Nieuwe aanwinst: Omega Electronic f300 Chronometer

Ik werd vanochtend rond een uur of kwart over zeven wakker. Meestal zijn mijn vrouw en dochter dan al op maar vandaag tot mijn verbazing niet dus ging ik naar beneden om sterke koffie te gaan zetten. Dat kan ik meestal wel gebruiken op de ochtend na vrijdag-avond.

Na gedane arbeid eens op internet kijken wat ik gemist heb. Horlogeforum.nl gecheckt en toen nog even op Marktplaats kijken. Daar zag ik een Omega Electronic f300 staan met alles er nog op en aan. Dat beviel me wel, misschien het “alles er nog op en aan” beter dan het horloge dus een bod uitgebracht en niet meer over na gedacht.

Aan het begin van de middag wilde mijn vrouw en ik nog even naar Den Haag toen ik zag dat ik een mailtje had. Van de verkoper van de Omega, dat mijn bod in orde was en of ik contact met 'm wilde opnemen. Dat wilde ik wel en niet veel later hadden we een afspraak staan voor eind van de middag in Roosendaal (25 autominuten van Rotterdam).

Daar aangekomen stelde de verkoper mij niet teleur. Een in zeer goede staat verkerende Omega Electronic f300. Wat ik er mee ging doen, wilde de verkoper weten, het horloge was een kado van zijn oma aan zijn vader geweest. Ik vertelde hem dat ik verzamelaar ben dus dat ik het horloge wilde bewaren. Hij had een andere bedoeling met zijn vraag. Namelijk of ik dacht dat het horloge het met een nieuw batterijtje weer zou doen? Ik wist het niet… maar als iemand mij een horlogemaker kan aanraden die erg goed is met dit type uurwerk (Omega 1250), hoor ik dat graag, eens nazien is nooit slecht.

Verder dus een top horoge in top staat, met garantiebewijs, “certificaat van grote precisie”, gebruiksaanwijzing, de omdoos, de doos, de labels en nog wat gerommel. Bijna alles genummerd en ook nog met hetzelfde nummer. Prijskaartje van toen er nog bij, het was toen een duur horloge: $ 350,-. Nu gelukkig stukken goedkoper :smiley: Ben er zeer tevreden over!

mooie aanwinst , ik had hem ook zien staan maar gelukkig is hij al weg…dat scheelt me weer piekeren.
super ook dat echt alles erbij zit (tu)

wat is de kast maat ?

verder veel plezier ermee

joost

Dat lijkt me ook heel gaaf om nog eens zoiets te vinden, helemaal NOS. :smiley:

Van harte en vel plezier ermee, mooi horloge ook, helemaal dat ie compleet is maakt het… compleet.

Altijd een hele mazzel als je bij zo’n vintage horloge nog alle dozen, boekjes en tags erbij krijg! (tu)
Het ziet er heel erg fraai uit, gefeliciteerd met zo’n bijzondere vondst.

Op de Rikketik staat (als ik me niet vergis) bijna altijd een “Omega tuning-fork” specialist; hij heeft zo’n stand met allemaal van die uurwerkjes in zo’n grote platte bak onder glas, weet helaas zijn naam niet; hij zal je ongetwijfeld kunnen helpen met een batterij en/of een revisie.

Groet,

Hé Henrik,
Ik heb juist dezelfde en nos. Maar spijtig geen papieren van.
Is een mooi afgewerkt horloge met opgelegde indexen en glasrand.
Batterijtje insteken en kijken wat ie doet.
Zit normaal een batterij 343 in van 1,35v maar worden niet meer gemaakt.
Kan vervangen worden door een batterij van 1,55 v, het nr 344.
Veel plezier ermee.

Lucky bastard…

Groet Peter

henrik, mooie aankoop in een geweldige staat met al die papieren erbij!!! super!

Mooie vondst…helemaal kompleet, waar vind je dat nog…
Veel draagplezier.

Geweldig !!

Alles compleet erbij, dat is uiterst zeldzaam.

Veel plezier ermee.

Ik was erg verbaasd over hoe het uurwerk, de Omega 1250, eigenlijk van Bulova, er uit zag. Ik had ook wat plastic verwacht maar in tegendeel, ik kan geen plastic vinden. De batterij heb ik er alvast uitgehaald. De kleine foto voor de kleur, de grote voor de scherpte:

Volgens mij is er trouwens istes met de urenwijzer, die blijft hangen bij de 8 tijdens het verstellen. Nou ja, eerst maar eens een batterij er in, die zal ik zaterdag op de Rikkertik er in laten zetten. Ik zal de kast daarvoor nog even schoonmaken zo kun je niet over straat :smiley:

Komt nog geregelt voor dat er een tand is afgebroken van het uurwiel waardoor de uurwijzer blijft hangen.
De datumschijf is van plastic en door het datumwiel dat opgespannen wordt door een veer om snel te verspringen zijn die tanden dikwijls beschadigt. De datumschijven zijn uitgeput. Het uurwiel nog wel te verkrijgen.

Mooi Henrik ! Ik heb een metalen model. Volgens mij is het overigens een esa uurwerk, wel vergelijkbaar met de Omega accutrons maar niet VAN Bulova.

naast de batterij staat bulova als ik het goed lees

Ja dat klopt, er staat Bulova op het uurwerk maar ook het merkteken van ESA. Aan de binnekant van het achterdeksel staat dan weer “movement licensed Bulova & ESA (merkteken)”.
Naast het merkteken in het uurwerk staat 9162, de Flume leert dat het dus een 13’’’ ESA 9162 uurwerk is met een 300 Hz resonatiefrequentie…

En ik had het bandje wat een beetje vies was even laten weken. Bij het drogen zag ik ineens …HUND staan. Nog wat poetsen, .EEHUND, mijn vrouw laten kijken want ik vermoede natuurlijk al wat… SEEHUND! Dat heb ik nog nooit eerder gezien, een zeehondenleren bandje! Daaraan kun je zien dat het horloge van voor de aktie “wees wijs met de waddenzee” was :smiley:

Klopt Henrik.
Stemvork is een uitvinding van Bulova en hebben rechten verkocht aan ESA die er dan een verbeterde uitvoering hebben gemaakt, nl de kontergewichten aan de stemvork zelf zodat er minder afwijkingen zijn bij verticale posities.

Nou, ik heb op advies van enkele forumers bij de Rikketik het horloge bij Ernst Peter Benders afgegeven. Er bleek wat meer mis mee dan alleen de batterij! De werkzaamheden van Ernst Peter: … twee nieuwe electroblokken in, een nieuw tandwiel in dat de uurwijzer aandrijft, een nieuwe batterij…
Het horloge loopt nu als een zonnetje, ik ben erg blij met de werkzaamheden die hij gedaan heeft. Mocht je ooit een probleem met je stemvorkhorloge hebben, mail Ernst Peter: ep.benders[at]home.nl

Goeie tip, misschien kan hij mijn watchwinder ook repareren. Mooi horloge overigens!

He erg leuk om mijn naam te lezen als stemvorkreperateur. Doet je toch zeker goed dat mijn klant tevreden is! Bedankt!

Ben ik de enige die de foto’s niet ziet?

Ow wacht… 't is al een hele oude post zie ik. Ik dacht al, die Henrik net al z’n centen uitgegeven op de Rikketik en nu al weer een aanwinst? :smiley: