Meningen over invicta

Een prima horloge om mee te beginnen Rick. Al die ‘stoere jongens’ hier zijn ook met iets simpels begonnen of ze hadden misschien een te rijke pappie en mammie. So it begins…
giphy-facebook_s

17 likes

En om nog maar eens een knuppel in dat hoenderhok te gooien: de laatste keer dat een Submariner origineel voelde was wat mij betreft in 1955.

Derivatief is derivatief, ongeacht het merk wat ze er op plakken. :grinning:

Ik heb grotere problemen met Invicta’s moderne horloges dan met hun hommages. Maar dat is omdat ze zoveel crack roken aan de tekentafel.

17 likes

Het lijkt soms vrij willekeurig welke merken ongegeneerd “inspiratie” mogen opdoen bij anderen, en welke er keihard voor worden neergesabeld.

Invicta is dan wellicht niet het meest geliefde merk onder de horloge-snobs. Maar ik vind het hoorloge uit de 1e post niet bepaald aanstootgevend. Een goede maat en hij staat je goed. Ik zou dat horloge met plezier dragen tot het moment dat je je verder in het spreekwoordelijke “rabbit hole” begeeft en je interesse naar andere horloges wordt aangewakkerd.

5 likes

Hallo Rick,

Leuke topic! :wink:
Mijn mening over Invicta pro diver: ik heb er zelf 3 liggen. Zijn degelijke horloges die in verschillende prijsklassen te krijgen zijn: 1. De quarts die ongeveer 50,- euro zijn 2. Die met een Japans uurwerk zijn, waarvan de prijs tussen de 75,- en 120,- euro is 3. Die met een Zwitsers uurwerk en vaak ook saffierglas, tussen de 200-300 euro.

In al deze klasses krijg je veel horloge voor het geld. Dus ook jouw aankoop is geen miskoop. Althans dat vind ik. De pro diver van Invicta is een hommage naar de Submarine van Rolex. Wanneer jij dit geen probleem vind dan hebben we het daar verder niet over. Maar er zijn op alle forums wel criticaster die een hekel hebben aan die homages.
Persoonlijk denk ik dat de haat richting Invicta komt door de nieuwe koers die zij zijn gaan varen. Met al die grote en overdreven klokken. Dat Invicta met dit soort horloges ook nog succesvol is en goede cijfers boekt maakt het apleen maar erger.

Je moet mij goed begrijpen, ik ben een Invicta liefhebber, maar dat betekent niet dat ik alles even mooi vind. Er zijn zat horloges waar ik nooit mee zou willen rondlopen.
Maar er zijn zat modellen die ik gaaf vind, waaronder de Pro Diver!

11 likes

Gewoon een lekker klusklokkie, maakt dan ook niet uit of r een krasje op komt. Lekker dragen wat je zelf wil.

1 like

Invicta maakt schitterende modellen, ondanks wat de zure reacties hierboven je wijs proberen te maken.


16 likes

Dankjewel, dit bericht ga ik misbruiken voor de “Waar-doet-dat-horloge-je-nou-toch-aan-denken”-draad.

3 likes

Invicta is gewoon beter dan Rolex. Veel betere afwerking enzo. Toch? @RLC

2 likes

Emg staat voor educatieve maatregel gruwelijk laat bezorgd.

4 likes

Ik voel een nieuw topic aankomen; Uiteindelijk wil je toch een invicta :joy:

2 likes

:joy::joy::joy:

De goedbedoelde vraag van de TS ligt wat gevoelig hier op HF. Je vraagt maar beter ook niet wat men van varkens vindt in een moskee :wink:

2 likes

Het is een leuk horloge. Gewoon draagtijd geven.

1 like

Ik schrik me kapoet, jij terug? En dat zonder aankondiging?

1 like

Het blijft altijd leuk een topic over Invicta.
De meningen zijn verdeeld, maar dat is in principe met alle merken wel een beetje :wink:
Waar de een mee wegloopt heeft de ander totaal niks mee.

Ze maken zoveel horloges dat er uiteraard ook veel misbaksels bij zitten en de marketing methode is ronduit bizar te noemen.

Maar ik zit met dat betreft wel op 1 lijn met @Chillekasper.

Ik heb 4 Invicta’s in de box en draag deze regelmatig. De afwerking is goed en de uurwerken lopen prima, het zijn met dat betreft degelijke horloges. Ik heb er 2 automaten tussen zitten die allebei op een NH35A uurwerk van Seiko draaien.

5 likes

Laatst had ik een leuke gemaakt na aanleiding van die topic.

5 likes

Eens wil je een Invicta!

3 likes

Mijn Invicta is zeker niet de eerste die uit mijn horlogedoos mag vertrekken, maar ze maken ook zeker wanstaltige modellen.

De mijne:

8 likes

https://img.horlogeforum.nl/uploads/db9961/original/4X/0/b/b/0bbebbf04c6636d52fab1e066b7b36b0a6db8fb8.jpg
Stuur deze maar op, gabber. Dan jubel ik zelfs met je mee. :wink:

2 likes

Opsturen, waarheen? :upside_down_face:

Naar mij. :wink:

1 like