Nieuwe aanwinst: Speedmaster pre-moon 105.012-65

Een leuke update in navolging van het topic Omega Speedmaster identificeren!

Het verhaal is wel best bizar, een tijd geleden vond ik dat ik door het harde werken tijdens corona mezelf wel eens iets mocht gunnen. Gaan kijken naar een nieuwe Speedmaster maar toch een beetje triest teruggekomen. Prachtige horloges, maar ik miste een bepaalde uniqueness die ik bij vintage horloges altijd had. Even een nieuwe Tudor BB op de pols gelegd, maar ik kon mezelf niet tot rust brengen met het feit dat moest ik ze een jaar later weer willen verkopen, ik er honderden euro’s op zou verliezen.

Weekje later zit ik in de tuin met wat familie gezellig te praten en hebben we het over mijn mislukt uitstapje naar de AD en dat ik toch geen nieuwe Speedy zou kopen. Een week later ben ik er terug en zie ik plots een kroon en twee pushers van onder mijn stiefvader’s hemd vandaan komen. Dus ik trek onmiddellijk z’n hand naar voren en wat zie ik, een prachtige vintage Speedmaster, wat een pestkop die man! Ik probeer mezelf wat in te houden en een pokerface op te zetten maar nog eens een week later zeg ik het dan toch: zou je die niet willen verkopen? :relaxed:

Ondertussen begin ik me te verdiepen in de wereld van vintage Speedmasters en met hulp van @Nico , @Matth84 en een specialist bij mij in de buurt met goede zekerheid kunnen bepalen dat het een volledig originele 105.012-65 is, op de secondewijzer na. Na wat ouwehoeren een prijs overeengekomen en voila!
Het origineel Omega glaasje is al wat opgekuist, net zoals de kast. De bezel heeft wat slijt, maar heeft wel de felbegeerde originele DON bezel en een mooie algehele ghost look.

Ga alvast een paar nieuw bandjes bestellen. Horloge komt niet op staal, heeft er iemand ervaring met een aftermarket bracelet om ze toch ook zo eens te zien? Bovendien moet er echt onderhoud gebeuren door een specialist. De chrono start niet altijd even vlot, vermoedelijk een uitgedroogde veer.
Wie heeft er hier tips voor? :wink:

34 likes

Nog geen ervaringen mee maar Forstner bands gaat een flatlink bracelet maken die erg lijkt op de originele omega flatlink bracelet.

2 likes

Mooi om te horen dat het allemaal goed heeft uitgepakt Elias. De double bevel caseback was natuurlijk al een goede verklikker voor een 105.012-65. Je vertelt in je verhaal dat enkel de secondenwijzer niet origineel is,bedoel je niet de chronowijzer? Hier nog wat weggevertjes uit het Moonwatch Only naslagwerk.
Plezierige jaren toegewenst ermee!

2 likes

Gefeliciteerd en veel plezier met je NA!

1 like

Oeh wow! Dat ziet we gaaf uit zeg! Prachtig patina!

Uncle Seiko geeft mooie en goed passende banden voor de Speedmaster!

Beads of Rice

“1171”

“Holzer hecho en Mexico”

4 likes

Congrats. Mooie aanwinst!

1 like

Fraai hoor, en zeker niet makkelijk vindbaar in goede originele conditie. Geniet er van!

1 like

Leuk man, ziet er goed en ik heb je graag geholpen!

2 likes

Wat een top speed master! Enjoy en ben wel benieuwd hoeveel de waarde is van deze vintage pre moon. Is daar iets over te zeggen ? Orde grootte. Horloge incl. zware servicebeurt. Zelf na tijdje wikken en wegen en onderzoek, vorig jaar een 2019 sm moon gekocht! Heerlijk nieuw :grinning:. Succes met service en strap !

1 like

Hele mooie aanwinst en waarschijnlijk ook gelijk met emotionele waarde. :+1:

Geniet er van en er zijn meerdere goede adressen waar je terecht kan zoals; W&V of Ferrie Schweitzer.

2 likes

Knappe foto’s, zou nog een leuk boek zijn om hier op de kast te zetten. Ik zie persoonlijk ook geen verschil tussen de running seconds en de wijzer van de subdial op 3u… Misschien heb ik het verkeerd gehoord en was het inderdaad de chrono…

1 like

Ik heb een erg mooie prijs betaald voor het horloge, maar moest ik dit gewoon bij een onbekende hebben gekocht zit je toch al gauw met een vanafprijs van 5-6k. Waarschijnlijk zijn er hier nog veel betere prijsexperten maar dat was mijn conclusie althans. Ik kijk sowieso aan tegen een servicebeurt van 600-800 euro nog. Bedankt voor de positieve reactie!

Ik heb hem in Belgie tweedehands op de kop getikt,in mooie staat. Nieuw zo rond de 200 euro. Maar voor de liefhebber echt de moeite waard.

1 like

Een grote beurt is wel even slikken inderdaad. Maar elke cent waard,in dit geval zeker. Mijn 145022 heeft net een beurt bij W&V gehad en stomtoevallig komt vandaag mijn 357050 terug. De kroon begon de afgelopen weken steeds meer weerstand te bieden bij het opdraaien.

Zeg maar gerust 9k… mooie aanwinst! Succes ermee!

Edit: oh ja, en voor onderhoud zou ik naar Ferrie Schweitzer gaan in Heerlen, ligt dicht bij de Belgische grens (opgekuist? :wink:)

1 like

Sws van beneden de rivieren!:face_with_monocle:

1 like

Geweldig horloge. Hoe komt je stiefvader er aan als ik vragen mag? Zit hier nog een leuk verhaal aan?

Maar uhm…5-6k vind je ze niet hoor. Gaat eerder tussen de 8 en 10k.

Hier een opstelling van betaalde prijzen

In Brabant en Limburg wordt opgekuist niet gebruikt volgens mij, en ik woon in Brabant. :smiley:

Gefeliciteerd !
Mooi horloge.

1 like