NA: Dan Henry 1963

Afgelopen vrijdag heb ik een nieuwe quartz chronograaf als “beater” in ontvangst mogen nemen, en wat voor een! De Dan Henry 1963, geïnspireerd op de Breitling AVI ref. 765, valt meteen op door zijn aantrekkelijke design. Gezien ik mijn oude luchtvaart-geïnspireerde chronograaf zat was vond ik het tijd voor een nieuwe, en door zijn looks en mijn eerdere positieve ervaring met Dan Henry was dit een zeer geschikte kandidaat.

Voor onder de 200 euro krijg je een erg mooi afgewerkt horloge met interessante details: Een mooie sandwich wijzerplaat met 3 subdials die niet gelijk zijn in grootte, waarvan de buitenring erg netjes is geborsteld. De secondewijzer bevind zich op 6 uur, op 3 uur nog een aparte wijzer die op 1/10 van een seconde kan timen. Dit wijzertje draait de eerste 30 seconden vlot rond, en is samen met de relatief vloeiende chronograafwijzer leuk om naar te kijken. Deze specifieke positionering en combinatie is een welkome eigenschap van de Miyota 6S20. Hier geen misplaatste aparte 24-uurs subdial zoals bij de veelgebruikte Seiko VK64 mecha-quartz. Waar veel merken nog wat van kunnen leren is dat zowel de chronograafwijzer, de secondewijzer als de lunette perfect is uitgelijnd.

Wat nog meer leuk is om aan te kijken is de Lockheed SR-71 Blackbird op de caseback, op een vergelijkbare manier diep gegraveerd en gepolijst afgewerkt zoals de caseback van de DH 1970. Tel hier het gebolde glas (een toplaag van saffier, bodem mineraal) met blauwe AR coating en een mooit 12-clicks lunette bij op en je hebt een erg aantrekkelijk horloge. Hij draagt daarnaast ook beter dan zijn omvang van 42mm en 14mm dikte doet vermoeden. Dit komt onder andere door de scherp neerwaarts gerichte lugs, evenals het glas, wat een deel van de dikte verklaard.


Verder komt het horloge nog op erg nette en goede kwaliteit leren band, die helaas niet “tapert” van 22mm naar 20 of zelfs 18mm. Verder komt het horloge ook nog met een vrij aparte uitwerking van een NATO-band, en een horlogerol. In mijn geval kwam de rol echter al kapot aan; het touwtje om de rol mee vast te knopen zit helaas niet vast aan de rol zelf.
Over het horloge zelf kan ik vooralsnog geen negatieve punten verzinnen, ik ben (opnieuw) zeer positief verast door Dan Henry en deze gaat zeker blijven!

41 likes

Mijn beste,

Gefeliciteerd met deze uitbundige verworvenheid!!
Ziet er buitengewoon goed uit.
En zo te lezen, een prima prijs- / kwaliteit verhouding.
Ik wens je er een sprankelende tijd mee. :watch:

Orologio Signaturis Temporis :wink:

1 like

Blijft een gaaf horloge. Ook mooi dat ze de zijkanten geborsteld hebben.
Bedankt voor de toelichting. Enjoy!

1 like

Ziet er goed uit en je beschrijving is prettig om te lezen.
Veel plezier gewenst van de nieuwe aanwinst.

1 like

Mooi horloge!:+1:
Veel draagplezier.

1 like

Wow! Prachtig!

1 like

Dit is nou een horloge wat ik bij de eerste aanblik direct erg mooi vind.

1 like

Ben zelf nooit zo gek van chrono, 's maar deze vindt ik heel mooi :+1:

1 like

Dit model heb ik een tijdje geleden in het echt kunnen bewonderen en ik ben het helemaal met je eens: erg mooi afgewerkt horloge.

Heel veel draagplezier :+1:

1 like

Mooi ding deze Dan Henry! Ziet er super afgewerkt uit voor de prijsklasse waarin dit horloge zit.
Geniet ervan :+1:

1 like

Mooi hoor!

Gr. Marc

1 like

Verbazend mooi horloge, als het een automaat was zou ik overwegen deze aan te schaffen.

3 likes

Echt heel mooi! Veel draagplezier :+1:

1 like

heeeeeel mooi :). Hebben zij ook mechanische uurwerken?

2 likes

kun jij ook opzoeken hoor.

Weet ik, maar dit ging toch makkelijker. Anders moest ik al die linkjes aanklikken. ;). Thansk

Mooi horloge! Veel plezier ermee gewenst!:+1::sunglasses:

1 like

Als het een automaat was zou hij meteen 500 euro duurder zijn :sweat_smile:

Ik vind het wel prettig om één of 2 quartz horloges te hebben als ik gewoon snel wat om wil doen, zeker als ze er zo leuk uitzien.
Een automatische chronograaf is zowel qua aanschafprijs als qua onderhoudskosten me wat teveel van het goede helaas :confused:

:hushed:

Excuus, het is nog vroeg :no_mouth:

1 like