NA Edox

Natuurlijk houd ook ik er van om zo nu en dan (of misschien iets te vaak) even lekker te window-shoppen in het blauwe gedeelte van dit forum. Er komt daar immers genoeg moois voorbij.
Even een like uitdelen als de advertentie mij wel aanspreekt (wil niet direct zeggen dat ik het horloge zou willen kopen), of wanneer de tekst goed gevonden is, of als er heel mooie foto’s op staan en soms liken bij een reactie dat het horloge on hold of zelfs reeds verkocht is omdat ik vind dat het horloge dat ook verdiende (en misschien dat ik hem dan eigenlijk, diep van binnen, ook wel had gewild).

Maar soms zit er iets bij waar ik toch wel meer dan gemiddeld in geïnteresseerd ben. Een horloge dat ik echt mooi vind en/of in prijsverhouding waarvan ik denk, dat is een poging waard!

Zo ook afgelopen woensdagavond, vrouwlief was reeds in comateuze toestand, toen ik de advertentie van @luuk voorbij zag komen. En aangezien Edox toch al een tijdje op mijn verlanglijstje staat (niet bovenaan, maar toch. Immers vrouwlief heeft er wel één, dan kan ik niet achterblijven) en ze genoeg mooie modellen maken, waar ik dit no-nonsense horloge ook onder schaar.
Een vraagprijs meer dan acceptabel, alleen een kleine onzekerheid door een stukje van de tekst in de advertentie. Dus daarover in communicatie getreden met Luuk, waarbij hij zijn uiterste best heeft gedaan dit te verhelderen. Dat is op dat moment niet geheel gelukt, maar ik besloot toch de gok te nemen en heb een tegenvoorstel gedaan, enerzijds vanwege dat stukje twijfel en anderzijds omdat ik eigenlijk niet eerder een dergelijk bedrag online, particulier heb uitgegeven aan een eigenlijk ongezien product… en dat ondanks dat ik mij had voorgenomen voorlopig even niets te kopen (mislukt). Zoals dat met biedingen en vraagprijzen werkt, zat er natuurlijk nog wel een beetje rek in, maar tot mijn (toch wel enige) verbazing werd het bod zonder mokken geaccepteerd! Toen was de deal natuurlijk gelijk beklonken en hebben we de daad bij het woord gevoegd met als resultaat dat het horloge donderdag reeds voor verzending is aangeboden.
Eerste berichtgeving van PostNL was dat het gisteren bezorgd zou worden, maar zoals inmiddels meer dan bekend, is het wat druk bij PostNL en is er een dagje vertraging in gekomen. Maar vanochtend was het dan zover, een pakketje!

Zo blij en enthousiast als een kind met kerstmis, direct het laatste stuk brood van het ontbijt naar binnen gewerkt en aan het uitpakken geslagen.

Goed verpakt, dat zeker!
Langzaam maar zeker kwam er steeds meer te voorschijn.
Tot mijn grote verbazing ook nog de omdoos er omheen.

En dan kom ik bij het horloge aan.
Wauw, nog (of weer) volledig in de stickers! Heerlijk, om dat er allemaal af te mogen en kunnen peuteren. Dat voelt heel goed

Natuurlijk direct in de inspectie-modus. Immers, er was iets gemeld in de advertentie dus dan maar gelijk vol in de confrontatie met en voor mijzelf, dan heb ik het maar gehad.
Nou, het is dat het was gemeld in de advertentie want anders had ik het wellicht niet eens gezien! Het viel dus alleszins mee, ik ging al uit van het ergste.
Dus alle lof voor de eerlijkheid in de advertentie en in de communicatie, maar zo erg is het zeker niet! Ik vraag mij af of het het vermelden waard was. Had van mij niet gehoeven, achteraf gezien. Ik kan mij voorstellen dat dit mogelijk een andere geïnteresseerde (onterecht) heeft afgeschrikt.

Dan het daadwerkelijke horloge:
Een Edox C1 Date Automatic
Typenummer 80111-3M-NIN
De maat van 45 mm zonder kroon en 50mm L2L valt ook in ieder opzicht mee. De dikte van 12 mm is ook zeer acceptabel.
Een fijn automatisch uurwerk erin en afgewerkt met saffierglas en zowel mat als glanzend staal in de band, die met een dubbele sluiting vergrendelt.

Oke, nu dan wat eerste foto’s:

Daarna gelijk aan de slag om de band op de geschikte maar te stellen, want daar was de verkoper zelf nog niet eens aan toegekomen. De tijd juist ingesteld, alsmede de datum. En klaar voor wristshots!

Dank nogmaals voor de vlotte en prettige communicatie en dito afhandeling @luuk, waardoor ik nu de nieuwe en tevreden bezitter ben van dit mooie horloge. Zeker een mooie toevoeging op de collectie.

31 likes

Mooi hoe je het proces naar de aankoop toe schetst en vervolgens het enthousiasme van de aankomst! Geniet er van!

2 likes

Gefeliciteerd met je aanwinst :ok_hand::ok_hand:

1 like

Gefeliciteerd :gift: mooi horloge.
En keurig 18 foto`s tot de stickers eraf zijn, en daarna weer 18 fotootjes van het horloge zelf :laughing:

2 likes

Leuk verhaal en een prachtig horloge, geniet ervan.

1 like

een zeer mooie Edox :ok_hand:
geniet ervan :smiley:

1 like

Hahaha scherp @FransT. Dat is niet een bewust aantal foto’s, dat is hoe het is gegaan. Ik heb het even nageteld en inderdaad, mooi in balans. Zo valt alles heel netjes op zijn plek!

1 like

Dank allen! Gaat helemaal goed komen.

Nu even een mooi plekje er voor maken.

2 likes

Gefeliciteerd met jouw mooie aanwinst, Edox is een heel mooi merk, veel plezier er mee gewenst!

1 like

Mooi zeg!

Met 45/50mm wel fors maar hij staat goed op jouw pols; welke polsmaat heb je?

Veel plezier ervan in ieder geval! :+1:

1 like

Dat is ee nb lekker verhaal van een gelukkig mens!
:+1:

1 like

Mooi plekje … misschien je pols :joy::joy:

2 likes

Dank je wel @HansT, met jouw mooie collectie in het achterhoofd, is jouw waardering zeker wat waard!

18,2 ooit gemeten.

Dank je wel! :+1:

Dat is het overwegen waard :stuck_out_tongue_winking_eye:

2 likes

Gefeliciteerd met je Edox.
Mooi horloge mooi merk

1 like

Gefeliciteerd met deze mooie Edox Dave!:heart_eyes::+1:

1 like

Aanstekelijk en mooi verhaal Dave en een fraai klokkie! Geniet ervan!
PS, extra kast erbij voor de steeds verder uitdijende horlogeverzameling? :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 like

Zit in de planning. Er moet een watchwinder komen, met voldoende plek. Ik heb al wat op het oog maar moet de trekker nog overhalen.

Dank jullie wel.
Na de serie chronografen (je moet wat verzinnen tijdens de Corona-periode) krijgt deze zeker draagtijd!

1 like

Prachtig watch. Welkom bij de Edox dragers. Een merk met historisch en Zwitserse allure. Geniet ervan.

1 like

Dank je wel.