NA: NOS Revue Cerberus DS wat een verhaal...heb je even?

!

  • alleen de feitjes voor de snelle lezer -

Revue Cerberus DS circa 1970 in een 40 mm kast van 12,2 mm hoogte inclusief het gebolde acrylglaasje, en een platte 8mm kasthoogte, en 47mm L2L lengte, in NOS staat met soleil geborstelde bezel, gepolijste kastpoten met een gesatineerde facet/bevel zijkant en een gesigneerde kroon. Het kastdeksel heeft nog de fabriekslakzegel of sticker. Met garantieboekje en prijstag. Een jaren 70 look met een hoog afwerkingsniveau en een casual- zakelijke uitstraling :nauseated_face: door het oversize formaat. Dus zeg maar net zoiets als bijvoorbeeld AP of PP :wink: gewoon retemooi !

En voor de liefhebber :grimacing:

Het uurwerk is een luxe afgewerkte, met verguld MSR logo, type T46/28a met 19.800 A/h tikgetal en een gangreserve van 50 uur, handopwind en Double Safety shock protection zoals het systeem van Certina alsmede een Incabloc. Waterdichtheid getest op 3 ATM.
De wijzerplaat heeft facetgeslepen uurmarkeringen gevuld met ?? en nog geheel intacte tritium bolletjes en mooie slanke wijzers die ook voorzien zijn van lume die nog heel even groen gloeien als ze onder de halogeenlamp worden gehouden. Na 50 jaar nog ? - kan niet - toch wel dus. Ook heeft de wijzerplaat een fijn verticaal stralenpatroon dat samen de uurmarkeringen voor een mooi lichtspel zorgt.

L` Histoire :

Ontdekt op 2 december op een Zwitserse veiling die voor 9 december gepland stond, online only en no reserve prijs. Het duurde allemaal erg lang die avond en pas om 23.15 was het zover waarbij ik, mogelijk vermoeid, net te laat was met mijn hogere bod. Ruk, want no reserve dus deze was weg. Kijk ik anderhalve week later op site en zie de Revue nog staan zonder vermelding verkocht . Dat is vreemd want No Reserve dus die had verkocht moeten zijn en zo niet, waarom was ik dan niet gebeld dat hij nog beschikbaar was ??

Dus maar zelf gemaild en ik kreeg als reactie dat hij inderdaad niet verkocht was en dat het geen beleid was om dan de underbidder te bellen . Maar aangezien de specialist en de rest op vakantie ging van 24 december tm 4 januari moest ik even geduld hebben, aaaarghhhh, maar ze zou het doorgeven dat ze met mij contact moesten opnemen.

5 Januari nog niets gehoord dus maar even zelf gebeld en qui qui merci Le Specialiste himself aan Le Telephone en schande schande maar de winnaar ging niet betalen, waar gaat het naar toe met ons mooie Zwitserland ?? En vandaar was het nog beschikbaar en hij ging Toute Suite de verkoper bellen of hij akkoord ging met moi Le Underbidder.
En intern voorstellen of zij dit niet standaard gingen doen want het kwam blijkbaar vaker voor dat bieders niet betalen. ( of ze waren zelf aan het bieden op de No Reserve lots , maar dat is mijn donkere kant die nu hardop denkt ). Na 3 dagen kwam het Felicite avec d`accord de votre prix et emballage en rats met die CC ( je weet toch jonge, is onbetaalbaar ) en kwijlend bij de brievenbus liggen want voor die € 50,- koerier is hij er wel de volgende dag.

Zeist anyone ?

Tjakka, en nu kijken in welke staat hij is want het was verkoop ~as is~ dus dan weet je dat er problemen zijn. Buitenkant is 100 % ( zie de fotos, ik heb er niets aan laten doen ) de kast is helemaal strak en scherp, de wijzerplaat is een plaatje in champagne of heel licht creme kleur dan wel egg shell tainted white met een vleugje je ne sais qua :rofl: , werkelijk schitterend en dan het uurwerk …….

dat zit dus muurvast zo aan de kroon te voelen. Ruk. Dus openschroeven om te zien wat de schade is. Niets te zien, geen corrosie of losse onderdelen, alleen maar glans en goud. Balanswiel beweegt ook lichtjes dus dat is mazzel jonge, want deze heeft gewoon 50 jaar in de kast gelegen en is Iljagortdroog.

