Michel Herbelin high frequency, mijn eerste echte vintage??

Deze zomer hebt ik de Michel Herbelin gekregen! Vandaag draag ik dit horloge voor het eerst. Behoorlijk gekrast en gebutst. het is een automaat, opwinden gaat zwaar, tijd goedzetten ook. Volgens mij heeft dit horloge onderhoud nodig. Ik probeer eerst een paar dagen dragen uit voordat ik daartoe besluit.

In de categorie algemeen is de consensus onder mijn “NA” topic dat ik dit horloge een servicebeurt moet laten geven. In dit topic doe ik verslag van de voortgang.

ALs eerste het plaatje:

Ik vind het horloge wel apart. Ik vind het rood mooi (datum, secondewijzer) en het formaat past ook goed als dresser. Ook is het een licht horloge, leuk ter afwisseling van mijn Citizen diver.

Wat ik minder mooi vind is de manier waarop de aanzet van de band een stevig gat creëert, veel lucht tussen de band en mijn pols bij de aanzet.

Ik heb als eerste een vraag uitgezet of mijn juwelier/horlogier in Enkhuizen (mijn woonplaats) dit horloge ook kan servicen. Ook ben ik via de link in het “NA” topic op zoek naar een horlogemaker die goed met high freuency kan omgaan.

Verder ben ik op zoek naar aanvullende info over dit franse merk en deze specifieke vorm. Het schijn een merk te zijn dat behoorlijk innovatief was(/is??)

Wordt vervolgt!

9 likes

Het is een automaat, klopt dat met je foto?? Ik ben een enorme Newbie als het gaat om uurwerken…

Meer foto’s


Lijkt mij zeer onwaarschijnlijk. Dat is geen automaat maar een elektromechanisch uurwerk. :thinking:

Ik verwacht een gewone mechanische automaat, waarschijnlijk met 28.800 of 36.000 bph, gezien de opmerking “high frequency”

Fout gokje

1 like

Mocht naar huis . Hersenloze reactie van me

1 like

Nou zo erg is het ook weer niet; ik roep ook wel eens iets wat niet blijkt te kloppen :grin: :blush:

Ik vind het best wel een mooi horloge, heeft een beetje Omega Constellation looks, deze vorm wordt vaak TV case genoemd toch ?

bitter weinig te vinden over dit merk
https://fr.wikipedia.org/wiki/Michel_Herbelin

Dat kan je gewoon hier op hun website vinden: https://herbelin.com/a-propos/

Gefeliciteerd met jouw nieuwe aanwinst! :ok_hand: :slightly_smiling_face:

PS. een goede horlogemaker relatief bij jou in de buurt is Kalle Slaap: https://www.chronoglide.nl/

Succes!

gecanceld… gewist dus. blamage

1 like

Inderdaad, jammer.

@Klokkengek Chronoglide had ik ook gezien op de verzamelpagina. Hij is echter super druk en neemt vanaf enid september pas weer nieuw werk aan. Ik kijk nu of de Vries in Enkhuizen dit horloge aankan anders in de buurt van mijn werk (Utrecht). Dank voor de link!

Update: Samen met mijn oude Citizen duiker gaat dit horloge over een week of twee naar de Vries in Enkhuizen. Voor de Herbelin wordt het een vrijblijvende inspectie. De Citizen krijgt een beurt.

In de tussentijd blijf ik het horloge regelmatig dragen.

@MrBie, nu je het zo zegt lijkt het inderdaad wat op de Omega Constallations uit de vroege 70’s.

S