Nieuwe aanwinsten! :)

Afgelopen week twee nieuwe aanwinsten in ontvangst mogen nemen. Een Orient King Diver 1000m en een Seiko King Quartz. Eigenlijk totaal tegenovergestelde horloges, de Seiko King Quartz siert door zijn eenvoud, terwijl de Orient een dikke en drukke duikert is. Erg gaaf beide.

De Orient heeft de welbekende ‘Baby Panerai’ kast, die o.a. ook door Vetta en Nivada gebruikt werd. Grappig trouwens, de Nivada kost zo’n 2k, terwijl een Orient voor nog geen 800 euro gevonden kan worden. :slight_smile: Het horloge heeft geen schroefkroon, maar wel een schroefdeksel. De staat is echt top, alle inscripties bevatten nog de originele verf en er zitten amper krasjes of deukjes op. Ben er blij mee, alhoewel ik niet weet of het een blijvert is. De kastvorm spreekt me wel enorm aan en banden swappen is ook top.

Wat betreft de Seiko, ik raad iedereen hier op het forum aan een Seiko King Quartz te kopen. Voor nog geen 250 euro heb je een horloge wat toen der tijd net zo duur was als een automatische Rolex. De afwerking is subliem, uurwerk betrouwbaar en ze zien er mooi uit imo. Veel horloge voor je geld. :slight_smile:

Ohja, die wijzerplaat is echt geweldig! Lastig vast te leggen, maar man man man… :heart_eyes:

Foto’s dan maar!

14 likes

Beide zijn mooie klokken, de Orient ziet er prachtig uit! Veel plezier ermee :thumbsup:

1 like

Mooie aanwinsten weer!

1 like

Waauw,die king diver is echt geweldig,en in zo’n mooie staat,geniet ervan!!:ok_hand:

1 like

Normaal gesproken ben ik alleen voor de rikketik dingen :grin: maar je overtuigende pleidooi :blush: heeft me aan het wankelen gebracht :astonished: dus wie weet
Groeten Iwan :motorcycle:

1 like

Mijn beste,

Veel plezier met deze tijd-lovende aanwinsten!!

Orologio Signaturis Temporis. :wink:

1 like

Fraai fraai :thumbsup:

1 like

Alhoewel mijlenver uiteen, beiden prachtige horloges, veel draagplezier toegewenst met de nieuwe aanwinsten :thumbsup:

1 like

Dank voor de leuke reacties!
Oh en credits to @JackW voor de Orient.

Van harte! Dat zijn twee mooie aanwinsten.
Veel plezier ermee!:+1:

1 like

Mooi spul! Nu nog een grand quartz erbij :wink:

1 like

Heel mooie aanwinsten. :thumbsup:

Beiden erg mooie en verschillende toppers uit Japan. Voorkeur voor de Seiko wel.

Grappig dat je het zegt, Grand Seiko en King Seiko waren binnen de Seiko Group in de jaren zestig en zeventig aparte, concurrerende bedrijven. Ze concurreerden heftig met elkaar, en probeerden elkaar altijd te overtreffen. Dat heeft ze uiteindelijk de kop gekost. Seiko moest toen flink herstructureren. Paar jaar geleden heeft Seiko de Grand Seiko lijn weer een nieuw leven in geblazen.

Mooi man en goede tip van die King Quartz :thumbsup:

1 like

Daini en Suwa fabriek bedoel je? Ik moet ff kijken maar ik heb volgens mij twee daini en één suwa grand quartz. (of andersom :smile: )

2 likes

Klopt inderdaad! Wel grappig eigenlijk, dat Seiko vroeger bestond uit meerdere merken onder dezelfde naam. Elk bedrijf ging zich uiteindelijk verder specialiseren, waardoor Seiko ook printers en dergelijke maken.

1 like

En door competitie krijg je dat men extra hun best gaat doen, was dus ook expres gedaan die concurrentie in het bedrijf.

http://wornandwound.com/daini-seikosha-seiko-factory/

2 likes

En dat heeft geresulteerd in geweldige horloges van beide fabrieken :slight_smile:

Prachtige klokken Jelle! Voornamelijk de Orient King diver is erg mooi!

1 like