NA for the Ladies: Mühle Glashütte Teutonia II Medium

Zoals beloofd zou ik ook nog een topic starten met een kleine review van de kleine Teutonia II. Ik doe dit in een apart topic omdat ik eigenlijk vind dat er te weinig dames horloges voorbij komen in NA’s. Overigens is dit wel een unisex klok, ook mannen met een kleinere pols en klassiekere neiging kunnen goed met de 34mm leven, denk ik.

Zoals in de andere new arrival al aangegeven werd mijn vriendin op slag verliefd op de blauwe schakeringen van de wijzerplaat in combinatie met de honing-bruine band en de vorm van de kast. Zij is hier wellicht nog meer mee in haar nopjes dan ik.

De Teutonia II Medium Blau is een horloge van 34mm in doorsnede wat geleverd wordt op een krokodillen lederen band. Het horloge is met z’n 11.7mm dikte niet exact een ultra slim te noemen, maar dat past binnen het nautische thema en de inspiratie die Mühle uit de scheeps instrumenten haalt.

Het horloge is net als haar grote broer 100 meter water resistent, heeft ook een gewijzigde ETA met blauwe schroeven en specht-hals regulering, en tot slot een geschroefde en gesigneerde kroon. Ik heb in het andere topic al genoeg geleuterd over de geschiedenis, dus op naar de plaatjes:
Zoals ook bij de grote broer spelen de diverse vlakken op de wijzerplaat heel erg mooi met licht. Afhankelijk van de tijd lijkt het horloge van strak navy-blauw tot een flonkerende sunburst te glijden.


De band met gesigneerde gesp en decoratie op de vlindersluiting is erg mooi. Mij moet van het hart dat voor mijn pols die vlindersluiting een onding is. Ik ga deze band er af halen en vervangen door een ordinaire Hirsch Duke met gewone gesp, omdat ik het gravende metaal aan de pols zeer, maar dan ook zeer onaangenaam vind.

Voor mijn partner is het echter de perfecte sluiting. Het horloge zit haar als gegoten, het beweegt niet, knelt niet, en is nauwelijks voelbaar. Zij heeft een pols-omtrek van zo’n 15cm.


Het uitzicht op het uurwerk is erg aardig. Het is niet uitvoerig gedecoreerd, maar de custom rotor met de groeven er in en de blauwe schroeven maken het toch aardig om het uurwerk te kunnen zien. Het is een werkpaard, dat wel. :slight_smile:


De geborstelde zijkant en gesigneerde kroon spelen ook op het wat kleinere model prachtig samen met de gepolijste elementen boven en onder aan de kast en lugs.

Zoals gezegd: Ze is reteblij. De verontrustende neiging tot partnerlook, daar hebben we het maar beter niet over.

17 likes

Mooi! Eigenlijk vind ik deze, met centrale seconde, mooier dan het mannenmodel. Een beetje dan.
Beiden gefeliciteerd met al dit fraais!

1 like

Beste,
Wat een prachtig duo en wat een leuk idee om jullie zelf zo te trakteren ter gelegenheid van de verjaardagen!
Wat de band betreft: ik vind hem prachtig en kwalitatief zal hij de Duke ver achter zich laten. Het valt me op dat de vlindersluiting van push pins voorzien is. Waarom geen ordinaire gesp op de mooie band gooien?

Edit: haha wat stom, dat kan niet omdat er geen gaatje zit voor het pinnetje. Het is nog vroeg.

1 like

Zelf houd ik erg van kleine sekonde uitvoeringen, maar inderdaad de centrale sekonde is heel erg rustig ogend, in uitstekende balans.

Nu heeft Mühle een 39mm chronometer versie die een paar tientjes duurder is, en een 40mm Tag/Datum versie. Punt is dat die beide horloges een prachtige zilveren dial hebben met Guilloche van concentrische cirkels, maar ik zocht speciefiek een blauw horloge.

De zilveren is prachtig, maar voegt niet veel toe aan m’n Hamilton Navy Pioneer KS en m’n Seiko SDGM001. Vandaar de Blauwe KS.

Zoals gezegd, ik ben erg goed met een Stanley mes maar het mag niet van moeders de vrouw. :slight_smile: Zo jammer dat.

En ja, Hirsch heeft ook een mooie alligator band heeft die volgens mij door Mühle gebruikt is, maar dat ding kost me 220 Euro, en dat vind ik van de zotte voor een lap leer.

Misschien heeft Ko nog wel een mooie band voor je, daar is hij specialist in.
Proficiat met deze mooie aanwinsten .

