Nieuw binnen: Crepas Tektite #079/199

Hallo allemaal,

Daar ben ik weer…Zoals ik eerder schreef heb ik na de aanschaf van mijn Omega Planet Ocean 2200.50 niet echt heel veel behoefte aan iets anders. Ondanks dat heb ik toen toch de Tsunami UDT Bone Frog aangeschaft, ik kan toch niet met 1 horloge de rest van mijn leven door brengen? Kortom, ik wil er een horloge naast hebben, vraag me niet waarom, maar het zij zo.

Herkenbaar? Ongetwijfeld voor een aantal van jullie, voor de rest…sorry, kan er ook niets aan doen. Schaar je maar bij de groep die we gemakshalve “De vrienden van Eric’s vrouw” zullen noemen. De Tsunami (hoe zeer ik dat horloge ook wenste) was het net niet: te klein (wijzerplaat dan), de wijzers te wit, de wijzerplaat te zwart, de kast te rond, de kroon te klein, de sluiting te groot, allerlei drogredenen om maar weer een ander horloge te zoeken. Dus de Tsunami maar te koop gezet op WUS voor een bedrag waarvan ik dacht “Het zal wel niet, maar wie weet” en verrek,ja hoor, vanuit de US een berichtje: " I’ll take it, what is your PayPal account?"

Tja, en dan heb je geld op je PayPal rekening staan en dat kan nou ook weer niet de bedoeling zijn…ja, ik hoor jullie wel lachen, mijn vrouw lacht al niet eens meer, ze kijkt me alleen een beetje meewarig en vol medelijden aan. Wat ze precies denkt weet ik niet, maar waarschijnlijk begint het met “Ach, arme jongen…”, de rest wil ik niet eens weten.

Dus op zoek naar wat anders: iets lekkers, iets luchtigs…nee, joh, iets lekkers, iets diks en zwaars, iets “ik kan mijn abonnement bij de sportschool opzeggen”, iets met ballen, iets, iets, iets…Ik had geen idee, totdat ik struikelde over een draadje op WUS over Crepas en ook hier het merk zag opkomen, volgens mij heeft LeenV (Leen) en Hans (hhe) de Crepas Cayman 3000 om hun pols.

Dus dan maar eens wat meer achtergrond informatie daarvan opgezocht. Crepas is een Spaans horlogemerk dat staat voor “Compañía Relojera Especializada para Actividades Subacuáticas” oftwel “Horlogemerk Gespecialiseerd in Onderwater Activiteiten”…ach, na Tsunami (Tsu is haven en Nami is golf) is alles goed. Crepas is gevestigd in Malaga en wordt gerund door Ana en Pablo, twee duikenthousiasten die daarnaast ook helemaal gek waren van horloges.

Hun eerste project was een horloge speciaal voor het Spaanse horlogeforum Relojes Especiales, de Crepas El Buzo wat Spaans is voor het woord “duiker”, hoe toepasselijk wil je het hebben. De El Buzo is een duiker (duh!), 500m WR, GMT-functie, 43mm, 16,5mm hoog, oplage van 333 stuks. Je ziet al meteen dat Ana en Pablo een voorliefde hebben voor Vintage.

Na de El Buzo komt het volgende horloge, de Le Grand, deze is geinspireerd op de Omega Seamster 1000m, ook wel liefkozend The Grand genoemd, 1.200m WR, 43mm, 17,2mm hoog, oplage van 99 stuks.

En toen het horloge wat ik dus vanmiddag in via UPS ontvangst heb mogen nemen: de Tektite, en wat een pakket! Op kantoor krijg ik een berichtje van mijn vrouw met een foto en de tekst: “Is dit voor om jouw pols? 2,3 kilo!!”


Het zal wel een flinke doos zijn, denk ik. Daar staat Crepas wel om bekend: een verpakking met goodies waar geen ander merk aan kan tippen. Dus bij thuiskomst maar eens aan de slag gegaan en kijk…WOW!!!


Ik dacht dat de doos van de WUS DWP groot was, maar dit slaat alles. De doos van mijn Omega past er zeker drie keer in, dat belooft wat. Vol verwachting klopt mijn hart, wie de zoet krijgt…ach, wat temperatuur betreft klopt het wel zo’n beetje B)-

Wat hebben ze er allemaal ingestopt? Nou, best veel:

 • De Crepas Tektite #079/199, 45mm, 17,9mm hoog, 2.000m WR, saffierglas en bezel, Superluminova C3 op wijzers, indices en bezel, 199 stuks, ETA 2824-2 Topgrade (op 5 posities afgeregeld), HEV op 09.00u, AR coating aan beide zijden
 • Massief stalen band, geschroefd, solid endlinks en Crepas sluiting
 • Mesh band met geschroefde tussenlinks en Crepas sluiting
 • Isofrane rubberen strap met curved endlinks en Crepas buckle
 • Zwarte Nato strap
 • 1 extra sluiting voor stalen band
 • 2 extra screwbars
 • 2 extra schroeven voor stalen band
 • 2 schroevendraaiers
 • Tooltje
 • Certificaat m.b.t. waterdichtheid
 • Gebruiksaanwijzing in full color
 • Garantiekaart

Er is door de eigenaar nog het e.e.a. nagestuurd: een oranje Isofrane en een zwart/oranje Brady sailcloth strap. Maar ik kan hier wel mee vooruit, denk ik…
Waar ik de laatste jaren ben achter gekomen is dat ik een lumejunkie ben! Echt, het kan zo een mooi horloge zijn, slecht lume kan mij totaal doen afknappen. Maar deze is echt helemaal geweldig, toch?
Het is echt een dikke klok, letterlijk en zal ik je nou eens wat raars vertellen…hij draagt heel comfortabel. Door de korte lug2lug afstand van net geen 51mm draagt ie kleiner dan zijn diameter en hoogte doet vermoeden. De manier waarop ze de datum hebben “ingebouwd”, helemaal top! De diepte in de pikzwarte keramische wijzerplaat…geweldig!

