Ik heb ook een rep

Dit horloge is zo berucht dat je er als verzamelaar niet omheen kan.
Het orgineel komt uit 1939.
Gemaakt door Rolex op verzoek van het Italiaanse leger.
Het was de 1e duiker die gebruikt zou gaan worden in een oorlog.
Je komt het orgineel soms tegen op veilingen,vnl in Amerika.
Ze doen dan usd 8.000 - 15.000.

In Japan is een man zeer aktief geweest met het orgineel en heeft deze zo goed als mogelijk nagemaakt,misschien wel verbeterd.
Zijn naam is Dhr Takeshi Sato een vakkundig persoon en zeer gerespekteerd in de horlogewereld.
( er is enige tijd samenwerking geweest met Rolex en Dhr Takeshi Sato om maar iets te noemen)
Richemont had net Panerai opgekocht (deze leed enorme verliezen).
Richemont wilde zsm sukkes hebben dus de 1950 werd opnieuw uitgebracht en deze was 47 mm.
Bijna tegelijkertijd kwam Dhr Sato met zijn vernieuwde ontwerp, ook 47 mm en deze leek verdacht veel op een …vul zelf maar in.
Affijn Richemont klom in de gordijnen en het werd een keiharde rechtszaak.
Sato verloor maar zijn klok werd legendarisch.
Het venijn zit hem volgens mij in dat een gelijkwaardig produkt voor een bodemprijs op de markt kwam.
De rep RXW’s zijn op de markt gekomen voor usd 950.
Daar krijg je voor:

Origin: Switzerland

Movement: Swiss UNITAS 6497 hand-winding

Case: SUS316L (Soft-iron inner case with 1,000 gauss antimagnetic performance)

Crown: Lever-type crown with crown guard

Crystal: Non-reflecting coat dome-shaped sapphire crystal

Prasmir dial (dual-layer special luminous dial / N-luminous used)

Size: 45.5mm x 45.5mm (47mm length x 47mm width / crown guard not included)

Waterproof: 100m

Accessories: Fame Ford box, England cloth, Swiss Bergeon screwdriver, spring bar detachment tool, black leather replacement strap for marine sports

Het is 1 brok metaal en dat glas is zo imponerend dik dat het op zijn minst gezegd een zeer opvallende verschijning is.
De AR coating (blauwe gloed) is zeer mooi.
De Sato RXW geeft een licht dat kan je niet beschrijven dat moet je echt zien om het te geloven.
Het vreemde is dat je hem soms tegenkomt op e bay en elders voor belachelijke prijzen.
Deze zijn veelal slechte uitvoeringen (mineraal glas bijvoorbeeld)

Affijn de foto’s dan maar.

zo zo dat ziet er op het eerste gezicht goed en imponerend uit! Waar kan je zoiets kopen, of is er geen ‘winkel’ die dit verkoopt? Specs zijn indrukwekkend!

Rep of niet , ik vind dat ie geweldig uit ziet !

Echt prachtig!! veel plezier met deze brok metaal;)

Erg mooi horloge, zeker een aanwinst. Lijkt wel een klein beetje op mijn Carré maar ik vind de “PAM” toch wel erg moooooi!!!
Veel draagplezier.

Mooi verhaal en mooi horloge. Veel plezier er mee… Prachtige foto’s overigens zeg…

Wat een prachtig horloge zeg, die glans van het glas.
En het hele plaatje klopt ook, de doos, met gereedschap en bandjs. En als ik die eerste fdto zie is het echt een robuuste klok.

Mag ik vragen hoe je er aan komt?

Gefeliciteerd met je aanwinst, maar je verhaal over de history klopt niet helemaal, en ik heb het idee dat je dit verdraaide verhaal alleen maar aanvoert om goed te praten dat het hier om een regelrechte copy gaat.

Ruud

lijkt een beetje op jouw carré ???

mooi klokkie hoor jag zo mag ik ze graag zien…welcome back
ik zag hier er ook iets over staan : http://www.panerai.com/s_news_eve.xpd?id_sezione=7&id_lingua=2&id=5265&mode=view_news
beetje jouw verhaal

Ik vind het een beauty!!

Wat klopt er dan niet aan het verhaal?
Hieronder enkele citaten vd letterlijke tekst.

The MARINA MILITARE is the worlds first combat diver watch, made by ROLEX on a request from the Italian Navy in 1939 (15 years before the birth of the submariner!).
The MARINA MILITARE was an original model made in 1939 by Rolex. It can be said that the Arabic numerals, 12,3,6, and 9 combined with a bar index was essential for a military watch, providing a superior design where time could be read within mere instants.
In 1938, the British army rushed to use the same design for their prototype (made by Longines). The original dial design was a duel dial in which the entire antimagnetic metal (duralumin) base dial with was covered with radium (not used today due to its cancer causing nature). A top dial over this was cut to allow the numbers and bar index to show through. Compared to a standard watch design, in which the luminous fluid was only printed on the numbers and the bar index, the radium covered the entire base dial and showed through holes in the top dial, putting out a great deal of light.

