NA: Ebel 1911 Discovery

Mooie aanwinst hoor, leuk ook dat er een Cartier uurwerk in zit.

1 like

Fraaie blauwe plaat, veel plezier ermee!

1 like

Dank voor de reacties allen; voor degene die nieuwsgierig zijn, het model is er in talloze uitvoeringen (ook als automaat, staat dan automatic onder de waterbestendigheid). Ik heb even wat plaatjes van het net getrokken (die rode is een kleiner dames model)

Die draairing binnen de schroefjes is wel even wennen, maar bijzonder zijn ze zeker.

1 like

Mijn Ebel.
https://img.horlogeforum.nl/uploads/db9961/original/4X/1/9/a/19a1b1dc35ff1af94cb9fb772803a9f4b15fa8cc.jpg

1 like

Bijzonder horlogešŸ‘ Veel plezier ermee!

1 like

Het vervolg

Omdat ik graag de band wilde vervangen ben ik op zoek gegaan naar een alternatief; in eerste instantie leer maar omdat de geschroefde aanzet een aftermarket alternatief bijna onmogelijk maakt (behalve als je de orginele band opoffert) ben ik verder gaan zoeken en kwam uiteindelijk een orginele rubberen Ebel band tegen.

Op zich bijzonder want ik ben versies van dit horloge alleen tegengekomen op staal of leer en nooit op rubber dus deze vonst was een welkome verrassing. Evengoed een vrij prijzige band want orgineel, gelukkig was de Amerikaanse verkoper tot een leuke deal bereid dus hij ging op de post.

Eenmaal in ons kikkerlandje de banden verwisselt om tot de ontdekking te komen dat de orginele vouwsluiting niet sterk genoeg was; de sluiting bleef opengaan. Dus op zoek naar een vergelijkbare vouwsluiting en voor een Breitling model gekozen. Deze sluiting klikte goed maar het rubber laat zich niet zo vormen als leer dus er zal een lelijke bobbel op de plek waar het materiaal onder de sluiting verdwijnt.

Potdikke!

Omdat ik Ko al benaderd had voor een band heb ik hem gevraagd of hij deze band geschikt kon maken voor een gesp en dat klusje wilde hij wel klaren. @Ko-Banden heeft het keurig gedaan; gaatjes geprikt, gesp gemonteerd en voor een passend passantje gezorgd. Eindelijk, na weken kon ik het horloge dragen:

En hij kan nu het water in :ok_hand: Een leren band komt er misschien ooit nog wel eens voor maar voorlopig is dit de combi.

14 likes

Staat 'm echt supergoed ,veel plezier ermee

1 like

Dank! ik weet niet of je het goed kunt zien op de foto maar de band heeft groeven in de vorm van de bekende Ebel ā€œgolfā€/ ā€œwaveā€ dus zeer passend idd :grinning:

1 like

Ziet er mooi uit. Ik ben wel een fan van oudere Ebel modellen en hoe langer ik naar deze kijk, hoe mooier hij wordt.

Ik heb voor mijn Ebel ook geprobeerd een leren band te krijgen. In Nederland lag er nog Ć©Ć©n nieuwe bij Filipucci. EUR 350 of zoiets, en dan moet er nog een vouwsluiting bijā€¦:scream:. Niet gedaan dus.

Echt vervelend die unieke bandaanzet in combinatie met de prijzen van originele banden. En aftermarket bestaat er volgens mij niets.

1 like

De Horlogebandenspecialist kan ze maken maar dan hebben ze wel de oude band nodig voor de aanzetjes. Je bent dan voordeliger uit maar het blijft een prak geld.

1 like

Top gedaan door @Ko-Banden ! Leuke combi

1 like

Je moet er wat voor over hebben maar dan heb je ook wat :slight_smile:
Ik vind de Ebels die mijn ouders hebben nog steeds mooi. Erg herkenbaar door de wave en de aparte kastvorm met schroeven. Ik heb dat altijd erg mooi gevonden en herken een Ebel ook direct.

Veel plezier met je nieuwe combi!

1 like

Afgelopen week deze Ebel omgehad (nieuwer model) en vond hem erg mooi :+1:t2: Is inderdaad ook wel een beetje nostalgieā€¦

1 like

Helemaal niet verkeerd die. Alleen voor het echte Ebel gevoel moet je m.i. verder terug in de tijd en een Ebel met eigen of met El Primero uurwerk hebben.

2 likes

Nostalgie zijn ze zeker :smiley:

3322

2 likes

Mee eens maar Ebel als merk trekt me op een bepaalde manier dat is het denk ikā€¦

2 likes

Ik vind 'm niet verkeerd. Vleugje explorer maar nog steeds met een Ebel smoelwerk :ok_hand:

Dit had ik dus exact hetzelfde, plaat Explorer en de rest echt Ebel. Grappig dat jij dit ook zo ziet :grimacing::+1:t2:

Hij heet ook nog Discovery :grin:

1 like