Kijk maar eens wat ie doet in vergelijking tot de Planet Ocean, toch ook geen kleintje.Het geheel is wel echt geweldig afgewerkt, ik heb toch al heel veel micro brands in mijn bezit gehad en was daar altijd zeer over te spreken maar deze steekt er met kop en schouders boven uit. Spanje heeft zich de laatste tijd echt ontwikkeld tot een van de nieuwere “horlogelanden”, ze begeven zich wel allemaal op het gebied van duikhorloges maar doen dat echt heel erg goed.

Spanje heeft ook flink wat, zeer actieve, horlogefora waar men geregeld ook met eigen ontwerpen komt. Denk bijvoorbeeld aan Pleamar en Pita (zeer vooruitstrevend!).


Maar zoals ik zei, een dikke klok!Mooi kontje, he?Ik heb de rubberen band niet gemonteerd, ik ben geen fan van rubber. Eerlijk gezegd kreeg ik hem er gewoon niet op !@#$%, stom ding!


En aan de pols op die heerlijk comfortabele stalen band. Volgens sommigen te groot, gelukkig moet ik hem dragen. En als je me tegenkomt met de Tektite om mijn pols doe je je ogen maar dicht…en je mond >X


Ondanks de dikte past ie nog wel gewoon onder de manchet.

Ik denk ook dat ik hem veel ga dragen op de mesh band, altijd al van gehouden, geeft weer wat extra vintage gevoel.


Tektite, Tektite, Tektite…niemand? 10 missies uitgevoerd in de jaren 60 en 70 door Amerikaanse wetenschapper, waarbij men gedurende lange periodes (10-20 dagen) op grote diepte onder water onderzoek verrichtte.

Mochten jullie de hele tijd gedacht hebben: “Wat komt die me toch bekend voor?”, dan denk je waarschijnlijk aan zijn voorbeeld, de Certina DS2 500m

Al met al een mooie goed afgewerkte kwalitatieve klok, moderne materialen in een vintage uitstraling. Ik hou daar wel van dus ben ik weer een blij man. Of het een blijvertje is naast mijn PO? Ik weet het niet, er is nog zoveel moois daarbuiten…ik wil nog wel een Orient 300m Saturation Diver en een…

Nee, vertel ik niet, maar als je weer eens leest “Nieuwe aanwinst:…” met mijn naam erachter dan zou dat best wel eens een … kunnen zijn.

Groetjes,
Eric

6 likes

Zo, wat een post ::o

Mooie aanwinst Eric, gefeliciteerd!!!

Boh! Klatsertime (tu). Prachtige vintage uitstraling.

Hoi Eric,

Een mooi verhaal en wat een top klok.
En qua grote… liever iets te groot dan iets te klein.
Ik wens je veel succes met je nieuwe aanwinst.

Mvg,
Erik

Mooie post, en ik vind de stalen band er super uitzien! Maar bijna 18mm hoog, pooh dat is een serieuze zaak om je pols :wink:

Veel plezier ermee.

Boretti ?

Geweldig verhaal, mooie foto’s en een leuk horloge.

M’n vrouw denkt aan het oprichten van een forum voor lotgenoten van echtgenoten van horlogeverslaafden.:stuck_out_tongue:

Goed bezig!

2006 Schreef:

Boretti ?

(tu)

Eric

Mooie post en een mooi horloge Eric, zeer gaaf (tu)

Groet Jelle

Smullen in het kwadraat. Mooie klok!
Gefeliciteerd met deze aanwinst en leuk verslag.

Groet, Jurgen

Wat een post, erg leuk om te lezen en te bekijken.
Proficiat met je nieuwe bijzondere aanwinst.

Man man wat een mooi verslag van een prachtige duikert, echt top (tu)
Proficiat en dank je wel voor het delen van dit moois!

mvg

Prachtige post Eric.
Mooi horloge, maar wat een knots.
Ook mooi zo’n volle doos met accesoires

leuke klok!
maar zie ik 't nou verkeerd?

de 1e foto, daar zie ik wel een chromen(?) binnenrand…wel subtiel
als ik je eigen klokje bekijk dan is die chromen rand opeens giga breed.

lijkt 't nou zo en zijn 't allebei dezelfde horloges of zit er toch subtiel verschil in?

(zonder dat chromen randje vind ik 'm overigens mooier)

Als je goed kijkt dan zie je dat het twee verschillende horloges zijn :z

De 1e foto is de El Buzo, mijn horloge is de Tektite…

Eric

Mooi verhaal van een prachtige klok.
Veel plezier ermee.

Mijn beste,

Een markant verhaal, schitterende foto’s, een kordaat horloge en een trotse eigenaar.
Geniet er met volle teugen van!!

En voor straks: “Buona Notte” en morgen gezond weer op.

Orologio Signaturis Temporis.B)-

Nice!!

Wauw, die is érg érg mooi! Ik koop nooit iets nieuws, maar zoiets zou me zéker aan het twijfelen brengen. (als ik de centen had)

EricPP Schreef:

Als je goed kijkt dan zie je dat het twee
verschillende horloges zijn :z

De 1e foto is de El Buzo, mijn horloge is de
Tektite…

Eric

ik zag in een flits alleen die chromen rand bij de bezel als verschil…blijf die van de 1e foto toch wat subtieler, dat zou mijn keus zijn!

maar jij moet er blij mee zijn, leuk klokje!