Horloge en inductiekookplaat...?

Een wellicht wat rare vraag maar ik vroeg mij af of koken m.b.v. een inductiekookplaat invloed uitoefent op je (automaat of quartz) horloge.

Daar er redelijke magnetische velden aan te pas komen vraag ik me dit af.
(Ik vermoed dat door de snelheid waarmee het veld wisselt het geen probleem voor een klokje gaat zijn maar toch…)

Wie weet hoe dit zit?

Bvd! :slight_smile:

misschien voor een kinetic ?

In 10 jaar zowel Quartz en automaat gedragen met wekelijks koken, nooit problemen gehad, geen merkbare afwijking.

Bij mij ook nog nooit problemen en ik kook al ongeveer 20 jaar dagelijks op inductie.
Maar wel een goede vraag overigens.

groetjes Lenno

bij sommige kinetic zit er een extra wijzertje
dat het energie niveau aangeeft … Misschien
kan iemand eens een experimentje doen door
z’n knetic dichtbij een werkende inductieplaat te leggen ?

Zie ook http://www.rolexforum.nl/topic.php?id=12616

Persoonlijk heb ik 10 jaar met inductie gekookt. Ik kook meestal & heb er ondanks niets van gemerkt. Het geeft me wel een geweldig excuus, om in de keuken die we nu aan het plannen zijn, weer gas te nemen. Met dank voor het open van de topic & de nieuwe wok pitten van ATAG (niets als reclame bedoeld) :}
Ik heb nu voldoende materiaal om de keuze door te zetten :wink:

De veldlijnen in een inductiekookplaat lopen horizontaal. Dat wil dus zeggen het magnetische veld horizontaal gericht is. Als je je pan bijvoorbeeld 5 cm boven de plaat houdt zal er niks gebeuren doordat het, door de kookplaat, opgewekte magnetische veld niet verandert/verstoord wordt. Je moet je horloge dus al op de ingeschakelde kookplaat leggen voor er wat zou gebeuren. Bovendien moet het materiaal wat het elektrische veld zou veranderen ook nog eens magnetiseerbaar zijn (bijvoorbeeld staal).

1 like

lencoth Schreef:

Persoonlijk heb ik 10 jaar met inductie gekookt.
Ik kook meestal & heb er ondanks niets van
gemerkt. Het geeft me wel een geweldig excuus, om
in de keuken die we nu aan het plannen zijn, weer
gas te nemen. Met dank voor het open van de topic
& de nieuwe wok pitten van ATAG (niets als reclame
bedoeld) :}
Ik heb nu voldoende materiaal om de keuze door te
zetten :wink:


Dus eigenlijk heb je geen redenen om geen inductie meer te nemen…:slight_smile:

Wij koken ook al ruim 20 jaar via inductie en ik wil nooit meer anders.
(jammer dat er ooit eentje is gesneuveld via blikseminslag… :frowning: )

Wij koken zo’n tien jaar op inductie. Nog nooit gemerkt dat het invloed heeft.

Orisfan Schreef:

Dus eigenlijk heb je geen redenen om geen inductie
meer te nemen…:slight_smile:

Ik misbruik het horloge argument. OT: Ik wil betere wok-mogelijkheden dan inductie. Ik heb dit pas geleden in actie gezien en dit wil ik nu ook:

Explore Woodrow Kane

met pannen, gewoon van de toko. Simpel PBS.

Contra van echtgenote: moeilijker schoon te houden. Ik houd hem dan zelf wel schoon.

Dank voor de antwoorden zover, als ik dat zo zie is de keuze ook niet zo heel moeilijk :wink:

Dank voor de tip! Vrijwilligers?

lencoth Schreef:

Contra van echtgenote: moeilijker schoon te
houden. Ik houd hem dan zelf wel schoon.

net als… dan laat ik de hond wel uit, was ik zelf mn geitenwollen sokken wel, stof ik zelf wel dat beeldje, etc. :wink:

Carpe tempus Schreef:

bij sommige kinetic zit er een extra wijzertje
dat het energie niveau aangeeft … Misschien
kan iemand eens een experimentje doen door
z’n knetic dichtbij een werkende inductieplaat te
leggen ?

De kinetic is reeds in mijn bezit, maar… wie is er zo genereus en doet mij een inductie kookplaat cadeau?