NA: Rolex DJ 16014!

Het begon weer te kriebelen, tijd voor iets nieuws dus. Ik vond de DJ altijd al een sexy modelletje om te zien, en we zien 'm hier natuurlijk vrij veel voorbij komen. De geschiedenis erachter trekt mij wel. Het horloge dat Churchill droeg, Tony Soprano, etc etc. Simpel, tijdloos, bescheiden formaat, maar steengoed.

Ik was in eerste instantie “bang” voor vintage want ja, 30 plus jaar oude klok… matige kennis van vintage Rolex (inmiddels een beetje kennis) en dus veel valkuilen, de onderhoudskosten Etc etc. Gelukkig heb ik met wat hulp van @HanDavinci @Watch2Morrow en @pinkpanther een keuze kunnen maken en veel geleerd. Dank heren!

Hij zit inmiddels om de pols, en dat is ook nog eens op tijd voor m’n 30e verjaardag morgen :slight_smile: Het zou eerst een model uit '89 moeten worden, maar dat bleek (voor een net exemplaar) vrij lastig. Wellicht loop ik ooit nog tegen een geboortejaar variant aan :wink:

Ik ben heel erg onder de indruk van hoe het horloge draagt, en eruit ziet op mijn pols. Heerlijk hoe die fluted bezel keihard shined. (“iedereen wil shinen neef” zoals @HanDavinci het zegt :smile: ) En dan dat formaat icm de Jubilee, fantastisch.

Ik heb wel 2 vragen / kanttekeningen die ik even moet oplossen. Er lijkt een haartje of krasje op de plaat te zitten, die er op de foto’s op chrono niet op stonden. Dit zou kunnen liggen aan het feit dat ze het glaasje hebben vervangen, en er toen iets gebeurd is? Zou dus ook een haartje kunnen zijn, lastig te zien. Ik heb ze al een berichtje gestuurd, kijken wat Steiner eraan wil doen.

Verder valt mij op dat er aan de achterzijde bij de caseback wat meer ruimte zit aan één kant van de deksel, lastig uit te leggen maar zie de foto met pijltje. Ik hoor graag wat jullie daarvan denken, want voor de rest is het horloge in erg nette staat, en ben ik helemaal verliefd. Bij voorbaat dank!

En dan nu de foto’s:

En dan hier de foto’s mbt tot m’n zorgen puntjes…

56 likes

Gefeliciteerd met de aanwinst! Het lijkt er op alsof het caseback gasket niet goed zit, ze zijn dus heel slordig geweest met het horloge dicht maken. Zou ik ivm de waterdichtheid wel naar laten kijken maar dat zal hopelijk een makkelijke klusje zijn.

2 likes

:sunglasses:

Veel plezier ermee!

3 likes

Beauty!:heart_eyes:

1 like

Gefeliciteerd! Ook voor morgen alvast. Welkom bij de club van 30!
#team1989

3 likes

Hij is lekker neef! Shinen als een malle

2 likes

Prachtige aanwinst! Die 16014’s hebben het allemaal. :ok_hand:

1 like

Dank! Super blij mee. Nu dus nog even het haartje (van waarschijnlijk de horloge maker) eruit laten blazen en dan gasket normaal terug… Wel irritant.

Steiner geeft aan stuur maar terug, maar ik ga voorstellen dat ik een specialist in de buurt vindt ipv terug sturen naar Maastricht… We shall see.

@HanDavinci Thanks! :smile:

@Igor Merci!

@RBK Hahah dankjewel! Wat gaat het hard. Voelt nog steeds alsof ik een kind ben, maar dan in een volwassen lichaam en met volwassen baan en verantwoordelijkheden… :stuck_out_tongue:

3 likes

Herkenbaar :joy:

1 like

@Mas :sunglasses:

@flowert Dankje! Dat was de overweging ook wel, vintage, maar toch quickest en dus een tikkie moderner. Minder rek op de band dan bij 1601 etc. Al is pie pan natuurlijk erg nice :slight_smile:

1 like

Mooie! Leuk dat je een geboortejaar model hebt gevonden.

Loop inmiddels ook met die gedachte rond, maar weet niet of een ‘73 DJ nog wel te krijgen is in een nette staat

Veel draag plezier en fijne verjaardag!:birthday:

1 like

Jezus :star_struck:
Ik wil ook een horloge dat Churchill en Tony Soprano droeg.

Cool man !
Veel draagplezier !

1 like

Net niet een geboortejaar exemplaar juist :wink:
Maar is niet zo erg, de staat van de klok vind ik belangrijker, en wie weet kom ik 'm nog tegen ooit.

Dank voor de felicitaties :smile:

Mijn beste,

Chapeau!!
Een glansrijke verworvenheid!!
Ik wens je er dan ook een uitblinkende tijd mee!!

En voor straks: “Buona Notte" en morgen gezond weer op.:first_quarter_moon_with_face::first_quarter_moon_with_face::first_quarter_moon_with_face:

Orologio Signaturis Temporis :wink:

1 like

Gefeliciteerd! Mooie maat voor je

1 like

Mmmooi!

Veel draagplezier!

1 like

Prachtig horloge geniet ervan. Sowieso een mooie maand; mei :+1::wink: ik mag over 9 dagen wat kaarsjes uitblazen, denk dat het alleen geen Rolex is die ik daarbij ga dragen :rofl:

1 like

Prachtig horloge geniet ervan. Sowieso een mooie maand; mei :+1::wink: ik mag over 9 dagen wat kaarsjes uitblazen, denk dat het alleen geen Rolex is die ik daarbij ga dragen :rofl:

@Tissot62 Dankjewel! Dat gaat zeker goed komen. :smile:

@Hans Thanks! perfect voor mijn kleine polsen idd.

@chung888 :sunglasses: :+1:

@Silvester1987 Jij ook gefeliciteerd dan alvast. Mei is een top maand idd :slight_smile:

Jeetje, mooie klapper hoor.

Erg nette staat ook. Mankementen even door Steiner zelf laten verhelpen. Rij er even heen en voorkom een hoop gezeik. Laten fixen door jouw eigen horlogemaker kan op een later punt voor discussie zorgen wat betreft garantie. Steiner is niet zo flexibel helaas.

@HanDavinci de rapper Sjors van het oosten.

#team1989

4 likes