NA: Witte Stargate.

Ooit gaf ik geen reet om horloges. Althans, ik droeg ze altijd, overal en graag, maar ik had er misschien twee of uiterlijk drie, altijd twee goedkope en één iets duurdere quartz. Ik had vanwege m’n ervaringen met de Speedy een instinctieve hekel aan primitieve mechanische horloges, want rottechnologie, duur en minder goed. Wat op zich ook zo is, natuurlijk.

Toen zat ik op een gegeven moment te klootviolen met filters op Amazon.de, en kocht ik een Seiko 5je. Een field watch, ook al wist ik dat toen nog niet.

Het review topic van het twee jaar dragen van dat horloge staat hier:

Dat was één van de horloges die ik flipperde om de Mühle Glashütte deels te financieren, en ergens heb ik er nog steeds spijt van dat ik 'm verkocht heb. Omdat het de gateway-drug naar de harde crack was die luxe horloges heet. :slight_smile:

Na het vijfje begon ik wat Urban Gentry te volgen en kwamen er dingen in beeld: ik moest een duiker hebben en een dresser. Aangezien Seiko bom-proof en betaalbaar was, kwamen er al snel twee andere aankopen om de hoek:

b7773a478daebf05369c6779d6e006890fde32dc_1_690x460

De Stargate en de SARB033. Beiden klassiekers van Seiko, beiden op staal. Ik heb ze een tijd gedragen, maar later sneuvelden mijn Stargate en de voor dit topic irrelevante SKX007, SDGM001 en Baby-tuna op het slagveld van de te financieren Nomos aankoop.Grappig genoeg miste ik de laatste twee daarvan naderhand niet. Nu ik zo naar foto’s zit te kijken voel ik wel lichte spijt, maar zo erg dat ik ze terug wil kopen is het niet.

Dat de verkoop van de SKX mij totaal niet beviel is later duidelijk geworden in het topic waarin ik een SKX009 en een Mini-Turtle terug kocht. Omdat ik die Mini-Turtle heb interesseert dit ding mij echter geen ene reet meer:

Maar die witte Stargate. Die bleef jeuken. En jeuken. Dat ging zo ver dat ik de Baai af struinde. En wat ik daar zag was niet goed. Zeldzaam als de hel en erg duur, dat was het aanbod op de baai. Dus ik dacht bij mezelf, ik zal eens een topic openen in de gezocht-rubriek:

En het bleef jeuken. Er kwamen wat halfbakken antwoorden, maar in een anderhalf jaar helemaal geen concrete horloges, behalve een Zwart-gouden versie. En nee, die wilde ik niet, sorry @HorlogeOpa. :slight_smile:

Totdat ik twee gasten op het forum met Stargates ontwaarde. Er werden uitspraken gedaan. Er werd gewacht, maar op een gegeven moment kwam ome @Slin over de brug. Dank daarvoor nog, trouwens. Ik heb vandaag, na anderhalf jaar klootviolen, een eerste generatie Witte Stargate in ontvangst genomen. In mint conditie. Wel voor meer dan het bedrag wat ik er voor kreeg toen ik 'm stom genoeg verkocht.

De Stargate is een beetje een vreemde eend in de Seiko-bijt. Het gaat om een zogenaamde superior kast. Het is een kast met strakke overgangen en hoeken die in mijn oven niet onder doet voor de huidige prospex-duikers van rond de 1000 Euro. Het is geen kleintje, met z’n 44mm, maar hij zit comfortabel dankzij de gebogen lugs. Deze foto is wat ongepolijst, maar je ziet wat er gebeurt:

Ook gaat het hierbij om een totaal ongemodde, originele Stargate. Met de karakteristieke rode rand om de kroon, en niet de zwarte van de mod die hier op het forum te koop heeft gestaan:

Die past dan weer erg mooi bij de rode secondenwijzer en de opgelegde indices.


(haartje zat op het glas :slight_smile:)

Het glas is sowieso cool, licht gebold en erg mooi aansluitend op de stalen bezel.


Waar dan op zijn beurt de Stargate trots op prijkt als lume-pip. :slight_smile:

Uiteraard komt het horloge op staal.

Waar ik 'm op probeerde, en ik wist dat de band comfortabel maar zwaar is.

Enfin, snel er af en op m’n nog in de kast liggend groen-witte NATO gegooid.

Zoals het heurt. De specs kun je opzoeken. Ja, het is een 7s26 uurwerk, ja hij is ISO-gecertificeerd en 200m WR, en ja de lume gaat zichtbaar zijn vanaf de maan.

41 likes

Gefeliciteerd met deze hereniging! Mooie foto’s :ok_hand::ok_hand::+1:

1 like

Prachtverhaal. :+1::muscle:t3: Proficiat!

1 like

Dank je. Ik had te snel op opslaan gedrukt, dus ik was blij dat ik ze nog snel toe kon voegen.

1 like

Heb ze inmiddels bekeken, wow echt gaaf :ok_hand:

1 like

Daar wil ik graag foto’s van zien :joy::joy::+1:

1 like

Moet het wel nacht zijn :flushed:

1 like

Mijn beste,

Leuk en interessant om zo je horloge-hobby met het forum te delen!!
Ik wens je dan ook een “rijk gevulde tijd” met je verdere horloge verwezenlijkingen!!
En wat je nieuwste aanwinst betreft, geniet er met volle teugen van. :+1:

Orologio Signaturis Temporis :wink:

1 like

Bedankt voor dit NA topic, nu zal de mijne vast beter verkopen :wink::wink:

En veel plezier van de jouwe :grin:

2 likes

Mooi topic, ook je vorige trouwens … alleen heb ik nu echt maar 1 vraag :

IS DIT ECHT GEBEURD ??

:astonished::astonished::astonished::astonished::astonished::astonished::astonished::astonished::astonished::astonished::astonished:

1 like

Leuk verhaal en weer een top horloge erbij.

1 like

Ja, dat heb ik inderdaad gedaan. Daarom kwam ik op een voorliefde voor robuust en quartz uit. En heb ik nog steeds een tic dat ik waterdichte driehanders koop.

1 like

Eh, dat zou trouwens toch niet moeilijk moeten zijn op de baai of zo? Het gaat snel, prijzen zijn meer dan ok, toch? :grin:

1 like

Hij is bijzonder fraai. :ok_hand: Je foto’s zijn ook om te smullen trouwens. :+1: 'k Vind 'm op staal het mooist.

Knap horloge, door de duikersring en kroon is die witte wijzerplaat mooi in balans! Geniet ervan!

1 like

Graag gedaan Chris :+1::grinning: … Je hebt weer een prachtig(en zeer uitgebreid :grin:) topic geschreven :ok_hand:

Veel plezier met die gave Stargate :+1::grinning:

Dank je. Het is overigens een echt NATO/Staal horloge, de lug gap is net als met de Sumo te groot tenzij je brutere banden koopt.

Precies waarom ik 'm miste, eigenlijk.

Hahaha… dank je, daar ga ik zeker plezier van hebben. Ik moet een grotere kist kopen, dat dan weer wel, wanneer die Pellikaan er bij komt. Hmpf. :slight_smile:

3 likes

Mooi verhaal over een mooi horloge Chris, klasse!
Van harte gefeliciteerd man.:tada::+1:

2 likes

Ah joh…koop gewoon een vitrinekast :grin::joy:

2 likes

Je verhalen zijn altijd mooi en leuk geschreven, en werken belachelijk aanstekelijk!

1 like