Omega Dynamic

Mijn Omega fan buurvrouw heeft deze Genève Dynamic te koop. Is van haar (overleden) man geweest.
Papieren uit 1970. Heeft waarschijnlijk 10 jaar stil gestaan. Loopt echter na èèn keer schudden.
Stalen band, en twee leren bandjes erbij. Met het voor dit type kenmerkende systeem van bandjes wisselen.
Hebben jullie een idee hoeveel hier voor te bieden? Ze dacht zelf 600, maar dat lijkt me enthousiast.

8 likes

600 tot 650 is niet verkeerd, maar dan voor de aantrekkelijkere ‘bullseye’ wijzerplaat varianten, en ná service.

Deze variant, zonder service, zou ik eerder een 400 tot 450 schatten, afhankelijk wel van hoe goed ze loopt en hoe goed en ongepolijst de kast is. Kroontje moet ook origineel en dus gesigneerd zijn. Stalen band met aanvaardbare rek (hier is er volgens mij best veel rek) en op volle lengte. Glas gesigneerd in het midden met het Omega logo (origineel glaasje kost deze dagen bijna 80 euro).

Erg fijne klokjes hoor, die Dynamics, ik heb er een boon voor.

3 likes

Tof dat je zo uitgebreid reageert @septentrio
Maar:

:joy: :joy:

:stuck_out_tongue: niet goed?

1 like

Jawel hoor, maar vind het wel komisch klinken :smile:

1 like

Overigens, zijn de leren bandjes origineel Omega en in goede staat? Die krengen zijn deze dagen ook wat waard hoor, 50 euro per stuk is niet ongewoon.

Had al gekeken waar die te koop zijn. Horlogebandenspecialist maakt ze, zag ik.
Bandjes die er bij zitten zijn origineel, maar saaie kleur.
Of ie goed loopt weet ik niet, zal ik hem een weekje moeten lenen denk ik.
400 dacht ik ook aan

1 like

Als ik alles zo goed evalueer lijkt het pakketje me wel 450 euro waard, en dan doe je nog best een leuke deal.

Zal die kroon eens van dichtbij bekijken. En wat is dat met het Omega logo in het glaasje?

Heb haar WiFi goed werkend gemaakt. Krijg ik vast een leuke prijs

Kroontje ziet er alvast origineel uit (correcte ribbeling aan zijkant)

Een origineel Omega Dynamic plexi heeft aan de onderzijde in het midden het Omega logo staan (erg klein, goed kijken in tegenlicht). Ik zie het hier staan boven de rode secondenwijzer op de foto.

Ziet er dus een goede uit.

Door de uitzonderlijk goede kastconstructie (monocoque) en dus vochtdichtheid, en de hoge kwaliteit van de gebruikte uurwerken (cal 601 voor de handwinders en 565 voor de automatics) koop ik een Dynamic bijna met de ogen dicht. Lopen doorgaans probleemloos, zelfs na vele jaren. De automatics kunnen wel wat rotorprobleempjes hebben, en dat kost wat geld, de handwinders zijn nog dat tikkeltje meer ‘bulletproof’ op dat vlak.

Gewoonweg zeer goede kwalitatieve horloges die doorgaans met zeer beperkte kosten terug top gemaakt kunnen worden. Onderdelen zijn overigens nog goed verkrijgbaar.

Dit alles in overweging nemende, inclusief papieren, stalen band (bruikbaar, dus niet met 5 links van tussenuit gehaald), 2 goede originele banden, zou ik zelfs tot 500 durven gaan. Vraag ook even of ze de doos ook nog heeft.

2 likes

Kijk, daar kunnen we wat mee.
Dank voor dit uitgebreide advies!
Ga nog zoeken naar dat logo in het glaasje, en weer bij haar op de koffie

1 like

1 like

Qua prijzen verschil ik altijd van mening met jou. Ik kan mij niet voorstellen dat je voor een Dynamic zonder service zo maar 400-450 gaat krijgen. De laatste die ik verkocht was mooier dan deze is ging weg voor €325.

1 like

Ben ik deels met je eens. Aan de andere kant, als je ziet wat ze tegenwoordig al voor alleen de bracelet vragen is de stap naar het volledige horloge niet meer zo heel groot. Zeker niet met die extra banden erbij.

zie onder

Dit! Als je even terug rekent zie je dat ik de Dynamic zelf ook rond de 3 tot 350 schat, maar stalen band is een plus en op zich 75 tot 100 waard en 2 originele Lederen Dynamic banden in goede tot perfecte staat zeker 50 tot 100 euro samen.

Als je dan ook hoort dat het werkje perfect loopt en geen onmiddelijke zorg nodig heeft, en de gesigneerde originele onderdelen allemaal aanwezig zijn, dan is 450 euro echt niet zo gek hoor (om niet te zeggen helemaal niet gek).

Ik vind die Dynamic van dit topic eigenlijk ook best mooi, in goede originele staat lijkt het.

Blijkbaar zijn de papieren ook aanwezig, en met een beetje geluk de doos. Ik snap niet dat iemand voor dit hele pakket in deze staat 450 euro disproportioneel hoog zou vinden. Gelijk welke andere Seamaster doet er in deze omstandigheden nog 100 tot 200 euro bij.

Ze blijven hopeloos ondergewaardeerd, deze meesterwerkjes. Behalve internationaal of op ebay dan, ga daar maar even de prijzen bekijken van echt nette exemplaren en referenties :wink:

1 like

Is gewoon een veel minder courant model dan een standaard Seamaster. Kijk maar naar mijn ovale King Seiko die aan 140 euro nog niet verkocht is. Een normale kast KS in zelfde staat is al snel 300+

Ja, je moet er van houden natuurlijk :relaxed:

6 likes