede methode ontwikkeld, omdat ik nogal wat Swatches heb gehad… :wink: Ik heb een pot Commandant autocleaner voor verweerde autolakken en een dremel-achtig mini boormachine. Maak het acryl goed vochtig en ga voorzichtig met een polijst opzetstukje gedoopt in de natte Commandant over het acryl. Houd het NIET op 1 plek! Wat ik doe, is het de hele tijd nat houden. Zo heb ik ooit een Swatch The Chrono, waar niemand op bood, omdat het acryl glas gebarsten LEEK, voor een zacht prijsje weten te bemachtigen, omdat de verkoper vertelde, dat het meer vegen waren, dan krassen. Binnen een paar minuten, was het weer mooi, doorzichtig en glad. Zo heb ik heel veel acrylglaasjes weer als nieuw gekregen.

2 likes

Ik gebruik dit ding altijd:


Met speciale polijst-apparaten haal je waarschijnlijk een beter resultaat, maar dit is prima voor het geld. Leuk voor de wat goedkopere klokjes. Veel geduld vereist. Kant 1 beter niet gebruiken, is te grof.

Heb je dit getest?
Op glaasjes of op kasten?
Kan je wat voorbeelden laten zien.

Voortzetting van de discussie Grootste pechvogel, waar plexi te polijsten?:

Ik heb het tot nu toe enkel voor acryl glaasjes gebruikt.
Laatst had ik mijn Concorde horloge per ongeluk langs een muur met ruwe structuurverf geschaafd. Op de foto valt het misschien niet zo op maar er zaten een paar erg lelijke krassen op.
Voor het polijsten:


Na het polijsten:

Gedeeld leed :wink:

On topic: ik heb zeer goede ervaringen met polywatch (op plexiglas dan…op saffier lijkt het nauwelijks iets te doen). Inderdaad ff op de kast (en tussenruimte) letten. Het stelt niks voor: een erwtje polywatch, een katoenen doekje, een kwartiertje flink rondjes draaien en hij is als nieuw. Is ook afhankelijk van de diepte van de kras natuurlijk.