Ik heb Marktplaats eens gemaild over imitatie, wie doet er mee?

Ik heb Marktplaats dinsdag eens een mailtje gestuurd met de vraag waarom ze niet doen tegen het steeds toenemende aanbod van imitatie, specifiek horloges. Ik stoor me daar, net als velen van jullie, namelijk enorm aan.
De reactie:

[i]Geachte meneer/mevrouw,

Hartelijk dank voor uw bericht.
Het is niet toegestaan advertenties te plaatsen op Marktplaats.nl waarin objecten worden aangeboden die inbreuk maken op de intellectuele eigendomsrechten van anderen, waaronder replica’s en namaakartikelen.
Wanneer wij hier meldingen van krijgen, nemen wij dit serieus. Wij weren dergelijke advertenties, maar wij dienen hier wel gegronde bewijzen voor te ontvangen. Mocht u dergelijke bewijzen hebben, dan ontvangen wij deze graag, inclusief kopieën van de betreffende advertenties en hete-mailadres van de betreffende adverteerder.

Met vriendelijke groet,[/i]

Het standaard antwoord. Ik mailde nog dat ik het niet met dit antwoord eens was, daarop kreeg ik een wat minder standaard antwoord maar ferme stelling nemen doen ze niet:

[i]Beste Henrik,

Wij vinden het erg jammer dat u het niet eens bent met ons beleid. Op
Marktplaats.nl kan de rechthebbende het formulier "Melding van inbreuk"
invullen en naar ons toesturen. Zodra wij dit formulier van hen hebben
ontvangen, verwijderen wij de betreffende advertenties. U gaat naar het
formulier door te klikken op onderstaande link: http://statisch.marktplaats.nl/help/Formulier_Melding_van_inbreuk.pdf.

Ik hoop u hiermee van dienst te zijn geweest. Heeft u aanvullende
vragen? Dan ontvang ik graag uw bericht terug.

Met vriendelijke groet,[/i]

Ik ben natuurlijk geen rechthebbende…

Maar nu zat ik te denken, als we met een groepje ons eens een half uurtje kwaad maken en zo veel mogelijk imitatie melden? Marktplaats zal dan verplicht zijn alles te wissen wat wij melden, de verkopers krijgen misschien het idee dat Marktplaats eindelijk wel iets gaat doen tegen imitatie en misschien neemt dit daardoor scherp af? En als we dit een week of drie elke vrijdag doen… Wie weet?
We kunnen het natuurlijk ook niet doen maar soms moet je misschien eens een vuist maken en het aanpakken.

Als je dit wat lijkt, laat het even weten en kies het merk waarop je gaat zoeken. Als we dan een tijdstip kiezen waarop we beginnen…
De handeling is overigens vrij simpel, onder elke advertentie staat de link “Houdt deze adverteerder zich niet aan de regels? Tip de webmaster!”. Mailadres invullen plus de opmerking “Is imitatie, is verboden.” en klaar, op naar de volgende.

Ik neem Rolex, wie volgt?

Maar wat doen we nu als iemand een imitatie zonder prijs (bijv. NOTK) en zonder foto aanbiedt ?
Marktplaats kan deze niet verwijderen natuurlijk.

Onzin ook van Markplaats om in strijd met zijn eigen voorwaarden te handelen.

Maar het is toch glashelder dat er zooi aangeboden wordt, 19 van de 20 rolexen op M. zijn nep staat er nog bij ook in de advertentie.

Het is onzin dat alleen de rechthebbende kan reageren als er in het eerste bericht staat dat het geheel niet toegestsaan is om imitatie aan te bieden, wat doet dan de rechthebbende ter zake? Ze moeten zelf even op hun eigen site gaan kijken, bewijzen genoeg, laten we dat maar mailen,
Henriks idee is natuurlijk ook een mooie.

Het aanbieden van die zooi is volgens mij al onrechtmatig en hebben ervan strafbaar , dus misschien op basis daarvan verbieden.

mvg Ed

Ok Ed! Welk merk neem je?
Trouwens, een Rolex kopen op Marktplaats zonder prijs of foto… Dta zal toch echt niemand doen?

Hey Henrik, het is trouwens half twee he :wink:

Ik ben benieuwd welke forummers straks gaan klagen dat hun advertenties zijn verwijderd…B)

ja ik ben er op tegen ,mensen met een kleine beurs willen ook wel eens indruk maken bv dus laat lekker gaan,je gaat toch niet de taak overnemen van van een bedrijf als rolex,zei moeten er achteraan gaan,maar dat doen ze niet om de volgende redennen 1. ze verdienen grof geld aan de verkoop van echte klokkies 2. ze weten dat het gelijk staat aan dweilen met de kraan open.

dus ja ik sta er niet achter.

