Introductie Staudt Twenthe Watches

Beste horlogeliefhebbers,

Met trots presenteer ik aan jullie het eerste horloge van het nieuwe Nederlandse horlogemerk Staudt Twenthe Watches, waar ik de laatste jaren intensief aan heb gewerkt. Het is een spannende tijd voor het horloge en voor het merk, maar we zijn meer dan klaar om ons te presenteren.

http://www.staudtwatches.com

De Staudt Praeludium is mijn eerste horloge, gedreven door mijn liefde voor mechanische horloges en het continueren van de familietradities van de familie Staudt. Mijn leven staat in het teken van muziek, in al zijn vormen. Na twee jaar gewoond en gestudeerd te hebben in Pescara, Itali√ę, studeer ik nu op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daarnaast geef ik concerten door heel Nederland en heb ik het voorrecht andere musici te mogen doceren.

Tijdens mijn studie in Itali√ę groeide mijn liefde voor horloges, mede als de adoratie voor mijn zogenaamde ‚Äôholy grail‚Äô (IWC Portuguese Perpetual Calendar blue). Aangezien dit horloge nogal prijzig is, was ik opzoek naar een alternatief voor in de tussentijd. Aangezien ik niks kon vinden, dacht ik: dan doe ik het zelf wel!

Met die motivatie begon ik te tekenen en te ontwerpen. Ik leerde mijzelf de basisvaardigheden van het horlogevak, op de harde manier: door veel kapot te maken. Maar ik ontwikkelde mijzelf en nam o.a. lessen van zeer gerespecteerde horlogemakers (werkzaam geweest voor o.a. Grönefeld, Breitling).

Het horloge is een uiting geworden van mijn ideologie over hét ultieme horloge. Alle onderdelen en materialen zijn bewust gekozen om dit concept bij te staan. Over elk aspect is nagedacht, waarbij elegantie en symmetrie centraal stonden. Het resultaat is de Staudt Praeludium.

http://wwww.staudtwatches.com

Over Staudt
De familie Staudt zorgt al zo’n 400 jaar voor verrassingen. Van ballonvaarders, schilders, stempelmakers, uitvinders, musici, verzetshelden, regisseurs en schrijvers tot horlogemakers. De eeuwige drang tot creatief ondernemen zit al ongeveer sinds 1650 in het bloed van de Staudts. Al honderden jaren is deze familie voornamelijk actief en aanwezig in de landstreek Twenthe.

Het boek ‚ÄėFriedrich Staudt, buikspreker, ballonvaarder en uitvinder‚Äô omschrijft de geschiedenis van de familie Staudt. Friedrich Staudt (1809 - 1876) was een kleurrijk persoon met een excentriek leven. Net als bijna alle Staudts was Friedrich een ondernemend persoon. Zo had hij een succesvolle stempelfabriek en was hij professioneel graveur. Friedrich‚Äôs zoon Christian zette het ambacht van zijn vader voort, door het graveren van zakhorloges. Hij heeft veel zakhorloges bewerkt tot ware kunstwerken, waarbij hij zijn creativiteit de vrije loop liet. Een van deze horloges is nog steeds in de familie; het wordt met trots bewaard en onderhouden.

Het was dus een voor de hand liggende drang - en een kwestie van tijd - dat de familietradities voortgezet worden. En met de geboorte van de Staudt Praeludium zet de Staudt-saga zich voort!

http://staudtwatches.com

The final watch will have engraving on the case back.

Staudt Praeludium
Een Praeludium (of Prelude) is een inleiding/voorbode op een Fuga of andere muzikale doorwerking, veel gebruikt door Johann Sebastian Bach.

