Omega Aqua Terra Ultra Light

Hallo allemaal!

Omega heeft een ultra licht en ultra duur horloge uitbracht.

The latest in lightweight mechanical sports watches from Omega features a movement made in ceramized titanium.

Today we have an extremely lightweight, ergonomic, and sports-friendly mechanical wristwatch from Omega to introduce. It draws on the company’s penchant for developing hugely amagnetic chronometer-certified wristwatches while also taking the overall mass down (to 55 grams, or about the weight of 11 nickels), a plus for comfort and for reducing the effects of shocks on the mechanism inside. The Seamaster Aqua Terra Ultra Light’s case, case back, and crown are all made of an alloy called Gamma Titanium, a first use for Omega. And the dial has been designed to use less material and therefore weigh less. There’s also no date display, which helps in reducing weight to a bare minimum.

Initial Thoughts
According to Omega, the watch was developed in collaboration with its longtime golf ambassador Rory McIlroy. Though not being billed specifically as a golfer’s watch, the timepiece is being debuted on the eve of one of Omega’s major sports activations, the Omega European Masters, in what is, arguably, its most important sports activity.

Specs:

Brand: Omega
Model: Seamaster Aqua Terra Ultra Light
Reference: 220.92.41.21.06.001

Diameter: 41mm
Thickness: Not yet available
Water resistance: 150 meters
Case Material: Omega Gamma titanium
Dial Color: Grey with aluminum seconds hand in red, blue, or green; grade 5 titanium dial
Indexes: applied
Lume: on indexes, hour and minute hands
Strap/Bracelet: Sports fabric strap and rubber strap

Caliber: Cal.8928 Titanium
Functions: Hours, minutes, seconds
Winding: Manual
Power Reserve: 72 hours
Frequency:
Jewels: 29
Chronometer Certified: Yes; Master Chronometer certified
Other Details: Antimagnetic to at least 15,000 gauss

Prijs en beschikbaarheid:

Price: €45.800
Availability: December 2019
Limited Edition: No, regular production model. (:tada:)

Persoonlijke toevoeging:

Hij weegt 55 gram, grappig, maar ze moeten eens aan hun voorhoofd voelen. Wie de fuck gaat er nu een halve ton aan een ‘ceramized titanium’ horloge uitgeven? Afijn, als ik iets speciaals mis om de prijs te verklaren, let me know!

(Link naar het artikel)

23 likes

:point_up_2:

Goede vraag. Ik niet in ieder geval.

1 like

Zijn er hier “die hard” Omega specialisten die deze prijs kunnen verklaren? Als ik dit horloge in de etalage zou zien liggen zonder prijskaartje, zeg ik direct ja, echter 50K nee

2 likes

Ik denk dat hij zo duur is omdat ik echt helemaal niks over dat ‘gamma titanium’ kan vinden. Waarschijnlijk hebben ze gewoon een kekke naam op een bestaande titanium legering geplakt maar de prijs zal zeker te maken hebben met hoe “innovatief” dat materiaal is.

Edit: vermoedelijk gaat het om gamma Titanium Aluminide. Een materiaal dat gebruikt wordt in de luchtvaart techniek. Maar je wil niet dat mensen denken dat de kast van aluminium is dus laat Omega dat gedeelte mooi weg.

1 like

Voor dat geld koop ik tien vintage Pie Pans.
Vijf refs. in 18k geelgoud en vijf refs. in 18k rose.

5 likes

Ik las…

Heeft Werther’s Original mij op een of andere manier in de greep? :candy:

17 likes

Helemaal besodemieterd!?

Ik hou juist van gewicht, lekker al dat staal :see_no_evil:

1 like

Nou dat. We hebben het hier niet over 10k en een bos wortelen. Ik snap dat techniek geld kost, maar VIJFENVEERTIGDUIZENDACHTHONDERD ballen?

Dit is niet te verklaren. Ze maken mij boos.

6 likes

Ik snap wel dat ze hier geen limited van maken maar een regulier model. Dit koopt natuurlijk niemand dus als je een limited maakt van 100 stuks staat ie nog jaren op de site als leverbaar. :joy::see_no_evil:

4 likes

Ik denk dat ze nu bij Omega net zo bang zijn als wij hier op het forum… :beers:

9 likes

Behalve de prijs is die ook gewoon niet mooi…

:v:

2 likes

Klopt. Daar koop je een geelgouden Rolex voor.
Toch, Han…? :grin:

En nu zelfs €46.100 op de omega website :smile:

1 like

Nu snap ik waarom Omega die knop ‘hide the price’ heeft…

8 likes

Ze kunnen beter een knop “hide the watch” maken :wink:

11 likes

Ik snap het.

Ze willen dat die zo weinig verkocht wordt, behalve aan een of andere superster, die er mee op de foto gaat, zodat die over 30 jaar een cultstatus bereikt en een fortuin waard is…

PN copycats.

3 likes

Voor mij valt die prijs makkelijk te verklaren. Als je een paar miljoen uitgeeft aan R&D, wat makkelijk kan met zo een project, en je wil dit afschrijven over hooguit 500 horloges die je gaat verkopen aan deze prijs, dan kom je makkelijk aan €10.000 of meer afschrijving per stuk. Dat is dus onderdeel van de kostprijs. Wanneer je daarna de gebruikelijke factor van (bruto) winstmarges plus btw er overheen jaagt, dan zit je zo aan €50.000.
Niemand hier schijnt zich af te vragen wat de werkelijke kostprijs is van een Submariner, volgens mij ligt dat in de buurt van €500. En die afschrijving zal zeer weinig zijn gezien de aantallen die er geproduceerd zijn/worden.
Dus ja, ik vind dit helemaal geen gek idee van Omega. Het is ook nooit goed. Ofwel doe je nu en dan een ander kleurtje of limited edition en iedereen spot ermee. Ofwel doe je werkelijk iets innovatiefs en probeer je uit de kosten te komen en iedereen zit weer te meesmuilen over de prijs. Je hoeft het niet te kopen hé?

32 likes

Ik wel. Maar ik wilde in de openingspost niet te negatief overkomen over Omega.

1 like

Dat speelt zeker mee, echter m.i. ook het in de markt zetten van een horloge verbonden aan een prestigieus golftoernooi. Daar past geen simpel klokje van 10.000 euro bij, dat koopt echt helemaal niemand op de green. :wink:

1 like

Ik snap je punt maar de R&D kosten hoef je niet alleen op dit horloge te boeken. Als er relevante kennis is opgedaan die verwerkt kan worden in meerdere toekomstige modellen hoef je die miljoenen niet te delen door de 15 stuks per kleur van dit model.

5 likes