Om dit horloge als een rep te beschouwen ben ik niet met je eens.
Een rep beschouw ik als een goedkoop iets wat op iets moet lijken.
Veelal gemaakt in China met inferieure metalen en totaal geen enkele kwaliteit.
Dat kan je van dit ding toch echt niet zeggen, heb je er ooit wel 1 in je handen gehad?

Ik weet het Panerai is een heilig iets geworden maar de echte waarheid over Panerai…deze stelde enkele jaren geleden niets voor,de aantallen waren om te janken en laten we de kwaliteit maar helemaal buiten beschouwing houden.
Beter geformuleerd wie kende Panerai werkelijk?
Die zgn gepatendeerde kroonbescherming werd al jaren toegepast door andere merken, is al eerder besproken Ritmo Mundo bijvoorbeeld (Ponte model)

Sato heeft zijn prototype laten zien in Japan op een horloge tentoonstelling en dat was een daverend sukses.
Japanners zijn gek op aparte klokken maar willen value for money.
Zodoende bedacht Sato een luxe concept.
In Japan kon je er alles erbij kopen (luxe banden ,Connolly Leather) en verschillende uitvoeringen.
Het sukses van deze klok werd bijna zijn ondergang.
Sato kreeg dus hulp uit onverwachte hoek, enkele onafhankelijke Zwitserse horlogemakers hielpen hem met de assemblage en de kwaliteitskontrole.
Dat ging Richemont te ver gaan tevens was de kwaliteit op zo een hoog nivo dat zij wel een rechtszaak moesten beginnen.
Vergis je niet Ruud er zo een 150.000 van verkocht.

…het is en blijft een FAKE (td)

…klopt al helemaan niets van, en ik kan het weten B)

helemaal

Allereerst zijn de horloge’s niet gemaakt door Rolex maar door hun Italiaanse dealer (Panerai), dit is door Rolex bevestigd aan de Italiaanse verzamelaar Ferretti, wereldwijd gezien als een specialist op het gebied van militaire horloge’s, en dus ook Panerai. Rolex heeft de uurwerken geleverd, en in de bgin periode werden ook de kronen van Rolex gebruikt.

Verder is het model 1950 geen ode aan de modellen uit de eind dertiger jaren, omdat die nog niet de kroonbeschermer hadden, dit kwam pas in de beginjaren van de tweede wereldoorlog. Omdat dit echter als militair geheim werd gezien kon Panerai hier pas na de tweede wereldoorlog patent op aanvragen, wat in 1956 dan ook uiteindelijk gebeurde. De naam Marina Militare is echter nooit beschermd door Panerai.

En dat Panerai tot voor kort “niets” voorstelde ligt iets genuanceerder. Tot 1992 heeft Panerai ongeveer 300 horloge’s geproduceerd, uitsluitend voor de Italiaanse en Egyptische militaire eenheden. Omdat er onder verzamelaars echter veel belangstelling was voor deze horloge’s heeft Panerai besloten in 1993 de Luminor Marina en de Mare Nostrum in kleine oplage uit te brengen voor het “normale” publiek. Pas in 1997, door de overname door de Vendome Luxerygroup, kwam de mogelijkheid om Panerai bekend te maken onder een groter publiek, en werd een complete horloge lijn opgezet, iets wat Panerai wilde en iets wat de financiën van Vendome mogelijk maakte.

Natuurlijk kun je zeggen over Panerai wat je denkt, de één vind het een hype, de ander vind ze overpriced, ach, ieder zijn mening. Panerai is op het moment hot, en Richemont maakt daar gebruik van, zo werkt de commercie nou eenmaal. Helaas blijven er ook mensen die willen meeliften op zo’n succes, dat zal ook altijd blijven, maar verdraai niet de feiten om je aktie goed te praten, iets dat deze Japanner dus wel doet.

Ruud

nt

Dit is natuurlijk een heel mooi horloge. Ik had ook bijna een RXW gehad (kleiner, “eigener” model dan wel). Dat avontuur is hopelijk met een sisser aan het aflopen, zoals elders te volgen.
Gefeliciteerd met je klok, jag!

Voordat dit nu een welles-nietes gebeuren wordt… hoe zit het nu met copyright rechten e.d.? Sato beweert dat zijn model een kopie is van een jaren vijftig klok. Gesteld dat die ooit volledig onder patent(en) gevallen heeft, is/zijn die nog geldig?

Laat ik even een vergelijk maken met muziek. Iedereen heeft het recht om een partituur uit te geven van bv. Bach’s cello suites. Zolang die editie maar uitgaat v.d. bron tekst. Dat geldt niet voor jongere muziek. Ik geloof dat de levensduur van dit soort copyright onlangs van 25 naar 50 of van 50 naar 100 jaar is verlengd (maar niet met terugwerkende kracht, AIMGH)

Er is inderdaad een rechtzaak geweest die RXW verloren heeft. Beetje vreemd daarom dat het horloge nog steeds te koop is (o.a. via nota bene een webstek in Zwitserland), maar misschien is er een compromis gevonden?

jorgent Schreef:

…het is en blijft een FAKE

en panerai dan ?? :stuck_out_tongue:

tot 1992 300 horloges geprodueerd, dat noem ik iig niet mee tellen :stuck_out_tongue: