Hirsch Magic Buckle?

Hi,

Ik vermoed dat je niet veel dikker kunt gaan - de sluiting glijdt nog wel makkelijk over deze band maar bij het vastzetten komt al best wat druk op de band - ik vermoed dat Het simpelweg niet vast te klemmen is met veel dikkere banden.

Groet, Vincent

1 like

Ik krijg hem op een alligator band geleverd. Die band is 4,5mm dik. Alleen vermoed ik dat die dikte alleen bij de kast gemeten is met padding. Het einde van de band zal dunner zijn.

2 likes

Precies - zo ziet mijn originele Omega Hirsch band er dus ook uit. De ‘padding’ loopt niet helemaal door maar gaat al snel over in een ‘vlakke’ band waarop de sluiting komt.

Groet, Vincent

1 like

Even opgezocht. Hij klemt op een hirsch band van 1.8mm. daar is hij denk ik voor bedoeld.

1 like

Bedankt voor je info! Dan past de magic buckle niet op een Hirsch Grand Duke, die is 3,8mm dik aan de uiteinden.

Hi Vincent,

Waar kocht je deze als ik vragen mag ?

1 like

Hi,

Aangeschaft via horlogebanden.com

Is deze band: https://www.horlogebanden.com/Hirsch-Navigator-Horlogebandje-voor-Breitling-Vouwsluiting-Italiaans-Kalfsleer-Goudbruin/?classid=

Ik heb deze band overigens te koop staan in het blauwe deel :wink:

Groet, Vincent

Hi ik zoek alleen de sluiting los ?

Misschien moet je dan die webshop een mail sturen ipv het aan een gebruiker hier te vragen.

Hij is er! Als ik mezelf een paar jaar terug zou hebben verteld dat ik ruim 220 Euro stuk zou slaan op een horlogebandje, dan was ik niet meer bijgekomen van het lachen.

Maar het is wel echt een prachtig apparaat. Vind het helemaal top hoe hij staat op het horloge. Het enige waar ik nog niet uit ben is de finish van de gesp: deze is gepolijst, waar ik liever een brush zou hebben. Heb hier de webshop nog een vraag over gesteld. Hij klemt overigens prima en de fijnafstelling is top.

Zijn er nog goede tips voor onderhoud van deze band? Normaal draag ik leer tot het uit elkaar valt… :blush:

Een paar foto’s…!

Staal terug in 't bakkie. Die mag er weer uit als het lekker weer is.

Prima service ook van watchobsession.co.uk. Direct tracking ontvangen, binnen 5 dagen thuis, goed verpakt, meer keuze in kleuren en goedkoper dan in NL bestellen. :slight_smile:

5 likes

Lief dagboek…

Iets af te reageren? Probleem met omega seamaster

Mooi! Staat ‘m goed :blush:

Groet, Vincent

2 likes

Ik heb zo’n ding op een Omega. Prima sluiting. Nog nooit los geschoten.

Volgens mij is deze sluiting en deze band specifiek gemaakt voor uitwisseling met Omega. Deze sluiting past op een Omega band en de Omega sluiting op de Hirsch band. :slight_smile:

Is die gesp ook aan andere lederen banden, met dezelfde breedte uiteraard, te bevestigen?

Ik zou wel een croco band voor mijn Sinn willen bestellen, maar tevens mijn huidige Sinn lederen banden willen blijven gebruiken i.c.m. deze sluiting.

Er is een Voyager en een Navigator, maar kan het verschil niet ontdekken. Ik zie vast iets over het hoofd.

Is de Voyager niet met gaatjes en de Navigator zonder?

Ligt denk ik meer aan de dikte. Als de band te dik is klemt hij denk ik niet vast.

Update na een week of wat gebruik van deze Hirsch band met gesp. Het werkt echt geweldig. Even ‘on the go’ wat losser of strakker zetten is een kwestie van een paar seconden. Omdat je de gaatjes van de band niet gebruikt kan je hem instellen hoe je wilt. Wat mij betreft een dikke aanrader!

Ik heb de gesp van de band zelf met een ‘brushing pad’ gebrusht. De high polish stond niet mooi bij de kast van mijn Globemaster. Nu matcht hij perfect.

1 like