Horlogemaker Kalle Slaap

Horlogemaker Kalle Slaap gaat vanaf zaterdag met een groep bevriende collega’s in zijn atelier aan het Noordeinde 16 in Grootschermer doen alsof het 1895 is. En dat 24 uur lang. Bij het licht van olielampen en met behulp van machines uit de negentiende eeuw gaan ze onderdelen van horloges maken.

Het zal allemaal live worden gevolgd op smartphone, tablet of computer via de vooral bij jongeren populaire Twitch App. Belangstellenden zijn ook welkom vanaf 20 uur in het atelier. Slaap en zijn collega’s maken onder meer een wijzerplaat voor een zakhorloge (het zogeheten ’guillocheren’), produceren op een met de hand aangedreven draaibank een opwindstift en een balans-as en reviseren verschillende soorten zakhorloges.
Kalle Slaap maakt zich al jaren sterk voor het behoud van het ambacht van horlogemaker. Dat is sterk aan het vergrijzen. Slaap wil ook met de komende 24-uurs actie een nieuwe generatie horlogemakers inspireren. Hij werkt voor dit live-streamingsproject samen met mediaman Timon del Monte Lyon van Appseven.

4 likes
2 likes