Dat is nog eens NOS zoals NOS bedoeld is toen ze deze op ijs zetten!! Met de nadruk op Nieuw, sticker zit nog op het kastdeksel en het boekje dat erbij zit dat ook ruikt naar bibliothecaresse/alsof het 50 jaar oud is ( doorhalen wat n.v.t. is ), en er zit ook nog een prijskaartje bij !! Wat wil je nog meer ?? Nou, een originele doos in blauw, en Revue he, geen Revue Thommen maar dat was via ebay snel gevonden. En intussen rap naar de uurwerkhersteller @BelleHeure die voor mij vaker de problemen kundig oplost, en die is druk dus toen hij zei over 5 of 6 weken aan de beurt had ik even een slecht moment……

Tot vorige week het verlossende telefoontje kwam dat ik komende woensdag ingepland was en van harte welkom om ( net alsof ) mee te doen met demontage, clean up, olie en montage want dan kon ik nog wat leuke plaatsje schieten voor HF en veel leren. Zou in een middag gefixed zijn. Nou, dat lukte niet helemaal want het zit wat apart in elkaar ( rare deksteentjes waar een hap uit is – om te olieën zonder demontage ? ) en het datumverzet heeft een veertje in L-vorm dat je er tig keer in moet prakken voordat hij soepel de hevel terug duwt, maar enfin de aanhouder wint ) en ik vroeg nogal veel dus dat schoot ook niet op, ook nog koffie tussendoor etc, dus kom maar morgen om 11.30 terug en toen knalden we verder zodat hij rap op de Witschi kon en dan blijkt hij gewoon prachtig te lopen !!

Verder heb ik niets kunnen vinden over de Cerberus lijn die een luxere uitvoering is van de reguliere modellen, met DS schock protection, en mogelijk voor een specifieke klant of regio is gemaakt? De kast is ook voorzien van een 2-cijferig nummer dus misschien een speciale editie, maar voor wie of wat ?

Het merk slaat op een 3-koppige hond die de voordeur van Hades bewaakt en ik heb maar 2 andere exemplaren gezien waarvan 1 een 42mm duik achtig horloge en 1 zoals die van mij maar dan zonder datum en in een 3-6-9- configuratie. Als iemand meer weet dan hoor ik het graag !

Hier nog wat links over de merken van Revue ( nu dus Revue Thommen maar die hebben geen Histoire Departement want in 2002 alleen het merk en de verkoop rechten overgenomen ) en de MSR manufacture , ja ze maakten echt mooie dingen ook voor de Crickets van Vulcain, en voor Vertex horloges.

Pareltjes zijn nog steeds out there maar je moet wel Fuxxxxx veel geduld hebben. Bedankt he !

Mitka`s pages , toffe gast die veel MSR serviced

De huidige eigenaar van het merk Revue Thommen is Grovana
https://www.grovana-rt.ch/en/History.htm

en watchguy
Service: Revue Rotor King calibre 87 | Watch Guy

En good old Wikipedia

74 likes

Gaaf ding in een prachtige staat. :ok_hand:

1 like

Wat een verhaal met de veiling en de de-montage.
Heel leuk om te lezen.
Veel plezier met het unieke horloge.

1 like

Prachtig die bezel en die plaat. Echt een mooie vondst!

1 like

Hoppakee en nu 50jaar genieten!

1 like

Prachtige aanwinst en dito verhaal!

Het lijkt wel een premium versie van een Caravelle die ik heb gehad. De merken en horloges hebben niks met elkaar te maken, maar het doet me er wel aan denken. Die had ook zo’n lunette en champagne wijzerplaat.

2 likes

Prima verhaal met hier en daar heerlijk de turbo erop. Gefeliciteerd en ontzettend veel plezier met de nieuwe revu.

1 like

Wauw, een ontzettend gaaf ding in een mooie maat.

Veel plezier ermee.

1 like

Prachtig, veel draagplezier.

1 like

Dank je en ik ben ook nog steeds verbaasd dat na 50 jaar je nog zoiets kan vinden

Thanks !

Zeker !! dank je !

Ik hoop het want ik ben ook al 50 :smiley:

Dat lijkt er inderdaad veel op , heeft die ook dat Certina shock systeem ?

Thanks, zeer blij met en met de servicebeurt weer jaren veilig plezier.

Dank je , en ja ik vind de stijl en afwerking echt super !

Dank je :+1:

8 likes

Nee, heel ander horloge verder. Caravelle was een submerk van Bulova voor de Amerikaanse markt. Er zat volgens mij een Bulova 11UACD (AS 1950/51) handopwinder in.

1 like

:rofl: ik moest em 2 x lezen voordat hij viel !!

1 like

dit is weer zo’n verhaal waar ik altijd even rustig voor ga zitten om het te lezen en de foto’s te bekijken. vind ik een van de mooiste aspecten van onze hobby.

1 like

Pracht verhaal, wat een spanning en wat een schitterende ontknoping. Gefeliciteerd met deze parel!

1 like

Dank je Bert, dat vind ik fijn om te horen van je :+1:

Thanks :ok_hand: voor dit compliment !

1 like

Nog maar eentje dan :smiley:

3 likes

Haha, wat een verhaal.
Prachtig horloge. Nog niet eerder gezien. Geniet ervan :ok_hand:

1 like

Dank je !

1 like

:rofl::rofl:

Bedankt voor dit mooie verhaal, geniet van je aanwinst?

(Vanwaar de :nauseated_face: trouwens in je samenvatting?)

1 like