Moderne vlieger. Suggesties welkom

Beste leden,

Ik ben me al een tijd aan het oriënteren wbt een moderne vlieger. Met nadruk op op modern, dus geen remakes van de klassieke flieger (IWC, Stowa, Laco) en zeker geen hommages a la Tourby / Steinhart.

Zoals sommigen misschien weten heb ik een zwak voor Stowa. Jorg Schauer heeft veel veranderd maar tegelijkertijd ook de historie gerespecteerd. Ondanks de vele prijsverhogingen in de afgelopen jaren ben ik nog steeds overtuigd van een goede prijs kwaliteit verhouding. Aan de andere kant mis ik daardoor misschien andere opties, en dus zijn suggesties welkom.

Ten eerste de reden voor het plaatsen van dit topic: de Stowa TO1. TESTAF certificatie (geen toegevoegde waarde voor mij maar leuk). Top grade ETA 2824-2. Titanium met domed safffier, dubbel ontspiegeld, ook bij de caseback.
Ik vind het een heerlijk design. Voor sommigen zal het te clean / saai zijn en om eerlijk te zijn had ik de logos ook liever wit ipv grijs gezien maar ik waardeer de pure look juist wel. Het is een beetje sinn maar toch voldoende eigenwijs. Het is wel een forse klok met 45mm, al zou dat met mijn polsomtrek van 18,5cm ok moeten zijn.

Heel binnenkort is er de Stowa TO2, deze is 42mm en SS. Geen draaibare bezel. Weer een heel andere klok en ook wel een beetje veel Sinn 556. En geen TESTAF. En geen draaibare bezel:

Damasko 363 of DK10
Damasko heeft ook een hoop moois. Veel 40mm welke voor mij afvallen, maar ook een aantal (bijna) 42mm modellen:


http://www.watchtime.com/watches/images_db/big/91_damasko_dk10.jpg

Nadeel voor mij: ik houd niet zo van day date. Ik heb nog geen Damasko in haden gehad maar hoor er veel goeds over.

Oris Big Pilot

Weer iets geheel anders. Zag deze laatst bij de Bijenkorf en vond em toch wel fraai. Alleen was dat wel de versie met day-date. Zonder ziet ie er voor mij beter uit:

Sinn EZM9 (ook TESTAF) vind ik super maar voor mij te duur:

Ik hoor graag jullie meningen en vooral suggesties, misschien mis ik een hoop!

gr. HJR

Ik ben helemaal weg van de Oris. Dus mijn keuze zou op de big pilot uitkomen. Succes met je zoektocht.

Ik vind de Sinn ook een hele mooie, maar de Oris mag er ook zeker zijn h_j_r_!

Suces met het maken van je keuze. :ok_hand:

Groet Johan

Ik vind die eerste Stowa wel wat hebben (wel kloek formaat - maar dat hoort ook wel een beetje bij deze modellen natuurlijk). Als je tóch echt B-Uhr style wilt gaan, de nieuwste Laco schijnt top te zijn. Lees hier voor meer info: http://www.mwrforum.net/forums/showthread.php?67512-I-bought-a-watch-today&

Mijn beater: Sinn 104, maar nu op staal. Heerlijk horloge.

Alpina te klassiek misschien?

Is de Speedbird III misschien een optie? Nu ook met top grade Eta 2824-2, een enorm fijne stalen band en een lekker cleane wijzerplaat. Naar mijn gevoel is het een horloge dat zijn prijs dubbel en dwars waard is.

Het is niet helemaal toevallig dat ik de suggestie NB Yaeger opwerp (ik heb het topmodel te koop staan in het verkooptopic), maar dit merk heeft meerdere modellen die voldoen aan de omschrijving “modern” en “vlieger”.

Thx voor jullie input.

@Eddy_C @Erik11 Leuk stukje over de Laco! Ziet er idd fraai uit maar te klassiek voor wat ik nu zoek. Dat geldt ook voor de Alpina. Het mag voor mij wel een beetje sportief en tool zijn.
Jouw Sinn is mooi @JackW maar die wijzers doen het voor mij niet!

@martv Speedbird heb ik ook naar gekeken. Lijkt me inderdaad een hoop horloge voor die prijs! Alleen de urenwijzer vind ik altijd zo ‘afgeknipt’ lijken :stuck_out_tongue_winking_eye: En 39mm is voor mij aan de kleine kant.

