Introductie

Of eigenlijk een herintroductie, want ik meen me te herinneren dat ik me voorheen al eens heb voorgesteld. Waarschijnlijk heeft een crash of de overzetting van het forum er mee te maken dat deze niet meer te vinden is.

Zo op en af (en soms vaker) hang ik rond op dit forum en eigenlijk is het typisch dat ik als lezer vele leden ‘ken’ van naam en reactie, terwijl ik zelf zo anoniem rondwaar. Aan de ene kant komt het me nutteloos voor te reageren om het reageren, maar ja, wat is anders het bestaansrecht van een forum? Daarom een stukje persoonlijke geschiedenis…

Mijn horlogetik begon zoals die van zovelen… met Seiko.

Mijn vader kwam thuis met een gloednieuwe catalogus van Seiko en hoewel ik al een tijd geen horloge meer droeg (na het stukgaan van de band van mijn trouwe jeugdhorloge) was mijn interesse gewekt.

In rap tempo was een Seiko Kinetic de mijne. Die haalde zijn energie uit polsbewegingen en hoefde derhalve nooit een nieuwe batterij, ideaal. Het duurde niet lang voor ik er achter kwam dat iets dergelijks niet echt nieuw was. Automatisch, mechanisch, handopwinder, een besmetting vond plaats. Wanneer ik ergens in geïnteresseerd ben kan ik mij er behoorlijk in onderdompelen en menig uur besteedde ik online, op zoek naar schoonheid. Een wereld ging open; ik maakte kennis met termen als ETA en Valjoux, SKX007 en SKX009, Stowa en Sinn. De eerste échte was een SKX007.

SKX007 (van het web)

De fascinatie voor een zwevende secondewijzer ben ik sindsdien nooit kwijtgeraakt. En ook Sinn werd het voor mij, te weten de U1. Duikbootstaal, hoe cool is dat!

U1

Terugkijkend is het nu eenvoudig te concluderen dat het budget dat ik bereid was uit te geven gaandeweg verder oprekte. Want eigenlijk was een James Bond’s Omega Seamaster Professional die een prominente plaats op mijn wensenlijst had. Dat werd dan ook de volgende aanwinst.

SMP (van het web)
http://img.horlogeforum.nl/uploads/db9961/original/3X/7/4/74cbcb45fc9f2a674fc50435f589b889fee09dc1.jpg

Maar toen ik een Omega Seamaster Professional Bond en een Sinn U1 had bedacht ik me dat hij behoorlijk dichtbij kwam. Beide verkocht en aan het sparen geslagen, alleen met een SKX007 met jubileé band door het leven… :wink: Het was het ultieme model voor mij, het moest 'm worden. De GMT II Master van Rolex. Steeds dichterbij kwam het benodigde bedrag en toen was het eindelijk zover.

GMT II

In de tijd die daarop volgde heb ik verschillende merken en typen geproefd (zie ook hier), maar telkens was de klik er niet. Wel heb ik de SMP opnieuw aangeschaft, die blijft het voor mij doen. Na verloop van tijd keerde ik terug bij Rolex. Ik heb een voorkeur voor een zo clean mogelijke wijzerplaat ontwikkeld en vond dat terug in de Sub No Date.

SND

Uiteindelijk – het bloed kruipt waar het niet gaan kan – ben ik ook wederom gevallen voor de charme van de Sinn U1, dus ben ik min of meer terug bij af. Alleen wel een flinke proefronde verder. De meest recente aanwinst is een tikkeltje anders, zoals te zien is in dit familieportret:

Familie

Garanderen dat ik een trouwe poster word kan ik niet, maar ik vond het leuk om mijn horloge-loopbaan op te typen. En omdat men hier gek is op plaatjes:

26 likes

Welkom, prachtige collectie :thumbsup:

Welkom wederom denk ik? Een leuke en redelijk herkenbare introductie! Proficiat met je collectie, het zijn werkelijk prachtige exemplaren. Mis voor mijn gevoel alleen een chronograaf, maar die heb ik zelf ook nog niet :wink:.

Welkom terug
De Rolex sub en de omega zijn ook mijn favorieten, leuk verhaal ook trouwens wat je hier schrijft
gr roel

Prachtig verhaal met een geweldige collectie geniet er van

Mijn beste,

Goed hoor!!
Welkom terug!!

Orologio Signaturis Temporis. :wink:

WB !!! :smile::+1:

Erg mooie collectie.
Idd strakke wijzerplaat maar wel een mooie uitstraling.
Vooral de Sinn trekt mij ook bijzonder.

Mvg. Bertjan

Mooie (her)voorstelling welkom terug!

Ben zelf een fan van Sinn geworden, prachtige afwerking en kwaliteit!

Dat is een mooie collectie
Welkom en geniet van al het moois dat hier langs komt

Welkom (terug) op Horlogeforum! Leuke introductie en fraaie plaatjes! Maar waar is nou die ouwe trouwe SKX007 gebleven?

Welkom Back! Prachtige collectie daar zul je veel plezier aan beleven :slight_smile:

Welkom! Geweldige collectie!

Welkom terug😄 Wat een schitterende collectie👍🏽

Welkom. mooie collectie maar ook ik mis de skx007.

Welkom, mooie collectie heb je.

Zowel de Speedmaster als de Breitling Navitimer konden me er niet van overtuigen dat ik een chronograaf in de collectie moet hebben. Eerstgenoemde heb ik zelfs twee keer in bezit gehad, maar kennelijk kan ik hem op een plaatje meer waarderen dan in het echt.

De SKX007 heb ik jaren onder noeste omstandigheden op m´n werk gedragen, waardoor hij hard achteruit is gegaan. De gangreserve bedroeg op het eind nog maar een paar uur, mijn vermoeden is dat er vocht in het uurwerk is gekomen. Die ligt ergens in een la.

Topcollectie, alles wat je hebt is mooi👍
Ik vind uit je historie; de SMP, Submariber ND en SKX, de echte iconen, maar dat is slechts mijn mening. Leuke intro btw😉

Herkenbaar trouwens wat je schrijft over chrono’s, die zijn aan mijn pols ook geen lang leven (meer) beschoren. Een Speedy reduced, na 2 maanden eruit, een Professional gaat er na een krap jaar nu ook uit…

Welkom terug Wil je hebt werkelijk een pracht collectie .

Menigeen is jaloers op je collectie. [ ik vooral ]
Nu je terug bent, veelplezier hier!