Omega die door de wasstraat moet


Vandaag een omega constellation opgehaald. Prijs was erg netjes, de omega automaat loopt ook aardig goed maar zit vol met krassen en vuiligheid.
Aan het uurwerk kan ik zelf niets doen, dat lukt helaas niet met mijn handen. Te fijn werk lukt nou eenmaal niet met trillende handen.

Op de terug weg even lang Kalle Slaap geweest voor een bakkie en een praatje. Erg gezellig en kreeg gelijk wat nuttige tips voor de band.
Heb nu 1 schakel geprobeerd en het resultaat mag er zijn. Met heel fijn schuurpapier in een rechte lijn over de band. Ook dat is niet echt prettig voor mijn handen maar gewoon af en toe een schakel doen is prima te handelen.

Ik sta open voor meer tips dus reacties altijd welkom
Fijne zondag.

N.b.
Helaas te weinig schakels om de omega om mijn pols te dragen. Maar Mn meisie @Door51 vind m ook mooi.

13 likes

Prima aanwinst! :+1:

Grote kans dat er in de band het type van de band staat, daarmee zou je op bijvoorbeeld eBay misschien best een losse schakel kunnen vinden.

1 like

Mooi horloge wat met een beetje TLC weer een beauty kan worden. Ik zou een Cape-cod polijstdoekje bestellen en daarmee aan de slag gaan. De meeste wat lichtere krassen poets je daarmee wel weg zonder al te veel moeite.

1 like

Heb ze inmiddels op eBay gevonden en Kalle kan ook nieuwe bestellen. Eerst dit projectje maar doen en wellicht wil Mn meissie er geen afstand van doen :wink:
Thx voor de tip👍🏻

Ik kan het op de foto slecht zien, maar het lijkt een (heel licht) gematteerde kast te zijn. Cape cod maakt hem glanzend. Als dat de bedoeling is: :+1: , anders zou ik hem lekker door Kalle ofzo laten opmaken (áls de krassen je storen).

1 like

Cape cod heb ik alleen dan gaat de band glimmen en dat hoort niet. Vandaar de andere methode.

:point_up:
Dat dus.

1 like

Kalle wou het ook wel doen maar ik vind het zelf ook leuk. Dus ik probeer het eerst zelf ( moet zeggen dat het eerste resultaat me aardig bevalt :grinning:)

1 like

Linkjes voor die band staan wel op Ebay maar goedkoop zijn ze niet

3 likes

Klopt, komt op ongeveer €35 per link en ik heb er wel voor mijn pols een stuk of 6 nodig ( jep spoorbielzen :joy:)

2 likes

Ik vind het resultaat best aardig zo op de foto’s! Het is al een iets ouder horloge, dus helemaal krasvrij hoort hij ook niet te zijn. Ik zou lekker zo doorgaan en ben benieuwd naar het eindresultaat.

2 likes

Helemaal met je eens. Hoeft niet perfect te zijn.
Zal hier zeker de vorderingen plaatsen.

2 likes

Kijken of we vandaag weer een paar linkjes mooi kunnen krijgen.

4 likes

Met een dremeltje en een zacht tooltje (polijs) beetje Peek en je bent zo klaar.
Daarna heb je geen pijn aan je handen.

Ik gebruik voor b.v. kleine krasjes wel eens zo’n ding.

Eerst gebruikte ik die van mijn vriendin, maar het metaalvijlsel maakt de vijl zwart, dus nu heb ik er zelf een :slight_smile:

Voordeel tov schuurpapier is dat je de druk eenvoudig kunt verdelen, en je hebt direct verschillende afwerkingen bij de hand.

4 likes

Heb voorheen een keer de dremel gebruikt bij een smp maar dan gaat het glimmen. De band hoort mat te zijn, het werkt op deze manier wel, kost alleen wat meer tijd. Geen probleem, hoeft niet morgen klaar te zijn.
Dank voor je reactie

1 like

Goede tip, ga morgen eens naar de Etos.
Dank👍🏻

Het ‘vocht’ van Cape Cod doekjes reinigt wel goed. Je zou ook het ook heel lichtjes kunnen gebruiken zonder echt te poetsen. Als eerste stap zeg maar

1 like

Klopt, de cape cod reinigt zeker goed. Heb ook een ultrasone staan dus dat moet goed komen. Ga even kijken of ik het geduld kan opbrengen om het rustig aan te doen. Denk dat de omega in de komende week er een stuk beter uit ziet.

1 like

Ik heb ook ooit eens een waterpikker gekocht.
Werkt heel goed en je spuit al het vuil wat tussen de band zit eruit.

1 like