Hulp gevraagd tweedehands Tag Heuer Carrera Calibre 5

Hello horlogeliefhebbers, ik ben bezig een horloge te kopen als cadeautje voor mijn vriend en mijn oog is gevallen op een Tag Heuer Carrera Calibre 5. Deze wordt tweedehands aangeboden op Chrono24 via een particulier en er zijn geen papieren/originele doos.


Heeft iemand enig idee of dit horloge een goede koop is? Hoe kan ik zeker zijn van de echtheid van het uurwerk? Heeft iemand ervaring met het kopen via Chrono24? Alle hulp is meer dan welkom!

Sanne

1 like

Hangt van de prijs af. Maar een TH is een serieus horloge. Ik heb dit model ook gehad, prima ding!

Kijk en vergelijk met behulp van het internet.

Via Trusted Checkout ben je beter beschermd.

Hoi Sanne, welkom!

Leuk dat jij een horloge als cadeau wilt kopen voor je vriend.

Heb je een link voor ons om even beter te kunnen kijken?

1 like

Hi Siedo, thanks voor je reactie! Prijs is EUR 923,- wat erg goedkoop is voor dit model. Hij zegt dat het horloge in min of meer originele staat is zonder beschadigingen. En er is een trusted checkout mogelijk inderdaad. Alleen vind ik de prijs laag en vraag me af of ik dat verdacht moet vinden? Ook omdat er geen originele doos bij zit :slight_smile:

Het is dat je al een vriend hebt… zo’n meid wil ik ook wel :sunglasses:.

Je mag er wel vanuit gaan dat zo’n TH op Chrono echt is, maar wat Siedo zegt, niet zonder Trusted Checkout bij een particulier gaan kopen. Als er dan wat mee is heb je geen poot om op te staan en daar is zo’n TH veel te duur voor.

5 likes

Ik heb de mijne voor minder weg gedaan destijds, dat was particuliere verkoop. Niet schrikbarend laag vind ik. Is bij mijn weten ook het ‘oude’ model. De latere modellen hebben een raampje om het datumvenster.
Ik vind de oude mooier.

Als ie uit 2012 is, hou er dan even rekening mee dat je tegen een service beurtje aan kunt lopen.

1 like

Sanne,

Geweldig leuk initiatief. Je eerste foto komt echter niet in de advertentie voor. Hoe ben je aan de eerste foto gekomen (waarmee je je topic startte)? Als voorbeeld?

Gr Hans

Hi!

Misschien ben ik gek, maar er is volgens mij geen trusted checkout op de link die je stuurde!
Wel een super horloge trouwens, staat bovenaan m’n wensenlijstje :wink:

Jochem

1 like

Die heeft de verkoper naar mij gemaild, omdat ik de foto’s wat onduidelijk vond op de website!

1 like

Hmmm oke… ik dacht dat er met trusted checkout bedoeld wordt dat de betaling via een derderekening loopt, maar wellicht versta je hier iets anders onder?

Hoi Sanne,

Geen Trusted Checkout (maar weliswaar via derdenrekening), geen doos, geen papieren, particuliere verkoper, matige foto’s… “if it sounds too good to be true, it is”. Je loopt zoals aangegeven al snel tegen een €300-500 beurtje op.

Ik zou hem laten gaan.

Gr. Hans

Daarom de misschien ben ik gek :wink: ik kijk altijd naar de chrono24 buyer protection, zoals in deze advertentie (dit is gewoon een willekeurig horloge die het wel heeft). Misschien iemand meer ervaring met chrono?

The watch was only worn once for a short while after I’d purchased it from very reputable dealers whom had just fully serviced/checked, polished and buffed the piece.

Dan moet er nog een factuur van zijn, anders zou ik bovenstaande met een korreltje zout nemen. En dat zonder Trusted Checkout?!

Maar je weet het niet hè…

‘ge wit oit noit nie’ zeggen ze hier…

Sanne, wat je ook kan doen is hier in het lichtblauwe gedeelte een gezocht advertentie maken.

Wie weet heb je zo prijs.

1 like

Hoi! goed punt, die factuur heb ik inderdaad al opgevraagd bij hem maar ik wacht nog op een reactie :slight_smile: Zonder factuur niet doen dus!

Hmm… oke! Ik denk dat ik jouw advies ga opvolgen. Jammer maar helaas. Veel dank voor je hulp!

2 likes

Geen probleem, daar zijn we voor en de dank gaat ook uit naar de anderen.

Succes met zoeken.

Gr. Hans

PS is het een idee om de HFLE 2019 voor je vriend te kopen? Iets unieks! Kosten zijn €650-700, afhankelijk van het voorstel. Er zijn dit jaar 2 voorstellen. Levering is uiterlijk in juni volgend jaar, dat wel.

https://www.horlogeforum.nl/t/hfle2019-verkiezingen-officieel-stemtopic/174740

1 like

Haha, Hans. En misschien heeft @Phoenix.bas nog wel een Rado in de aanbieding.

1 like