NA Invicta Sapphire Ghost

Bij mij staat Invicta bekend om het maken van interessante horloges. Of het nu gaat om een ​​heren- of een dames, het is altijd spectaculair. Vandaag heb ik van iemand een heel bijzonder horloge toegestuurd gekregen die ik graag jullie wil delen!

Iedereen weet dat saffier hardste mineraal is na de diamant. Je komt tegenwoordig saffier meestal tegen in horloges van een hoger kaliber. Ze maken dan gebruik van synthetische saffier. Het voordeel van saffier t.o.v. mineraal en plexiglas is dat dit een hogere hardheid heeft en hierdoor minder snel krast. Het nadeel is wel dat het veel sneller kan breken in vergelijking met klassiek plexiglas (al dan niet gehard). Terwijl een horloge met saffierglas niet snel krast moet je echt oppassen dat je hem niet per ongeluk kapot slaat. Maar hoe herken je het verschil tussen mineraal en saffierglas? Dat is vrij eenvoudig. Je neemt het horloge met mineraalglas in de ene hand en het horloge met saffier in de andere en plaats het op het voorhoofd. Het saffierglas voelt koeler!

Gefeliciteerd, wanneer je uitprobeerde met saffier en mineraalglas dan ben je geslaagd voor de zogenaamde “frontale test” :laughing::laughing::laughing::laughing:

Nu het horloge!

De kast van dit horloge is ongebruikelijk vormgegeven. Doorgaans zie je geen horloges die aan alle kanten van saffier zijn voorzien. Het is duidelijk heren horloge met zijn 42 millimeter. Maar met een horloge wat bijna door kan gaan als sieraad is dit niet een heel groot probleem. Met een hoogte van 13 is het ook niet makkelijk te verbergen onder de manchet. Dit horloge vraagt ​​om gezien te worden. Dit horloge heeft een gladde kroon met daar het Invicta reserve logo.

Het meest interessant zijn de zijkanten. Je kunt het prachtige uurwerk makkelijk aanschouwen vanwege het naakte design. Het gaat hier om een volledig geskeletteerd horloge, dit betekend dat er geen geen schalen zijn en het uurwerk is volledig zichtbaar. Er zijn slechts drie wijzers - uur, minuut en seconde te zien. De uur- en minutenwijzer zijn gemaakt van staal. Op de interne saffierplaat is er voor elke uur een indices gegraveerd. Het saffierglas aan de buitenkant is licht gebogen en, voor zover ik weet zonder antireflectie.

Vanwege de bolling van dit horloge past dit horloge perfect om de pols. Het gaat hier om een Zwitsers uurwerk. Op de achterkant kun je allemaal informatie vinden over dit horloge. De achterkant geeft ook een kijkje op h Het uitzicht biedt uitzicht op het prachtige uurwerk.

Het uurwerk bij dit horloges centraal. Vanwege het saffier lijkt het alsof het uurwerk in dit horloge zweeft. De basis van dit uurwerk is een ETA 2824-2 die volgens Invicta is aangepast naar een eigen Kaliber, de 11283.

Bij dit horloge zit een dikke leren bandje, bruin met grijze stiksel. Het is gevoerd met rood leer, wat je doorgaans niet vaak ziet maar wat het wel een unieke look geeft. De butterfly gesp is gepolijst en versierd met Invicta tekst en logo.

Wat kan ik nog meer zeggen over dit horloge. Prachtig ontwerp. Jammer dat ze dit niet meer maken. Invicta heeft nog patent op dit ontwerp, dus ze kunnen het nog wel fabriceren. Het is echt een eyecatcher. Veel glas, het uurwerk. Dit horloge trekt niet alleen jou, maar ook anderen hun aandacht.

51 likes

Apart. Geniet ervan.:sunglasses::tumbler_glass:

2 likes

Met toegeknepen ogen lijkt het bijna haute horlogerie, bijna. Veel draagplezier er van.

Dat is voornamelijk handig om het verschil te testen tussen saffier of mineraalglas en plexi glas. Saffier en mineraal voelen beide namelijk vrij koud. Het verschil tussen saffier en mineraal is het beste te testen met een druppel water die op saffierglas een druppel blijft en op mineraalglas meer uitspreidt over het glas.

5 likes

Mooie klok, bedankt deze te delen, veel draagplezier :+1:

1 like

Nope, maar toch veel plezier ermee.

4 likes

Ik vind het een mooi horloge.
Leuk vormgegeven en een mooi ontwerp. Gaaf effect dat “zwevende” uurwerk. Band met sluiting ziet er chique uit.

Iets te groot. Maak hem in 40 mm en je hebt een echt gaaf model.

2 likes

Krijg het beeld van een soort mini vitrine met een opengewerkt uurwerk erin. Vind het er persoonlijk ook niet verkeerd uit zien, het concept is zeker gaaf (en vooral vrij extravagant). Veel plezier ervan!

1 like

Het is idd een apart model, ze hebben het in meerdere series toegepast.
Mijn zwager heeft de S1 Rally die ik toen heb afgeslagen :sweat_smile:

Zelf heb ik 1 (van de 4) Invicta met saffier glas.

2 likes

Apart horloge, mooi hoor:+1:

1 like

Dankjewel dat is het liefste wat je ooit over mijn horloges heb gezegd! :kissing_heart:

2 likes

Ik dacht dat jij ergens voor aan het sparen was :see_no_evil:

2 likes

Je bedoeld dat gebolde glas wat ze hebben toegepast?

Nee , het model kast.
De S1 heeft geen saffier glas.

1 like

Mijn beste,

Proficiat met de verworvenheid van deze “niet alledaagse” Invicta!!
Ziet er eigenzinnig uit!!
Voor een behoudende als ik, is het wel even wennen!!
Desniettemin wens ik je er een uitmuntende tijd mee. :watch:

Orologio Signaturis Temporis :wink:

5 likes

Je bedoeld tonneau model van de kasten? Althans daar lijkt deze wel een beetje op.

1 like

Daar staat me ook nog iets van bij :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 like

Mooi NA verslag van een opmerkelijk horloge, het horloge is precies bij de juiste nieuwe eigenaar terechtgekomen! Veel plezierige tijden met deze prachtige opengewerkte Invicta gewenst!

1 like

Ja, die lijkt er wel op ja :blush:

1 like

Gewoon een ubergeile klok🤤

1 like

Normaal trigger ik hier wel op maar nu skip ik deze maar keer.

1 like