1 like

Ik had dit topic helemaal gemist :smiley:
Prachtig deze Mühle … erg mooie set zo. Geniet er van samen :wink::smiley:

2 likes

Nog veel plezier met dit prachtig horloge!!! :+1::clap::+1:

1 like

mooie, zo ook met die open achterkant.
Lijkt wel aan de dikke kant? wat is het mm?

1 like

Haha het is alleen jammer dat J zelf zegt; bekijk het maar, ik ga mijn horloge niet telkens op tijd zetten, ik pak wel een kwarts :joy:

1 like

Oh well, de foto’s zijn zo achteraf bekeken wat knullig omdat ik nog geen Macrolens had. :slight_smile:

Hoe dan ook, dat doen we. Ze heeft 'm ook mee naar Servië. Mijn leren band is inmiddels veel afgeragder dan de hare.

Dimensies zijn 34mm bij 11.7mm. Deze horloges zijn wat hoog, maar die zijkant is het waard. Hier de mijne:

Mooie gelaagde ontwerpen.

Het is een automaatje, you insensitive clod. En dan nog vaak te lui om op te winden.

1 like

Hahah ja ja, had het al aangepast, maar ik ben haar woorden aan de eettafel nog niet vergeten :sunglasses:

1 like

Ik ook niet. Die deden pijn. :slight_smile: Ik herinner me het niet meer, maar ik denk dat ik moest huilen in m’n sparreribs.

1 like

Zullen we arretjescake maar gewoon air-cake noemen dan?

Kuch kuch…het waren hamburgers.

1 like

Ja dat is t vaak hè :face_with_raised_eyebrow:
Hoop dat mijn :raising_hand_woman:t3:‍♀️ de incoming dames-automaat kan waarderen. Voor de zekerheid maar een watchwinder in huis gehaald

Nu maar hopen dat ze niet te lui is om m in de winder te leggen als ze m niet draagt

1 like

Hahahaha… Dat hoop ik ook. En ik hoop dat ze je niet met milanaises laat rommelen. :slight_smile: Die zijn een bitch om er af te krijgen tenzij je lugholes hebt.

Wat is er incoming? Ik heb het ergens gemist.

Juist ja, ik had geen spareribs te pakken gekregen die dag! I still owe you one.

1 like

Dat is nog een beetje een verassing en ik wil de kunstenaar niet in verlegenheid brengen :wink:

Onze Stefan is achter de schermen iets aan het knutselen

1 like

Da’s een ambitieuze NA. Ik had voor Jelena eerst eens een Seikootje gescoord om te kijken hoe een horloge zou vallen.

Trouwens wat foto’s:


2 likes

Zo’n Seiko 5 kun je toch onmogelijk vergelijken met een Teutonia II… niet dat ik iets heb tegen Seiko (verre van) maar zo’n bakbeest vergelijken met zo’n verfijnd instrument… dus als die Seiko haar niet past weet je nog altijd niets, en als de Seiko haar heel goed past dan…

1 like

Ten eerste is die Seiko verbazingwekkend goed afgewerkt voor het geld. Het glazen bezeltje en de sunburst wijzerplaat met indices zijn gewoon erg, erg mooi voor wat je betaalt.

Maar het ging mij er meer om of ze überhaupt de moeite zou nemen om een horloge te dragen of niet. Dat deed ze minder dan ik dacht, want ze doet ze steeds af tijdens schoonmaken, douchen, in de tuune werk’n en zo, en dan vergeet ze ze weer om te doen.

Uiteraard is die Mühle echt, echt veel leuker. Als ze weer terug is zal ik die eens voor een fatsoenlijke lens leggen, dan kun je zien hoe het uurwerk is gedaan. De wijzerplaat is gewoon een mooie kleur blauw, en er is een mooi uurwerk met driekwartsplaat en blauwe schroeven… Da’s inderdaad andere koek.

1 like

LOL :grinning: Ik had niet de bedoeling om die Seiko naar beneden te halen :wink:, daar heb ik teveel respect voor het merk voor, mij ging het om het soort horloge duiker <-> dresser verschil in bouw (afmetingen) enz…

Nu die Seiko zou ik durven dragen bij het schoonmaken (afhankelijk van de producten die je gebruikt natuurlijk) of tijdens bepaalde tuinwerken, onder de douche draag ik nooit een horloge… maar met die Muühle zou ik dat niet doen… dat is voor mij het verschil tussen die horloges.

1 like