@tomhster NB Yaeger had ik nog niet aan gedacht. Die hebben behoorlijk eigenzinnige designs zag ik net op hun site. Jouw longflight chrono vind ik de mooiste. Je prijs is netjes lijkt me maar het is niet helemaal mijn ding.

Zie nu pas de Sinn 857, dat vind ik ook niet verkeerd zeg:


Ik vind de Stowa Testaf een prachtig horloge. Misschien alleen wat groot met zijn 45mm.

Ik denk dat dit voor de Testaf belangrijk is. Een vrijwel niet zichtbaar logo leidt niet af, en maakt de afleesbaarheid groter.

Ja zo legde Jorg dat ook uit. Maar de Sinn EZM9 heeft ze wel wit en die is ook gecertificeerd.

gr, HJR

@h_j_r_ Die wijzer is apart, maar hij draait wel heel mooi zijn rondjes zo precies binnen de nummers, visueel klopt het wel.
Hij draagt iets groter (altijd een lastig begrip) doordat de bezel dun is maar het is inderdaad geen groot horloge.

Succes met je zoektocht, ik ben benieuwd wat het gaat worden :smile:

Afgelopen vrijdag heb ik de Oris ProPilot Date (41mm) in mijn handen gehad, exact zoals de foto die je post. Erg mooi horloge, goede afwerking alleen vind ik die canvas band niet echt een succes. Zou graag nog een keer de variant op staal willen bekijken. Hier nog een leuk artikel op Worn&Wound; http://wornandwound.com/2015/03/11/oris-big-crown-propilot-date-review/

Die eerste Stowa, de TO1, wat een prachtig horloge! Alleen helaas dat het formaat zo gigantisch is. De 42mm van de TO2 zou net kunnen (als de lugs niet te lang zijn), maar dat design is mijns inziens te minimalistisch.

Toch even reageren met een echte flieger…

1 like

Ik gooi er even een koopje in. De Maratac pilot.

Ik heb zelf de Maratac Mid Pilot gehad. Prima goed gebouwd horloge. Gekocht om de stijl uit te proberen. Daarna voor een goed prijsje een Stowa Flieger kunnen kopen dus ging deze weer weg. De Stowa is uiteindelijk ook verkocht.
Zie ook
http://wornandwound.com/2011/12/28/review-maratac-pilot-watch/

Muhle heeft ook mooie modellen.

Vooral deze!!
http://www.muehle-glashuette.de/uploads/tx_ivwatch/M1-40-34-MB_600x938_01.png
http://www.muehle-glashuette.de/uploads/tx_ivwatch/M1-37-34-4-LB_600x938_01.png
http://www.muehle-glashuette.de/uploads/tx_ivwatch/M1-37-34-MB_600x938.png

Of http://tutima.com/watch/grand-flieger-6101-01/

Ik vind die Sinn en de Oris het beste smoelen.

Als ik zou moeten kiezen: de 2e (nieuwe) Stowa.

En anders toch doorsparen voor de Sinn EZM9. Dat is toch de mooiste van het stel…

Stowa T01, heel fraai!

Ik zou hem met de wijzerplaat 180 graden gedraaid willen hebben -kroon links-, hoe moeilijk zou dat zijn? zitten de gaten voor de wijzerplaat recht tegenover elkaar bij een ETA 2824-2?

Die Sinn is weergaloos, maar inderdaad
de prijs…

Zeker omdat je aangeeft een zwak te hebben
voor Stowa lijkt mij dat een fraaie keuze.:ok_hand:t2:
Ik vind hem erg mooi en die grijze tekst
doet het em nou weer net.:+1:
45mm klinkt inderdaad wat groot… Maar die kan je hebben dan met je polsomtrek.
Verder lekker eigenwijs, en niet 13 in een dozijn. Die TO2 vind ik wat minder…

Ik vrees dat andere opties in een moderne
Flieger allemaal weer wat van elkaar weg gaan hebben. Oris ook mooi, maar in die klasse ook allemaal vrijwel dezelfde stijl…

Ga je in straks in Hamilton vervallen., wil je dat??

Maar ook ik heb een voorkeur voor Stowa…
Succes.:wink:

1 like