Specificaties Staudt Praeludium:

  • 42,5mm handgemaakte titanium kast met saffier zichtbodem
  • Zwitsers Unitas 6498-1 uurwerk, gedoceerd met perlage en geblauwde schroeven (56 uur gangreserve)
  • Saffierglas (double domed) met anti-reflectielaag
  • Handgemaakte alligatorlederen horlogeband met vlindersluiting, 22mm lugs
  • Waterdichtheid: 3ATM
  • 2 jaar garantie

http://www.staudtwatches.com

Aanstaande donderdag zal de verkoop, op voorinschrijving, beginnen op het grootste horlogeforum ter wereld: watchuseek.com.
Er worden 45 Praeludiums aangeboden. En om de introductie van Staudt Twenthe Watches te vieren zullen er ook 5 specials editions worden aangeboden. Deze zijn voorzien van een met de hand bewerkt uurwerk, gebaseerd op het werk van Friedrich Staudt.
De gereduceerde pre-order prijs van de Staudt Praeludium is 1.249,00 euro (incl. 21% VAT) en de Praeludium special edition 1.698,00 (incl. 21% VAT).

Officieel opent de voorinschrijving donderdag. Ge√Įnteresseerden op dit forum kunnen contact opnemen, dan zal ik hen voorzien van de benodigde informatie om in te schrijven voor de Staudt Praeludium.

Rond oktober is het mogelijk om de Staudt Praeludium te bezichtigen bij verschillende exclusieve juweliers door heel Nederland.

Bedankt voor het lezen!

Groet,
Yvo Staudt

info@Staudtwatches.com
www.Staudtwatches.nl
http://www.Staudtwatches.nl/

Bekijk voor meer informatie en afbeeldingen de Instagram-account
http://www.staudtwatches.nll/] website
, onze FaceBook-pagina en ons [url=http://instagram.com/staudtwatches/[/url].

Nog wat extra foto’s:

2 likes

Erg mooi!
Succes met de verkoop!

Een prachtig klassiek aandoend horloge, erg chique wijzers!

Veel succes met je eigen merk toegewenst vanuit het Twentse (Enschede)!

Mooie horloge en goede aanpak!

Veel succes

Wow, de voorkant is al erg mooi maar het zicht op het geskeletteerde uurwerk van de special edition is werkelijk magistraal. Heel veel succes met de lancering van dit model!

Mijn beste,

Zo,zo, met recht een klassieker ‚Äėin spe‚Äô.
Ziet er inderdaad fantastisch uit.
Mijn comlpimenten!!

Ik wens je dan ook veel succes met dit horloge:
‚Äúgeboren uit een Historisch Perspectief‚ÄĚ.

Orologio Signaturis Temporis.B)-

Gefeliciteerd Yvo, ziet er goed uit. Ik wens je veel succes!

ik hou nooit zo van dat reclame maken op een forum als dit. prima als je je horloge hier wilt laten zien maar dit is gewoon proberen te verkopen. neem een advertentie!

't is een schitterend horloge geworden‚Ķ mooi slank, elegant, mooie kleur wijzerplaat‚Ķ mooi uurwerk‚Ķ ( ik geef zelf de voorkeur aan de ‚Äúonbewerkte‚ÄĚ unitas.

Ik denk niet dat ik em me al in de voorinschrijving kan veroorloven… dus moet ik eerst maar eens sparen… :slight_smile:

yvo, van harte met de aanstaande launch! hij is erg mooi geworden :~

Prachtig Yvo! Heel erg veel succes met de lancering, hopelijk vliegen ze de deur uit!

Erg mooi en het ziet er allemaal heel verzorgd uit. Veel succes gewenst!

lance_explorer Schreef:

Erg mooi en het ziet er allemaal heel verzorgd
uit. Veel succes gewenst!

+1!

Mooi kistje :slight_smile:

Mooi project. Veel succes gewenst.

Succes met de verkoop en dat er nog maar veel mooie horloges mogen volgen.

Mijn complimenten!
Heel veel succes.

Gefeliciteerd met de lancering van je horlogemerk !
Het is een mooi horloge geworden! Veel succes !!

Ik sluit me bij alle voorgaande reacties aan (op één na). Heel veel succes met het vervolg!

Erg mooi horloge! Als ik toch eens rijk was…