Het horloge en zijn verhaal (een verlaat NA)

…(zet Heather van de Carpenters op/aan… en lees verder)…

Ondertussen zijn we een maand verder en is het eigenlijk geen Nieuwe Aanwinst meer (hoe zijn die regels eigenlijk?…). Maar ik vind het toch leuk om het verhaal van mijn aankoop van de Omega Globemaster te vertellen, want over dat horloge hebben we het natuurlijk.

Dit wordt geen verhaal over technische specificaties. Want alhoewel dat natuurlijk van topniveau is zie ik dat meer als feiten die – zo ik vermoed – ondertussen wel bekend zijn. Of anders gewoon op te zoeken.

Hoe het allemaal begon; ik denk dat ik hem een jaar of 2 of 3 geleden voor het eerst voorbij zag komen op het forum. Om de pols van @flowert. Ik vond het direct een prachtig horloge: als ik zelf een horloge zou mogen ontwerpen zou het heel erg lijken op de Globemaster. Ik ben groot liefhebber van een fluted bezel en een pie-pan wijzerplaat. Ook de tekst, ster en datum vind ik heel mooi in balans. Het schitterende blauw van de dial en de mooie stalen band maken het helemaal af voor mij.
En steeds als ik weer een fotootje hier voorbij zag komen vond ik hem mooier worden. Ik heb het op een gegeven moment dan ook benoemd als het mooiste niet-vintage horloge van het forum.

Maar ik ben volgens mij aanhanger van dezelfde theorie als @blauwbeer; dat ik een hoog bedrag (lees; € 500,- of meer) eigenlijk gewoon zonde vind om voor iets als een horloge uit te geven. En dus ik besloot maar te genieten van het exemplaar van Flowert en hopen dat ie m zo vaak als mogelijk zou laten zien.

Het zal de leeftijd zijn, of wellicht een andere oorzaak hebben, en alhoewel ik een hekel heb aan de term YOLO was het wel iets dat bij mij ging spelen. En dus ook op gebied van zaken die ik echt mooi vind, zoals horloges. Het leven gaat snel en voor je het weet ben je oud en heb je spijt van dingen die je niet hebt gedaan. Ik wil het verhaal niet onnodig zwaarder maken dan het is maar het was gewoon iets dat bij mij speelde en me dus deed besluiten dat ik wellicht toch maar eens over aanschaf van de Globemaster moest nadenken. Daarnaast houd ik niet van auto’s, motoren, audio-apparatuur, racefietsen of mountainbikes dus eigenlijk is ‘horloges’ de enige hobby waar ik grote bedragen aan uitgeef.

Je voelt m al aankomen; de welbekende knop ging om en ik ging op zoek naar een Omega Globemaster. En alhoewel ik soms wat moeite heb met kiezen was het bij dit horloge al snel duidelijk: ik wilde de versie met de blauwe wijzerplaat en de stalen band. Dat vind ik namelijk de allermooiste.

Dus ik ging op zoek naar een jong gedragen exemplaar. Ik had al gezien dat ze best aardig afschrijven dus een nieuwe kopen vond ik wat zonde. In eerste instantie had ik het er regelmatig over met ervaringsdeskundige en horlogevriend @Warroo. Hij had wat adresjes waar wellicht kon vinden wat ik zocht. Dat bleek helaas niet het geval. Een ‘gezocht’-topic op het forum leverde wel wat aanbiedingen op maar niet helemaal wat ik zocht dus dat traject schoot ook niet op. Dus toen maar zelf verder actief op zoek.
En dit is wel een leuk onderdeel als je specifiek op zoek gaat naar een bepaald model. Je gaat je er zo in verdiepen dat je echt goed op de hoogte bent van alle ins en outs van het horloge. Je wordt als het ware een echte specialist. Dat is leuk!

Dat actief zoeken deed ik vooral bij Chrono24. Daar was relatief veel aanbod maar toch nog een stuk duurder dan de prijzen die ik vernomen had voor tweedehands exemplaren. Dat leek hem dus ook niet te worden. Waren we bij de volgende fase van de zoektocht belandt; een zoekopdracht plaatsen bij de HF ‘ huisdealers’. Dat waren erg prettige contacten maar leverde ook niet de ondertussen felbegeerde Globemaster op.

Tot dat ik een kleine anderhalve maand geleden een berichtje kreeg van @Vierport. Hij had misschien de week er op een exemplaar beschikbaar voor me. Ik was even bang dat ie mijn voorkeuren over het hoofd had gezien maar het was precies de juiste versie: blauw op staal. Dat werd dus een weekje intensief wachten en af en toe een berichtje sturen naar Paul. Uiteindelijk had hij het horloge en konden het onderhandelen beginnen. Volgens mij waren we er binnen nog geen 5 minuten uit dus het leek het er op dat ik mijn zo gewilde Globemaster had.

En alhoewel ik alle vertrouwen had in de goede afloop met Paul wilde ik toch gewoon het horloge in handen hebben. Of liever nog, om de pols. Door omstandigheden kon ik helaas niet direct het horloge ophalen en moest ik nog een week wachten. Maar zondag 1 december was het dan zo ver: de Omega Globemaster met blauwe wijzerplaat en stalen band zat op mijn pols. Ik was even bang dat ie op dat moment zou tegen vallen. Maar dat is absoluut niet het geval. Ik vond het toen en nu nog steeds het mooiste moderne horloge van de wereld! :grinning:

132 likes

Je weet wat ze zeggen he…Pics or it didn’t happen :wink:

Gefeliciteerd met je nieuwe aanwinst!

Edit: daar zijn ze…prachtig!

1 like

It happened!

2 likes

Een prachtexemplaar. Proficiat! Soms mag je jezelf best een beetje verwennen :wink:

1 like

Mooi!
Van harte en veel draagplezier gewenst

1 like

Heel erg mooi! Geniet ervan!

1 like

Absolute topper! Fantastisch horloge. :blush: :+1: Geniet ervan! :smile:

1 like

Prachtig, Erik! Wat een topper is het. :ok_hand:

17 likes

Heul erg fraai :+1::+1:

1 like

Ik vind hem geweldig. Proficiat

1 like

ik mag wel zeggen één van de mooiste omega’s :ok_hand:

1 like

Heel mooi … vooral die eerste foto :sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart:

1 like

Mooie Omega, groot gelijk dat je je dit gunt om je pols. Geniet ervan :sunny:

1 like

Mooi verhaal van een moderne klassieker met een prachtige naam.

G l o b e m a s t e r

Geniet ervan!

1 like

Prachtig horloge :star_struck:

1 like

Mijn beste,

Een plausibel relaas, een schitterende Omega en een trotse horloge-passionist!!
Grandioos!!
Ik wens je dan ook een uitmuntende tijd met deze glorieuze Globemaster. :watch:

Orologio Signaturis Temporis :wink:

1 like

Wauw! hij is echt prachtig :slight_smile:

Geniet ervan!

1 like

Heel erg mooi. Begrijpelijk dat je hiervoor de welbekende knop hebt omgezet. Proficiat! :+1:

1 like

Gefeliciteerd, wat een prachtig horloge :+1:

Sterker nog, gewoon het mooiste horloge.

1 like

Heel mooi, en gaaf dat je voor deze bent gegaan.

1 like