Informatie over oud 1910 zilveren zakhorloge

Hallo, Ik ben op zoek naar het verhaal/informatie over een klein zilveren zakhorloge dat na overlijden van mijn vader in mijn bezit is gekomen. Uit zijn verhaal begrijp ik dat dit zakhorloge een familiestuk uit de Brabantse tak is. Helaas is het zakhorloge, waarvan ik het merk niet ken/ ook geen herkenbare verwijzing heeft, niet compleet en ontbreekt de draaiknop naast het pinnetje aan de bovenzijde. Na verwijderen van het achterdeksel is herkenbaar te lezen Swiss made. Dit is ook (weliswaar moeizaam)te lezen tussen de tandwieltjes door in het klokgedeelte. Verder meen ik in het klokgedeelte een letter b te herkennen. Op de binnenkant van het achterdeksel zie ik naast de code 186231 een 4 tal merktekens staan , nl 925, GS, een Letter P in een schildembleem en een merkteken met omega (?) teken. Per toeval heb ik een website gevonden waarin Engelse zilvermerken beschreven worden. Uit de beschrijving maak ik op dat deze tekens verwijzen naar n Sterling 925 zilver kwaliteit,het zilver plaatje is in 1910 § in Londen (vlgs omega schildembleem) gemerkt door George Stockwell (GS).
Wie kan mij meer details over dit horloge geven? Welk merk is dit en wat is het verband tussen Swiss made en de Engelse merktekens? Wat is de rol van de firma George Stockwell in dit horloge?
De vraag hoe het horloge uiteindelijk bij de Brabantse familietak terecht is gekomen zal wellicht nooit beantwoord worden. Ik kan helaas maar 2 foto’s als nieuw lid plaatsen maar hoop dat de beschrijving hierboven duidelijk genoeg is.
Groeten
John

3 likes

Veel Zwitserse uurwerken werden in Engeland in Engelse kasten gemonteerd.

1 like

Welkom bij dit leuke forum. Je binnenkomer is een mooi verhaal wat hopelijk een uitgebreid vervolg krijgt !

Welkom John, er zijn diverse zakhorloge specialisten actief hier. Ik heb er geen verstand van maar ben heel benieuwd naar het vervolg.

Ik had liever een foto van het uurwerk gezien.
Een opwind stem met kroon is nog mogelijk aan te passen.
Als ik goed zie is de beugel geel kleurig. Dan was de kroon ook zeker zo.
Like this one

Hallo Brunod ( en anderen)
Bedankt voor reacties.
Bijgaand foto’s van het uurwerk en binnenzijde achter deksel. Ik hoop dat dit meer/gevraagde informatie geeft. Het
Groeten
John