Goed plan, Ik doe wel de Tag Heuers. Alhoewel, een heuer monaco voor 95,- euro, die wil ik ook wel hebben :wink:

Maar de echte liefhebber is toch juist de dupe Floris? Als je tegenwoordig een Rolex koopt denk iedereen automatisch eerst dat ie nep is. En als je zegt dat ie echt is vraag ik me af of mensen je geloven.

dat is mischien wel zo,maar ik vind dat helemaal niet storend,want uiteindelijk koop je het horloge voor jezelf,jij als drager weet dan wat voor iets moois je bezit,en tegenwoordig is het alleen maar beter dat de mensen denken dat je met een imitatie rondloopt,denk dat als iemand weet dat je met een horloge van bv 8000 rondloopt je al snel en doelwit word voor een beroving of iets dergelijks.

Ja, dat is natuurlijk een risico. Jij woont zeker ook in een grote stad? :smiley:

Aan de andere kant zit er ook wel wat in wat Floris zegt. En eigenlijk vind ik het wel weer grappig dat zelfs wanneer je een echte om hebt, de meeste mensen denken dat ’ ie niet echt is. Tenslotte weet jij wel beter en de echte liefhebber ook… Daarbij komt dat veel merken nooit zo bekend zouden zijn geworden als er geen nep was. Imitatie is nog altijd goede reclame voor ‘the real thing’

Echt kwalijk wordt het pas als dit soort horloges als echt wordt aangeboden. Dat gebeurt in landen als Turkije ook niet. Iedereen weet dat ze nep zijn.

Henrik Schreef:

Ja, dat is natuurlijk een risico. Jij woont zeker
ook in een grote stad?

jep mooie stad achter de duinen :slight_smile:

Ik zal Breitling onder de loupe nemen. Maar, als er overduidelijk bij staat dat het een replica is, dan lijkt het me dat marktplaats daar zelf toch ook gemakkelijk actie op kan ondernemen.

Voorlopig zal ik alles aanmelden waarbij niet staat dat het om nep, replica of wat dan ook gaat, terwijl het horloge dit wel degelijk is. Want op deze manier weten mensen niet waar ze aan toe zijn en kan er dus van bedrog / misleiding gesproken worden.

Jürgen Schreef:

Ik zal Breitling onder de loupe nemen. Maar, als
er overduidelijk bij staat dat het een replica is,
dan lijkt het me dat marktplaats daar zelf toch
ook gemakkelijk actie op kan ondernemen.

Voorlopig zal ik alles aanmelden waarbij niet
staat dat het om nep, replica of wat dan ook gaat,
terwijl het horloge dit wel degelijk is. Want op
deze manier weten mensen niet waar ze aan toe zijn
en kan er dus van bedrog / misleiding gesproken
worden.

maar waarom zou jij die mensen beschermen,ik bedoel dus de geintereseerde ,een breitling koop je dan toch gewoon bij een juwelier,dat zijn geen horloge’s die je voor een appel en een ei kan kopen,dat weet iedereen,dus diegene die daar intrappen leren dan een lesje,als ze die niet leren en jij voorkomt dat iemand in die replica trapt,dan tonen ze vervolgens toch weer in een andere replica enz enz.

ik reageer trouwens niet in eigen belang he ,ik doe niet in replica’s.

Floris, je moet eens weten hoeveel mensen er via MP kopen. Echt alles word er verhandeld en dus ook (nep) Breitlings. De meesten weten een echte niet van een neppert te onderscheiden en gaan er gewoon voor. Als jou dat zou overkomen, zou je dan ook niet hevig teleurgesteld zijn wanneer bleek dat je een nep klok hebt gekocht? Dit even buiten het gegeven dat er dus ws ook heel veel mensen zullen zijn die geen enkele moeite hebben met een nep exemplaar.

Zeg Mick, heb jij al naar de uitslag van de loting gekeken? :smiley:

Mooi! Ik begin dan nu met de Rolexen!

OH YEAHHH!!! Helemaal geweldig.

Zoals ik net in mijn andere reactie al aangaf: nog even en ik ben specialist in russische Chronografen!!!

Nogmaals sorry dat ik er niet bij kan zijn, maar volgende keer ben ik zeker van de partij…

Moet je dit zien Floris, dat is toch gewoon misdadig? Stel dat iemand daar heel lang voor heeft gespaard en het verschil niet ziet??

Ja Henrik, en het kan zijn dus dat dit een echt 18ct gouden horloge is met briljanten, men vermeld er bij dat het een eta werk is. Ik heb al prachtige kopijen in handen gehad en die een goudwaarde hadden.
Maar het blijft fake.